reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Hej, hej :-)

Dzis mam zdecydowanie lepszy dzień, głowa nie boli :-).

Jesli chodzi o witaminy, to ja tylko przez pierwszy trymestr przyjmowałamkwas foliowy, teraz nie biorę nic. Raczej staram się wcinać owoce i warzywka:-).

A co do ruchów dzidzi, to ja jakoś od wczoraj nic nie czuję :confused:. Mam nadzieję, że mino tego wszystko jest z nią dobrze. Koleżanka też tak miała, ze najpierw poczuła maleństwo w 16 tyg, potem przez dwa tyg nic nie czuła i dopiero później rozbrykało się na dobre.

Nic, ja się zbieram na zakupy (wczoraj przez ten ból głowy nie dałam rady się wybrać).

Życzę Wam miłej niedzieli, pozdrawiam serdecznie.

reklama
Witam wszystkie mamusie, ,czytam ,że nie tylko ja miałam ciężką noc , mało ,że źle spałam to jeszcze coś mi w szyi przeskoczyło i nie umie się ruszać. ,ja też czuje ruchy, od jakiegoś tygodnia Witaminki biorę od 10 tc. Feminatal N , bo w innych ponoć nie ma jodu! Pozdrawiam wszystkie brzuszkowe i życzę przyjemnej niedzieli!:-)

MamusiaM to mnie uspokoiłaś bo ja od kilku dni też nie czuję maleństwa i już się bałam że to coś złego ale może jeszcze za malutkie jest i poczuję znów niedługo jak podrośnie

Witam,
ja jeszcze nie czuje maluszka, ale mam nadzieje, ze lada dzień da o sobie znać.:-)
Ja ostatnio wysypiam sie super, jednak zwolnienie mi służy no i nie wymiotuje.
Zycze spokojnej niedzieli

A ja po Waszych dyskusjach lezalam na boku chyba z pol godziny i "wsluchiwalam sie " w swoj brzuch :))) Ale niestety nic. Moj M przylozyl ucho i stwierdzil, ze costam slyszy... Ale to moze raczej burczenie w brzuchu, bo ja ostatnio ciagle glodna :))

Hej niedzielnie:tak:

Ja tam też nie czuję jeszcze żadnych ruchów. Córę poczułam dokładnie 8 marca, to był 20 tydzień ciąży.
Teraz sobie czekam cierpliwie ;-)
Jeśli chodzi o witaminy to od 2 dni łykam Feminatal N, a do tej pory przyjmowałam ciągle tylko kwas foliowy i od czasu do czasu łykałam magnez.

Jak tak czytam że wszyscy w koło chorują to aż mnie ciarki przechodzą. Nie wiem czy puszczać jutro dziecko do przedszkola czy przeczekać ten najgorszy okres chorobowy w domu?:eek:

Witam sie i ja :-)
Ale wam zazdroszze piszecie ze sie wyspalyscie i czujecie sie swietnie - a ja :eek::eek::eek: zaraz mi glowa na pol peknie - wybieram sie na spacer z psem sie dotlenic moze cos pomoze bo od tyg nigdzie nie wyhodzilam :no::no::no:
tak wiec ranek zazal sie u mnie koszmarnie ehh

ja przedtem też czułam 'motylki w brzuchu' i charakterystyczne łaskotanie a od kilku dni...cisza...
takze jak widzę - tak chyba musi być :-)
u nas dziś zaczyna się 17 tydzień więc mam nadzieję, że niedługo naszego Szymonka (???) poczuję już tak na dobre :-)

reklama
cześć :-)

jak tam niedzielne lenistwo?? my zabraliśmy młodego na szaleństwo w kulki, potem szybkie zakupy, Tymek zasnął Nam po drodze i nawet przejście z auta do domu go nie ruszyło :-D mąż robi obiadek (wyjęczałam hihi) a ja szukam w necie wzmianek o prawie pracy i ochronie kobiet w ciąży. Wiecie temat znany, Olka dowaliła mi w tym tygodniu tyloma zadaniami że siedząc do północy wiem że i tak coś zawalę, do tego szuka moich błędów, sprawdza budżety, uzupełnianie baz itp Ale koniec gadania o niej, dziś mam dzień wolny i nią zacznę się martwić od poniedziałku.

Ja czuję fasolinkę już od jakiegos czasu (2 tygodnie?) i początkowo tez nie dowierzałam czy to na pewno ona, teraz też jest tak że czasem cisza przez dwa dni a czasem kilka razy dziennie posmyra mnie tam w środku :blink:

Do góry