reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam mamuśki:) trochę posiedziałam,zanim nadrobiłam zaległośći.
Asiu z okazji urodzin życze Ci jak najwiecej usmiechu i radosci, zeby Twoje malenstwo mialo sie dobrze no i oczywiscie aby Twoj M. jak najszybciej wrocil:)

Wczoraj byłam na USG no i wyglada na to że bede miala synusia;)
jestem przeszczesliwa, malenstwo rozwija sie prawidlowo, slyszalam serduszko...chyba nie ma piekniejszych chwil w ciazy jak widziec swoje sloneczko:)
pozdrawiam :*

a,jesli chodzi o witaminy, ja biore od 4 tc;)

reklama
Witam po dłuższej nieobecności. Oglądałam cały prawie dzień płyte z wesela i jeszcze byłam u teściowej. Ale jej nie było. uśmiałam się . Mój mąż pijany szef ma imieniny. A ja spadam spać. Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzonka. Kochane jesteście.

Kochanuś gratuluję synusia
Orsi ja biorę Feminatal 400, tam jest kwas foliowy, metafolina i DHA, do 13 tygodnia tylko kwas foliowy
NataliaSe gratuluję zakupu, pochwal się koniecznie jak już dotrze
Mój mąż też gadżeciarz i ma fioła na punkcie "swojego samochodu". Mamy saaba i wszystko co z nim związane jest rewelacja, ostatnio kupił sobie czapeczkę więc bańki nosem ze szczęścia puszcza. Synkowi też zamówił bo maniak po tacie rośnie. Poza tym to mój mężul wędkuje, ja już nawet przestałam liczyć ile on na to hobby kasy wydaje...

Ale moje maleństwo wczoraj broiło, już takie mocne ruchy czułam, prawie kopniaczki, wy już też tak mocno czujecie?
Spadam, miłego dnia Wam życzę, nasz raczej taki nie będzie niestety, jedziemy do umierającej siostry mojej mamy, pożegnać się z nią....

Witam jak zwykle nie moge juz spac aja biore Feminatal 800 ja jeszcze ruchow nie czuje moze dlatego ze jestem troszke przy tuszy

dziś w nocy znowu odchodziła cała symfonia chrapania więc wylądowałam w drugim pokoju... eh.....
ale przynajmniej względnie się wyspałam.

moja ginka też już kazała mi nie brać kwasu foliowego samego ale biorę ciągle w połączeniu z żelazem (ale to chyba dlatego ze tak jest lepiej żelazo przyswajalne) - TARDYFERRON

witamin gotowych nie biorę - mam takie specjalnie robione w aptece w opłatkach - magnez + wapń + jakaś witamina (nie pamiętam jaka) i powiedziała, że dobrze brać to także w czsie karmienia bo wtedy dzieci nie są alergiczne. ...no to łykam...

Dzień dobry, dopadłam klawaiturkę na moment...

Dziewczyny jesli chodzi o witaminy to ja już też od ponad tygodnia nie biorę kwasu foliowego, lekarz powiedział zeby odstawić bo wszystko juz sie "wytworzyło" jak trzeba...
jesli chodzi o preparaty witaminowe to nie kazał brać bo powiedział ze mam dobre wyniki badań i nie ma potrzeby, jedynie co mam brac jeszcze przez ok 2 tygodnie to Magnefar B6.... potem mam wizyte 20,02 i zobaczymy co dalej

Magduśka moj tez wędkarz zapalony..:sorry2: cos o tym wiem jak to wygląda... gratuluje ruchów malenstwa, ja jeszcze nie czuję albo tak mi sie wydaje ze to nie to... wiec czekam spokojnie.... wogóle dla wszytskich dziewczyn gratulacje które juz czują maleństwo.....:tak:

Orsi005 W pierwszej ciąży brałam, od początku do końca. A teraz gin kazał brać dopiero jak się okazało, że mam lekka anemię i nie przybieram na wadze, twierdzi,że to na poprawę apetytu.

kinga12 Ja jestem brunetka i mam ciemne oczy, jak się trafi jakaś nowa mam w parku to myśli, że jestem opiekunka bo dziecko do mnie wcale nie podobne :-D

kochanus gratuluję synusia :-)

No i mój M znowu jest aniołem :happy2:

Pozdrawiam, dzisiaj na obiadek do rodzinki, będzie się działo...

Witam. Miałam nie przespaną noc spałam jak na czuwaniu. Ja też biorę feminatal400 a kwasu nie biorę już do jakiś 2 tygodni. Lekarz kazał przestać, bo już w tych witaminach jest. Niunia moja wczoraj słabiej grasowała ale później się położyłam niż wczoraj i może to nie jej pora. Życzę miłej niedzielki.

Ja też biorę feminatal 400. Niestety jego poważną wadą jest to, że chyba jest jednym z droższych zestawów witamin dla kobiet w ciąży.
Zazdroszczę wam, że czujecie już ruchy dziecka. To moja pierwsza ciąża, więc pewnie jeszcze trochę muszę poczekać.
Ja na mojego męża ostatnio nie mam co narzekać, bo nadrabia wszystkie zaległości w meblowaniu mieszkania :)

reklama
witam w niedzielę:-)

kochanus
to tak wstępnie gratuluję synka:-)

ja witaminy biorę od niedawna, bo skończył mi się kwas foliowy i zapytałam lekarza czy kupić nowy czy witaminy i powiedział że witaminy, zresztą tam tez jest kwas foliowy, biorę Feminatal 800 one są do 12 tygodnia ale poczekam aż skończę opakowanie i potem kupie te po 12 tygodniu

Magduska
ja wogóle jeszcze nic nie czuję ale to pewnie cudne uczucie:-)

zyczę miłego dnia wszystkim

Do góry