reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Kamlotka nie wiem czy aż 2 razy więcej będzie ci potrzeba. Ale 1,5 porcji możesz spokojnie zrobić. Będziesz ją różnie zabarwiać, więc będziesz miała pewnie troszkę różnokolorowych odpadów. Z drugiej strony jakby mi zabrakło w trakcie robienia to by mnie coś trafiło.

A co u nas? u nas DESZCZ!!!! :wściekła/y: i zimno!!! :wściekła/y:

Natomiast Tomi dzisiaj bez problemu do przedszkola poszedł :-) Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej.
W weekend czekają nas 2 imprezy - imieniny 1,5-rocznej Jagody (w ogrodzie?) i urodziny 4-letniej Majki w sali zabaw (z przedszkola). Dobrze, że jakieś plany wogóle mamy, bo zapowiada się zimny deszczowy weekend.

--------------------------
A jutro 6-sta rocznica ślubu! Kiedy to minęło? :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
ewo 6 ja myślałąm,że lecsz równo ze mną ,a WY roczek starsi od nas.:tak:;-)

KAMILA może zrób razy 2 zawsze reszte możesz zamrozić na zaś.;-)
Lepiej wiecej niż by miało braknąć podczas roboty.

Byliśmy chwile na dworze dosłownie chwile bo JuLEK wlazł w kałuże ,a po chwili sie posikał.:tak::tak::tak::wściekła/y:

Witam

Mogę was jeszcze trochę pomęczyć?????????? Prooooooszę :zawstydzona/y::dry:

Chodzi mi tym razem o to czy powinnam łapki i sukienkę wycinać każde z osobna? Bo to inne kolory, czy lepiej pomalować tymi barwnikami jak farbką? Dzisiaj je odebrałam z poczty i jestem trochę zdziwiona, opakowania są opisane, ale kolory nie wyglądają jak w opisie, bo np kolor proszek który ma być zielony jest dosłownie jak cegła, a różowy to brąz, no i tak jest z każdym, ale pewnie tak musi być.
A i jeszcze jedno, mogę tak normalnie do białej masy dodać barwnik i wygnieść?
Sorrki że Was tak zamęczam, ale robię tort dziś wieczorem i mam wrażenie że mi to nie wyjdzie :shocked2:
Chyba zrobię dwie masy, no i może zamrożę, tak jak piszę Justysia, z z kolorowych resztek porobię jakieś kwiatki dookoła tortu albo coś co go ozdobi

kamilku wszedzie piszą ,że śmiało dodają w płynie barwnik.
a Ty masz w proszku.??
Mo,że te kolory w praniu inaczej ci wyjdą.

a z tymi łapkami to zależy od Ciebie.Moim zdaniem ładniej by wygladało jakby osobno wszystko było.
A jakbys powycinała osobno raczki i je tylko pomalowała.
sorki KAMUS ,ale ja dzis łba do myślenia nie mam:baffled::dry:.

JA też mam tortownicy 28cm i pewnie bede musiała mase x 2 zrobic co?

Siora mi ciśnienie podniosła.
chrzest wymyśliła 10lipca,co było zapowiedziane ,że w tym czasie nas nie będzie i to dużo wcześniej ostatnio jej przypomniałam,to ona i tak swoje.
Opier..l dostała,aż ucichła,a że na mój bez humor trafiła to jej powiedziałam ,żeby inna chrezstną sobie znalazła,bo ja nie przyjadę w tym czasie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

EWCIA poratujesz??
Ty możesz wiedzieć ,ja nie umiem znaleść szukam szukam i nie umiem.
Otóż rozliczam vat budowlany i potrzebuje ile koszt. 1 metr kwadr. z GUSU.
to co znalazłam w necie to tamten rok i tego roku ,aby za pierwszy kwartał jest cena podana ,a od czerwca bodajże już jest 3 .
plisss....!!!

Tak, mam w proszku, sprawdziłam na palcu ten róż i jeszcze mam zafarbowany, trzeba mało dodawać bo jest bardzo intensywny.
Tamtego przepisu na masę za chiny nie mogę odnaleźć więc ostatecznie robię 1,5 kostki masła i jedna puszka gotowego kremu toffi, może coś z tego będzie, czy lepiej margaryna? Może dodam jeszcze prażony słonecznik

Nie wiem czy coś jeszcze pisałam bo Mała mi skasowała, do tego tak jak stała obok to zrobiła kupę i nogawką wyleciało :baffled::wściekła/y: To już druga w gacie i chyba 3 siku, masakra dzisiaj z tym, a przed wczoraj tylko pomyślałam że już dawno mi się nie zesikała (nie woła ale ją wysadzałam i robiła) nawet jak miała pieluchę na dworze to była sucha i w domu robiła no i już samymi myślami zapeszyłam :no:

A mały się zaraził ode mnie i ma sraczkę i stan podgorączkowy :-(
A mnie głowa strasznie boli. Ech do bani ta pogoda, ale tyle dobrze, że przynajmniej przestało padać.

Kamlotka co do barwników w proszku to możesz dodać proszek, a możesz też rozrobić z wodą (wtedy też zobaczysz kolor - po dodaniu wody się zmieniają). No a później im więcej dodasz tym bardziej intensywny kolor. Ja jak dodawałam proszek to nie udało mi się do końca go równo rozprowadzić w masie. Gdzieniegdzie pozostawały intensywniejsze grudki (na fb wklejałam piętrowy tort i tam na zielonym dokładnie widać)

dziś 1lipca kurcze to piszemy ze sobą mniej wiecej 2 lata i 8 miesiecy :) więc postanowilam ze dzis napiszę co słychac i poczytam co u Was :)
a tu juz torty jako temat numer 1 :) no my jeszcze mamy 2 tygodnie do urodzinek ;-)
U nas wszystko Ok. Kacper rosnie mówi sporo ale słowami pojedynczymi rzadko mowi coś wiecej najwyzej "kto to" "co to"
poza tym taki z niego łobuz.. ochh no i ma już narzeczoną :)
A karolcia to mała maruda jak nie spi to marudzi.... takze jest co robic.
U Nas tak samo standardowo na weekend okropna pogoda, masakra spac sie chce tylko ale Kacper sie cieszy ubrał gumowce i deszczówkę i poszedł skakac po kałużach.

pozdrawiam!

To ja też się odezwe :)) dwa lata temu chodzilam już z bólami heh :)) :))

My po urlopie samotnym. Powiem Wam że pogode mielismy znośną nawet ale w sumie tęskniłam za dzieciakami i teraz znowu jedziemy nad morze w lipcu. Właśnie czegoś szukam więc może coś polecicie? Dziewczyny mieszkające nad morzem macie jakies tam fajne kwatery ale z wyżywieniem?

U nas jutro tort piecze babcia więc nie musze się martwić ale u nas całkiem standardowy :) żadnych rewelacji :)
Urodzinki robimy tylko dla najbliższych czyli łącznie 8 osób :)

Odpieluchowanie super.Jasio już wogole nie chce pampersa :) nawet w nocy :) i daaaaawno nie było żadnej wpadki :)
Chętnie bym Wam odpisala ale kurcze kompletnie nie jestem w temacie dotyczącym tortów ;) nie znam się i tyle ;)

Justysia ;* :)

reklama
witam i ja w ten deszczowy dzionek

Kamlotka u mnie wczoraj nie padało, dopiero dziś ok 13 się rozpadało, i to mocno a na dodatek zrobiło się dość zimno

Alusia dobrze, że urlop wam się udał :-)

Addaaa buziaki dla twoich maluchów, i pisz kobietko częściej c u was :tak:

Patra szybkiego powrotu do formy życzę

Ewa tobie mija 6-ta rocznica, a więc wszystkiego naj już dziś życzę, bo nie wiem czy będę jutro miała czas, a nam za parę dni stuknie 7 latek - leci czas, leci

Do góry