reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
Snieg przestal padac, dzisiaj sloneczko wyjzalo, ale mrozik delikatnie trzyma, wiec snieg tak szybko nie zginie, chyba, ze przyjdzie gwaltowna odwilz jak ostatnio.

a to u nas podobnie ale za to jutro znowu przepowiadaja snieg never ending story
Kinga pytanko czy ty przypadkiem znasz kasie zajezierska z canady just wondering??

co do egzotycznych potraw zdarzyło mi się jeść strusia (no może to nie aż tak egzotyczne:-)) i krokodyla (tu już lepiej z egzotyką:-D)

Agorana - z tym losiem to pojechalas :-) o wielorybie to slyszalam, no coz, ciekawe doswiadczenia, w sumie to chyba zazdroszcze :tak: najdziwniejsze co jadlam to osmiornica :baffled:

Monia - mam dziwne pytanie - w jakim jezyku mowicie do dziecka? Bo nie wiem ile jezykow naszemu malemu wpuszczac (slyszalam ze ja powinnam tylko po polsku, moj maz tylko po holendersku a jak jestesmy razem to tylko po angielsku ale boje sie ze maly kociokwiku dostanie :baffled: Moj M i tak do brzucha po holendersku nadaje (nie rozumiem co) i uwaga - jak gada to mam wrazenie ze rybka bardziej pluska :tak:

Jak zwykle miałam co nadrabiac:sorry2::rofl2:

Anika czekam i paznokcie obgryzam;-):-)

mam jeszcze pytanko, wiadomo że balsamy np na cellulit itp są niewskazane w ciąży a takie zwykłe nawilżające można stosować?? strasznie mi wysuszyło skóre na nogach, no ciut to zaniedbałam:zawstydzona/y:

ja wiem, że nie mogą zawierac witaminy K (lubA:zawstydzona/y:) bo ta w nadmiarze może szkodzic:-) Skórę ja też mam mega przesuszoną:szok: aż sama dotykac się nie mogę:-( Powiem Wam, że aż mi się sypie:szok: Jak mam czarny biustonosz to od środka jest cały w martwym naskórku:-(

mam duży problem z pracą (pracodawcą) ze względu na ogólnogosporadczy kryzys który dotrał już do firmy, czuje się poskudnie - ciążkie chwile :no:, już nawet nie mam siły płakac!

Ja też radzę zwolnienie:tak:

u mnie z bratem są niecłae 3 lata roznicy i zawsze zylismy jak pies z kotem, teraz jest lepiej, ale to jeszcze nie to, choć w jego przypadku nie wiem czy w ogóle to będzie kiedyś to:-(

Między mną i moją siostrą jest trzy lata:tak: Teraz mamy świetny kontakt i jest moją najlepszą przyjaciółką:tak:

Valija też mam trochę takie wrażenie, że kryzys jest, bo wszyscy mówią i nakręcają się że jest:-)

To samo jest tutaj w UK:-) Niby kryzys, ze wszyscy do Polski wracają a rząd dołożył kolejny jednorazowy zasiłek dla ciężarnych, niezależnie od dochodów:szok: Wystarczy byc po 25tc i miec termin nie wcześniej niż 6 kwiecień i dodatkowe 190 funciaków wpadnie:tak: z czego niezmiernie się cieszę:tak:

Ja przed chwilą z pogrzebu wróciłam. Idę teraz dac jesc mojemu bąbelkowi:-)

reklama
Monia, nie znam, a powinnam?

Valija, wiem ze pytanie nie bylo do mnie, ale mam ochote sie wypowiedziec w tej kwestii, a ciekawa jestem co powie Monika.

Tak wogole, to sie nie boj, ze dziecko dostanie kociokwiku, bo dzieciaki to takie "stwory", ktore swietnie sie odnajduja w roznych sytuacjach. Ale faktycznie chodzi o to, zeby za wiele nie mieszac, zwlaszcza w domu. Jezeli Twoj naturalnym jezyk to polski, to w nim zwracasz sie do dziecka i tak samo z tatusiem, On mowi w j. holenderskim, chodzi o to, zeby nie zaszczepiac bledow jezykowych, chyba, ze mowi sie biegle w danym jezyku.

U nas bylo tak, ze nie mowilam do Madzi w j. ang, sporo kursowalysmy miedzy Pl, a Stanami, jedynie slyszala bedac tutaj ang. Pol roku temu zaczela przedszkole i mialam pewne obawy, ale okazalo sie, ze Mala swietnie daje sobie rade, nie jest jeszcze w stanie powiedziec wszystkiego, ale rozumie co sie do Niej mowi i "lapie" od razu ang. i hiszpanski, co dla mnie bylo szokiem.

Widzisz wiec, nie martw sie, bedzie dobrze:-)

Do góry