reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
hi kobitki :)

mam nerwa , nie stać nas wg banku na kredyt mieszkaniowy w tej kwocie na jaką nas było stać 3 mce temu i jestem załamana.
A ogolnie jest super, Julka jest grzeczna i coraz więcej mówi. Jej nowe słówka to :

łał popatrz (mówi to pięknie ) na wszystko co ją zafascynuje
co to
kto to ( jak ktoś puka czy dzwoni)
emo ( elmo z bajki ulica sezamkowa - Julka go bardzo lubi)
mysia ( z bajki mysia)
cyny myny ( cinis minis - smakują jej z mlekiem )
a(r)ek - na swojego chrzestnego Arka
jaś - na dziadka
boguś lub bodzio - na drugiego dziadka
lola - na moją mame od imienia Jola
aga - od lalki agatki skrót sobie zrobiła
ato lub oto - auto, nie przejdzie obojątnie koło żadnego nie mówiąc tego wyrazu :-D

no i chodzi po domu i pająków szuka, potrafi się położyć koło szafki i wołać pata czyli pająk :laugh2::laugh2::laugh2: nie żebym miała syf w domu, ale pajaki czasem się zdarzają więc jej pokazuję a ta ma radochę :laugh2:

a dziś pobudka o 5:37 identycznie jak wczoraj no jakby miała zegarek w pupie :szok::-D

Witam

My nie śpimy od 8. Słoneczko świeci to na dwórek pójdziemy, myślałam że Mała najpierw trochę pośpi, ale widzę że nic z tego.

Patra a może oni wcale nie jechali na sygnale??? :rofl2::rofl2::rofl2: W każdym bądz razie nie wszystko musimy słyszeć, bo najlepiej słyszą te gumowe uszy co wszystko wiedzą co się wkoło dzieje

Moj tez zaczyna tam ale po swojemu..np dzidzi albo bejbi ;)to na dzieci...(uczymy go juz w 2 jezykach i ladnie w obydwuch powtarza) albo lampa to paba ;) co to...albo to jak chce cos i pokazuje paluszkiem... i inne tam jeszcze. smieszne te nasze maluszki...wlansie rozmawialam z siostra i coraz bardziej sie nakrecam na dzieciaczka...;)
Dowiedzialam sie tze ze moj dziadek nie zyje i jutro pogrzeb..ja niestety nie jade-nie mam nawet jak-taki kawal :(

BEATKO ta bajke mysie znam-joni tez ja lubi ;)
a zanim jeszcze ta bajke poznalam to juz moj mezul tak do mnie mowil ;) od kad sie znamy mowi do mnie wlansie tak ;) (mysia) ;) ;D

Ostatnia edycja:
HEJ ,HEj HELOŁ!!
Tak,tak ja odcieta od neta ,ale na chwile do szwagra wlazłam nie ma go jest w pracy.
Nas rownierz choroba ,a raczej przeziebienie zmoglo ,na tyle ,że 60zl za 8listkow tabsow zaplacilam i jeszcze mi nie przeszlo.
Chlopaki jakis syrop dostali .Jula sie smara,a araczej smaral,nie umial spac przez ten katar.

popisac nie popisze bo mi jeden MALY POLAN Przeszkadza,zaraz idziemy na dwor ,snieg pada,ale to nic.

młody od paru dni nic nie robi tylko gada ''MAMA ała'' I AŁA I AŁA,geba mu sie nie zamyka ,czy go boli cos czy nie to AŁA.

kAROL OPANOWAŁ LAPKA teraz netu nie ma to gra w gry ktore na nim są .

VIURECZKO BEDZIE DOBRZE,WSZYTSKO SIE UŁOZY!!

PATRA JA BYŁAM TYLKO 1 STUDNIÓWCE I TO SWOJEJ.:tak:

AGA POWODZENIA ŻYCZE I KCIUKASY TRZYMAM ZA WAS.

STOPI FAJNIE ,ŻE WYPOCZELAS.

fioletowa u mnie jeszcze zimowa nie odeszla deprecha.

kamila i jak wyspana pon kursach nocnych?
no i pracy WAM życze BEATKO TOBIE RÓWNIEŻ.
ui co z ta forsą z allegro?

DMUCHAWCU TESKNIE nie masz z kim pisac co?
no i milych poorzadkow życze:)

Ewo fajne te przedszkole.:tak:

GABIAZKU I NIUTKO DŁUZSZEJ DOBY ŻYCZE MI TEZ BY SIE PRZYDALA MIALABYM MEZA DLUZEJ PRZY SOBIE A NIE W PRACY DO 17.00..

A MNIE ŁEB NAWALA .

KAMI DZIEKUJE ,ŻE PEŁNISZ MOJĄ ROLE ,DZIEKUJE.:tak::tak::tak::tak:
JAK NARAZIE BARDZO DOBRZE ci to idzie!!:tak::tak::tak::-D;-)
trzymaj tak dalej

spływam dziewczynki odezwe sie jeszcze w tym roku:tak::tak:;-)

My po spacerku. Słońce bardzo ładnie swieci, troszkę mrozi, ale ten wiatr..... Brrrrr
Znowu próbuje Małą położyć spać, ale znowu z łóżeczka uciekła i dorwała mój telefon i woła Ajo Ajo!

Justysia jakby co to rolę będę pełnić jeszcze ale wolałabym żebyś sama już to robiła. W sprawie kasy z allegro to napisałam do obsługi i czekam na odp, oby szybko to przeczytali
Jeśli chodzi o wyjazd, to oczywiście moja mama że tak powiem wymiękła i się przestraszyła zmian w pogodzie, opadów i tym podobne.... Nie wiem jak u Ciebie poza opadem śniegu ale myślę że żle nie jest, na pewno krajówki są przejezdne, ja bardzo chciałam jechać, do końca ich namawiałam, ale tak myślę że Wy i tak trochę chorzy to może nawet nie udało by się nam spotkać (no i zdrówka życzę) kolejny możliwy termin to luty :rofl2::sorry:

No nic idę dalej próbować położyć ją spać, bo taka śpiąca była w wózku......:confused2:

Hejka
właśnie położyłam dziecię spać i mam czas na relaks:-D Ostatnio nie chodzę z nią na spacer do parku bo mi coraz ciężej, wychodzimy przed blok i o tej porze jest zawsze sporo dzieci no i Toska się z nimi bawi, ja chwilę poplotkuję i nawet mi się ta opcja spacerów podoba:zawstydzona/y:ciekawe kiedy małej się znudzi.
Stopi co do badań- teoretycznie tomografia jest lepsza, ale w naszym przypadku nie dała jednoznaczniej odpowiedzi tylko jeden super specjalista mówił że to śledziona a reszta twierdziła że to guz i robili małej scyntygrafię która wykazała że to śledziona. Zarówno rezonans jak i tomografię u maluchów robi się w znieczuleniu ogólnym, w tym przypadku podaje się leki krótkodziałające w żyłkę po których dziecko bardzo szybko zasypia.
Justyś dzięki za pocieszenie, pojawiaj się kobito na forum, przez twoją nieobecnośc dmuchawca też nie ma, frekwencja nam spada wraz z liczbą kolorowych postów.
Beatko a próbowaliście w pko bp? podobno mają teraz całkiem niezłą ofertę, znajomi ostatnio wzieli, chociaż nikt im nie chciał dać.
Patra u mnie tez próby samodzielnego jedzenia wyglądają jak pogrom w domu, ale coraz lepiej jej idzie, kupiłam sporo odplamiacza z biedronki i jakoś dajemy radę:-D A pochwal się co to za program do ściagania, tez bym sobie co nieco obejrzała:tak:
Aga powodzenia na egzaminie i trzymam kciuki za operację żeby wszystko było dobrze, dzieci które widziałam w szpitalu po takiej operacji bardzo szybko wracały do
siebie, mam nadzieję ze i u was tak bedzie:tak:
Gabi ja tez już się nie mogę doczekać basenu, jak tylko wrócimy z łodzi startujemy popływać:laugh2:
Niuta dzięki za szczególne pozdrowionka:-D a co do 1000 pomysłow na minutę Tośka tez tak ma tylko chce je wszystkie z mamą realizowac, a ja narazie nie mam opcji na realizowanie siebie i grzecznie czekam na "po porodzie":-)
Beacia powodzenia w szukaniu pracy

Robię inkę, przyłączy się któraś? Mam jeszcze capuchinko, może Ania Dmuchawiec? Wiem że lubi i może tak uda sie Ciebie wywołać? :-);-):rofl2:

Beacia82 mają coś ciekawego w biedronce? Bo też się pózniej wybieram. Ostatnio kupiłam tam patelnie z powłoką ceramiczną, ale jeszcze nie używałam. Mój brat takiej używa, tylko że jego kosztowała sporo więcej, no i ciekawe jak sie sprawują takie biedronkowe :eek:

Mała znowu musiała mi gryść pokrętło od myszki, bo coś podejrzanie ciężko chodzi :sorry:

reklama
Nic ciekawego nie widziałam,pomidorki tylko w promocji po 3,5.
A na rupiecie to nawet za bardzo nie patrzyłam bo troszku sie spieszyłam ale i tak 2 stówy zdążyłam zostawic w sklepie:nerd:

Do góry