reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
daaa strasznie przykro:-:)-:)-(
spotkało Cię to czego najbardziej boi się każda z nas, wiem że żadne słowa otuchy nie są w stanie Cie pocieszyć, ale wiedz że wszystkie łączymy się z Tobą w bóu

Witam nowe mamusie
Ja dzis mam tak zakręcony dzień w pracy że od 20 minut próbuje napisać coś i ciągle ktoś przeszkadza ;-),
Mój mąż miał jutro jechać ze mna na usg ale kolega się rozchorował i niema jak się wyrwać ale sie wkurzyłam :crazy::wściekła/y: a już tak się cieszyłam ehhhh szkoda słów.
Wczoraj wieczorem gdy siedziałam to maje maleństwo tak się mocno poruszyło że jestem pewna na 100 % że od pewnego czasu daje już znać o sobie.
daaa przykro mi bardzo, trzymaj się

Ostatnia edycja:
Powiem szczerze, że własnie z obawy przed najgorszym najchetniej bym robila usg co najmniej raz w tygodniu, żeby sie uspokoić i wiedzieć, że wszystko jest w porządku. Wiem, że lekarze zalecają 3-4 USG w czasie calej ciazy. własciwie po USG genetycznym nastepne powinno byc USG połówkowe miedzy 20 a 24 tygodniem, kiedy sprawdzają czy serduszko sie prawidłowo rozwija. ale pomiędzy jednym a drugim USG jest prawie 10 tyg. odstepu, więc straaaasznie długo.

Nawiązujac do kwesti suwaczka, to suwaczek pokazuje już skończone dni ciąży. Czyli jak pokazuje np. 14 t i 4 d oznacza, że tyle trwa ciąża, natomiast ty juz jesteś wtedy w 15 tygodniu, jak suwaczek pokazuje równo 15 tygodni to znaczy że to własnie pierwszy dzień 16 tygodnia:-):-):-)

Daaa jesteśmy z Tobą !!!!! nie poddawaj się!!!
ja straciłam 2 ciąże, ale na szczęście później urodziłam zdrową dziewczynkę teraz jestem w 16 tyg. za każdym razem coś się dzieje, ale nie poddaje się i to najbardziej się liczy

no bo wg kalendarza zwykłego to mija mi 16 tydz, a wg suwaczka 15
u gina, czy w szpitalu jak byłam zawsze właśnie podają o wg kalendarza, a nie jak suwaczek pokazuje

Ja zaraz kończe pracę (w której i tak ostatnio nie bardzo się udzielam) ...i o 16 mam wizyte u dentysty ...i starsznie mi sie nie chce tam iść ...i się boję (bo nie dostane znieczulenia z uwagi na ciąże)
...i jakaś taka roztrzęsiona jestem po dzisiejszej wiadomości Daaa :( byłam przekonana, że ryzyko juz za nami i że to żadnej z nas nie dotyczy :(

Agorana ja się mojej dentystki pytałam o znieczulenia w ciąży i stwierdziła że nie mam się czym przejmować bo znieczulenia nie wpływają negatywnie na dziecko.

reklama
... no własnie tez słyszałam, że można brac te znieczulenia bez adrenaliny, ale mój dentysta stwierdził, że mi nie poda w pierwszym trymestrze ciąży, bo nie wieźmie za to odpowiedzialności i juz dwa ząbki mi zrobił na zywca, ale nie było tak źle jak myslałam, że bęździe - wytrzymam - jeszcze tylko dwa zęby i nie za duże dziurki.

Do góry