reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Mama Helenki
to trzymam kciuki za pogodzenie:-)
Anika
super lista:-D:-D:-D

a ja się ze swoim już dawno nie kłóciłam ale co się odwlecze..... mamy jazdę raz na jakiś czas zwykle idzie o jakieś bzdety ale gniewania cały tydzień jest z tego

reklama
AsiaJan zdrówka, zdrówka jeszcze raz zdrówka:-)
Jeśli chodzi o kołatanie serca to mnie też to dopadło jakiś czas temu, jeszcze nie pytałam lekarza ale czytałam, że to może być niedobór min. magnezu

Ja mam takie pytanko z innej beczki :-) kazda z nas bierze jakies witaminy,
jak chodzilam do pierwszego gin to powiedzial zeby brac do 12 tyg pozniej zmienila gin ale juz go o witaminy nie pytalam no i takie pytanie mnie nachodzi czy mozna przez cala ciaze brac witaminy ? Ja biore Prenatal

AsiaJan wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen:-):-):-)

Orsi, nie wiem jak to jest z witaminami, w Pl bralam do 3 miesiaca tylko folik, pozniej witaminy.
Tu dostaje sie od razu zestaw witamin ale sama tez od siebie bralam folik, mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam.

NataliaSe, brawo!!! Z praniem mozesz teraz sobie spokojnie poczekac do piatku, pralka bedzie miala sparwdzian:happy2:

Anika, ciekawa jestem do ktorego punktu moj M dotrwalby przy czytaniu;-)
MamaHelenki, sliczna cora! Moja tez blondyna i to niebieskokoka, czesto jak jestem z nia sama, to sie ludzie dziwia, ze to moje dziecko:-D
W przedszkolu jest jedyna biala dziewczynka, raz nawet mowila, ze ona tez chce takie czarne dlugie wlosy jak Fatima, a tak poza tym dzieciaki nie zwracaja na to uwagi. W pierwszy dzien nie chciala wejsc do sali, bo powiedziala, ze jej pani jest czekoladowa, a przy drzwiach stala inna.:happy2: Czasami jest wesolo.

ja jedynie biorę jak folik i będę go łykać nawet karmiąc, ponoć doskonale wplywa na mozg dziecka, a zaszkodzić to na pewno nie zaszkodzi

Ja biorę witaminy od początku 13 tyg lekarz mi pozwolił a w witaminach mam tez kwas foliowy.Dziś jestem padnięta i dumna z siebie zrobiłam kapuśniak choć troszeczkę za kwaśny ale wszyscy się zajadali i taką potrawę która moja mama robiła a mi jej się tak chciało i wszystko się udało aż niewierze hehe ale czasu zabrakłao mi na koperty.
Mąż na szczęście posprzątał wszystko ja tylko w kuchnie musiałam siedzieć i jeszcze pranie muszę wyprasować chyba muszę coś ciekawego do oglądania poszukać
:tak:;-)

Malutkie ubranka uwielbiałam prasowac ale bluz i koszul mego męża nienawidzę :-p
już nie mogę sie doczekać jak zacznę przed porodem wszystko układać prasować prać. z kacperm miesiąc prze miałam już wszystko gotowe tak się nie mogłam doczekać :blink:
Oglądałam dziś zdiecia na kompie małego z pierwszych miesięcy i aż szkoda że to dopiero połowa styczna.

OOo udało mi sie dobrnąć do końca wątku. A miałam chyba z 15 stron do nadrobienia- czasami tyle produkujecie ze naprawdę cięzko jest dogonic a jak juz przezcytam to nie mam siły odpisywać.
AsiaJan - wszystkiego najlepszego z okazji ... - przede wszystkim pięknej ciąży, lekkiego porodu i Wspaniałego Zdrowego Maleństwa
a poza tym to niczym sie nie przejmuj bo nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ...

Co do witamin to ja biore od 5 tygodnia Prenatal classic- i tam jest tez kwas foliowy. Tak mi polecił mój lekarz, w ciązy z Jagódka tz tak brałam od poczatku. wiec chyba juz tak bede brała do końca- może w ostatnim trymestrze zmienie na ten prenatal Omega3 -(chyba jakos tak sie nazywa)

Mamo Helenki - ja od razu zauważyłam ze to nie może byc Twoja córeczka bo w Avtarku masz blondynkę:tak: i to sliczną

Zaszkodzic to raczej nie zaszkodza bo to jest dzienna dawka witamin dla kobiet w ciazy - ciekawilo mnie jak wy przyjmujecie moze lekarzowi chodzilo o to ze do 12 tyg to koniecznie bo przez ten czas wszystko sie dziecku ksztaltuje no niewiem az zapytam na wizycie ale tez zamierzam brac do konca ciazy ;-)
:-) ja tez uwielbiam ogladac i kupowac te malenkie ubranka sa takie slodkie i prac,prasowac a pozniej ukladac na puleczke i cieszyc oczy :-)

Witam forumowiczki :) ...coś nadaktywne ostatnio jesteście :)))
...dopiero udało mi się usiąść do kompa - dzisiaj musiałam w końcu zabrać się za sprzątanie (bo ostatnio jakoś nie miałam motywacji), a później obchód po rodzince :)
...teraz zamilknę na jakiś czas, bo muszę nadrobić te kilka stron, które naprodukowałyście od wczoraj :) Pozdrawiam!
....aaa i oczywiście specjalne życzenia urodzinowe dla naszej Asi - przede wszystkim zdrówka dla Ciebie i Maluszka! Duuużo uśmiechu no i oczywiście żeby Ci się poukładało z mężem i własnym domkiem tak jak tylko sobie zamarzysz :)
...no to spadam do lektury :)

reklama
OK przeczytałam :)
...więc muszę jeszcze pogratulować Asi pierwszych ruchów dzidziusia - ale zrobił Ci cudowną niespodziankę urodzinową :)

Anika Twój post (ten z oczekiwaniami kobiet wobec mężczyzn i odwrotnie) mnie powalił :))) ...no ryczałam ze śmiechu razem z moim P :)

...co do witamin to wydaje mi się, że jakikolwiek kompleks dla kobiet w ciąży (oczywiście w zalecanej dawce) na pewno nie zaszkodzi i przed i po 12 tyg. :)
...nie pamiętam co jeszcze i komu miałam odpowiedzieć, ale gorąco Was wszystkie pozdrawiam i życzę spokojnej sobotniej nocki :)

Do góry