reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Olcia
usg miałam robione na początku ciąży ale raz prywatnie a potem byłam kilka dni w szpitalu potem w 11 tyg i teraz koło 20
ja chodzę na nfz więc pewnie zaliczę tylko te standardowe 3 usg ale prywatnie robią częsciej i nic się nie dzieje, więc nie martw się że za często lub za rzadko masz, po prostu w zdrowej ciąży robi się 3-4 usg a prywatnie płacisz to masz częściej
a morfologię miałam w sumie tez 2 razy, w grudniu w szpitalu i na początku stycznia, prawie miesiąc temu, jutro idę do lekarza to zobaczę czy da mi skierowanie czy za jakiś czas, ostatnie wyniki miałam dobre więc nie wiem co zdecyduje
teoretycznie powinno się robić raz w miesiącu
Aga
witaj wśród lipcówek:-)

mam jeszcze pytanko, wiadomo że balsamy np na cellulit itp są niewskazane w ciąży a takie zwykłe nawilżające można stosować?? strasznie mi wysuszyło skóre na nogach, no ciut to zaniedbałam:zawstydzona/y:

reklama
czesc dziewczyny, nie wiem czy nadrobie wszystkie strony :szok:, bo dawno nie wpadałam - pochorowała się najpierw moja rodzina, a teraz ja od 5 dni z gorączką. We wrocławiu panuje grypa - czy u Was podobnie...

mam duży problem z pracą (pracodawcą) ze względu na ogólnogosporadczy kryzys który dotrał już do firmy, czuje się poskudnie - ciążkie chwile :no:, już nawet nie mam siły płakac

sorki ze taki temat zapodałam... trzymajcie sie dziewczyny - zdrowie najważniejsze!

Dosiu mój m na szczęście nie ma na razie pomyslu na kolejne bejbi, miedzy innymi ze względu na moje zle samopoczucie, ale za to teściowie wczoraj jak byli z wizytą kilkukrotnie wspomnieli że po pierwszym od razu o drugie trzeba się postarać:szok: my mamy z M taki plan że po porodzie wkladka mireny na 5 latek, a potem bedziemy się nad drugim bejbisem zastanawiać, poza tym róznica wieku byłaby fajna, starsze dziecko byłoby na tyle duże i rozumne, zeby sie młodszym opiekować, w tym sensie ze nie bedzie o nie tak zazdrosne, mówie to z doswiadczenia bo u mnie z bratem są niecłae 3 lata roznicy i zawsze zylismy jak pies z kotem, teraz jest lepiej, ale to jeszcze nie to, choć w jego przypadku nie wiem czy w ogóle to będzie kiedyś to:-( taka mam teorie na temat różnicy wieku nie wiem czy sluszą, no ale, zycie zweryfikuje

Sidorek zdrówka życzę, u mnie tez coś grypowo się zaczyna robić, ale wypróbowuje miodzik z cytrynką w herbatce, bo samego przelknąć nie mogę:baffled:

Sidorku trzymaj sie. zdrowiej szybko i jak masz tylko ochote to pisz o tej pracy. moze nie pomozemy ale zawsze podniesiemy na duchu i pocieszymy.
Kasiu ja nie wiem jak to jest z ta róznica wieku bo jestem jedynaczka. zawsze chcialam miec rodzenstwo i nie chce skonczyc przez to na jednym dziecku. jak jedziemy do rodziny meza np na swieta i wszyscy sie zjezdzaja to jest tak wesolo. chcialabym miec duza rodzine, oczywiscie jak bedzie nas na to stac i jezeli Bóg pozwoli.

dosiu ja jeszcze nie wiem czy chce drugiego bejbisa, bo tego, który jest w brzusiu, strasznie pragnęłam, myslę, że macierzyństwo pozwoli mi podjąć właściwą decyzję - a właściciwie nam, bo jakby nie bylo m ma też coś do powiedzenia;-)

Sidorek trzymaj się kobieto! Zdrowiej nam tu szybciorem :) Daj znać co się dzieje u Ciebie w pracy, nawet jak nie pomożemy to chociaz sie wygadasz :) i glowa do góry!
kasiakom u mne będzie między dziecmi 13 lat różnicy :) niezły wynik co? Kolejny jedynak/jedynaczka - nooo chyba, że postaramy sie szybciutko o następne :))) i jakos nie przeraża mnie na razie ta myśl :)))

hehe chyba najwiecej ma do powiedzenia... ja bardzo chce drugiego tylko nie wiem czy bedzie to duzy odstep czasu czy krótki od tego dzidziusia. pewnie tez jest to do obgadania. ale najwazniejsze zeby te dzieciaczki przyszly na swiat i bylo wszystko dobrze a reszta przyjdzie z czasem.

ja bym się skłaniała do różnicy ok 3 lata
moja siostra ma dzieci rok po roku i teraz jest ok ale jak były małe to był meksyk, gdyby nie ja z mamą to byłoby jej bardzo ciężko
a znowu 5 lat to dużo, mam siostrę 5 lat starszą i nie miałyśmy zbyt dobrego kontaktu, dlatego ja planuje ok 3 lat ale wiadomo że życie może przynieść niespodziankę;-) tak naprawdę to chcę odchować to dziecko iść do pracy i jak będę mieć stabilną sytuację finansową czyli pewną pracę ja i mąż(nie to co teraz) to pomyślimy o rodzeństwie dla tego maluszka

reklama
Dosiu, Kasiu, dziewczyny kochane dusze...

Moja firma przechodzi kryzys, nie wiem jak zakończą się jej problemy bo wokól same problemy z kasą (kontrahenci nie płacą i wycofują się, nie ma zleceń) no i szef zaproponował mi, żebym trochę odpoczęłam poszła na zwolnienie na L4... najlepiej do końca ciąży:szok:. Bosze a ja nie wiem jak to zrobic, bo teraz faktycznie to czuje się tragicznie i jest to powód niezaprzeczalny, ale jak się podlecze to raczej chciałabym pracowac - w sensie nie chce mącic z lekarzem. Ktoś w firmie mówił mi że są dziewczyny które biorą zwolnienie od początku ciąży - ale ja takich nie znam! raczej pracują, chodzą na zwolnienie jak czują się źle, ale nie cały czas

Ja nie wiem czy taka niesystemowa jestem - nie bardzo umiem symulowac :no:

Dziewczyny jeśli chodzi o tą grypę to poważnie was przestrzegam - jest z wirusem ciążko bo nie odpuszcza, trzyma długo gorączka. Koniecznie dużo pijcie płynów, wit C... ja już niestety nie dałam rady i wzięłam bioparox, ale i tak chyba mam powikłania - boli mnie głowa okropnie i podejrzewam zapalenie zatok, kaszel męczy mnie wiec boli cały brzuch, a nawet podbrzusze i czuje impulsy do dna macicy takie lekkie skurcze... o 16 mam lekarza

pozdrawiam Was cieplutko

PS. Koniecznie zastanówcie się na dwójką dzieciaczków, ja choć "lałam się" z moim pratem w dzieciństwie, zawsze mieliśmy trochę mniej niż jedynaczki ;-), to dziś nie oddałabym go za zadne skarby - jest mi bardzo bliski! Możemy porozmawiac o wszystkim i kompletnie wprost - tekstem otwarty i wiem ze mogę na niego liczyc w sprawa szczerosci! rodzeństwo potrzebne też jest dla rodziców, jak już wychodzą strasze dzieci to ktoś jeszcze w domku zostaje i dłużej rodzice czują się młodzi - dlatego różnica wieku nei gra tak roli jak zrozumienie i wychowanie. Myśle, że się nie mylę :)

Całuje

Ostatnia edycja:
Do góry