reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

na bol gardziołka mi z takich domowych sposobów pomagal miod z sokiem z cytryny. jak lykalam ten specyfik to czulam jak splywal po gardziolku i na prawde pomagal.

reklama
jakiś kwadrans temu całe moje śniadanie chlusnęło do kibla, wczorajsze chyba też :szok:
znowu aż mnie przełyk pali

kurde to już 5 miesiąc się zaczyna a ja mam takie akcje, rano jak nie zjem szybko kanapki = paw a i to nie zawsze uchroni mnie przed spotkaniem z muszlą. Gdyby chociaż z tego haftania mniej kilogramów było a tu nic, zero korzyści :-D

Kasiakom trzymam więc kciuki za pomyślne wieści płciowe :-) oby Nam obu się spełniło!
Dosia ja nie mogę wchodzić do sklepów, jestem zakupocholiczką do tego bardzo impulsywną, jak zobaczę jakieś cudo to muszę je zabrać ze sobą ;-)

Cześć Dziewczyny:-)Dziś po raz pierwszy wkroczyłam w te okolice więc proszę wybaczcie mi ewentualne potknięcia.
W sprawie bolącego gardła - po ostatnich moich z nim przygodach mogę polecić tantum verde. Przemiła Pani aptekarka zapewniła mnie o bezpieczeństwie tego leku i braku przeciwwskazań związanych z ciążą, co zgadzało się z zawartością ulotki, którą oczywiście przeczytałam ze sto razy zanim wzięłam pastylkę. Polecam zatem. Oczywiście znakomite jest mleko z miodkiem, a na wszelkie infekcje cudowny czosnek ale to stara prawda więc zapewne wam doskonale znana.

Kasiakom i Anika - zycze Wam z calego serca dziewczynek :-) Mojaj mama stwierdzila wczoraj ze jesli Groszek faktycznie bedzie Groszkiem to moze postaramy sie pozniej o dziewczynke bo na starosc lepiej miec corke niz syna :baffled: Nie wiem jak Wy ale ja nie lubie byc w ciazy - ciagle cos mnie martwi, kazde zaklucie w podbrzuszu to ja jestem spanikowana, boje sie kichnac, pierdnac itp :baffled: Moze takie hopochondryczne akcje mi przejda za jakis czas....

Anika - przykro mi ze masz wymioty - ja uchowaj Boze cala ciaze mam spokoj ale slyszalam ze mdlosci moga sie nagle pojawic :baffled: Moja kolezanka miala wlasnie kolo 5 mca gdy myslala ze teraz juz z gorki

Olcia - ja morfologie mialam koncowka listopada, potem w styczniu i ide na kontrole do gina za dwa tygodnie i przed ta wizyta mam sobie zrobic morfologie i mocz. Usg mialam milion razy bo mialam krwiaczka i obserwowalismy jak sie wchlania (ale przynajmniej z szesciu roznych lekarzy robilo usg na roznym sprzecie i kazdy potwierdza ze maly ma nozki, raczki itp :-)

E-mama- capucino marcepanowe? To jest cos! Nie moge Was czytac bo potem moj M w glowe zachodzi skad ja mjam dziwaczne zachcianki :-D

Robaczek - ale noc :-) Gratuluje ze spalas cala noc, ja teraz spie jak zajac pod miedza, kazdy szmer i ja mam oczy jak 5 zl :angry: Nie wiem juz co mam robic, meliske pic przed snem?

U mnie dzis niby spokoj, lezakuje sobie bo mnie cos pokluwa w boku. Myslicie ze to sie wiezadla rozciagaja? Po no-spie tez kluje wiec moze wiezadla :baffled: Ja to panikara jestem skonczona :zawstydzona/y:

Witam,
ja dzisiaj poszłam zrobić badania, morfologię i mocz, a przy okazji do internisty, bo od dwóch dni męczy mnie suchy kaszel, katar i ból gardła. Pani doktor poleciła najpierw żebym spróbowała 3 x dziennie pić Stodal (na kaszel), 3 x dziennie płukać gardło Tantum Verde (ból gardła), 3 x dziennie brać Calcium C musujące (to na katar) i na noc zaparzyć sobie herbatkę z lipy. I poleżeć kilka dni. Zastosuję się, bo wolałabym uniknąć stosowania jakiś środków na receptę.

Życząc zdrówka żegnam się na czas jakiś - Szymek (mój Pierworodny) domaga się mojej uwagi. Miłego dnia.

Czesc Babeczki;-) Ja dopiero nie dawno zwleklam sie z lozia,bo cos w nocy nie moglam spac, no i oczywiscie od razu szybkie sniadanko i tu do Was co by znowu za duzych zaleglosci nie miec, bo ja naprawde za wami nie nadazam:-D

Anika trzymamy kciuki za wizyte no i oczywiscie co bys tam swoja upragniona dziurke zobaczyla;-)

e_mama zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia dla twojej rodzinki no i Ty uwazaj na siebie coby cie jakies paskudztwo przy okazji nie dopadlo:unsure:

Beatka ja rowniez polecala bym chirurga, jak to mowia "przezorny zawsze ubezpieczony":tak:

Kasiakom miod i cytryny to chyba najlepszy sposob, zwlaszcza w naszym "stanie":laugh2:

Aga witamy w naszych skromnych progach:-)

Dziewulki lece nastawic zupke, dzis fasolka po bretonsku. Mnnniam!!!

Witam Mamuśki!

Chorowitkom życzę szybkiej poprawy - dbajcie o siebie dziewczyny!
Aga miło mi Cię przywitać w naszym gronie :) tym bardziej, że SUWACZKI ODMIERZAJĄ NAM TEN SAM CZAS!
Anika ogromnie współczuje porannych hafcików - to musi byc przykre - oby jak najszybciej minęło bezpowrotnie! ...no i oczywiście kciukasy za dziewczynkę :)
Olcia ja sama sobie robię wyniki, tak mniej więcej co miesiąc (teraz tylko morfologia mocz) - koszt to 12 zł, więc nie chce mi sie prosic o skierowania.

Trzymajcie się Laseczki! ...ja spadam, bo w pracy jestem i nie chcę przeginać z "nicnierobieniem" ale będe wpadać co jakis czas na minutkę :)

reklama
karinka oby oby! odliczam już czas do wizyty :-)
Aga_ witaj wśród lipcówek:-)

a mój pierworodny uparł się roznieść chatę, co w łapy wpadnie to rozwala i bach na podłogę! nawet patyczki do uszu dorwał! całe weekendowe sprzątanie puścił z wirem :-D

Do góry