reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Robię inkę, przyłączy się któraś? Mam jeszcze capuchinko, może Ania Dmuchawiec? Wiem że lubi i może tak uda sie Ciebie wywołać? :-);-):rofl2:
QUOTE]

ja uwielbiam i chce ;) wlansie sobie zrobie :p:p
moj maluszek dzisiaj po poludniu nie spal to musze go teraz podtrzymac zeby mi nie poszedl spac teraz bo bedzie szalal do 12 :O:O jeszcze 2 godzinki i pojdzie normalnie jak trzeba...ale marudzi...hoho....

reklama
witam się i ja wieczorkiem, :happy::happy:
chyba znowu zima ma zamiar do nas wrócić,:wściekła/y::wściekła/y: bo teraz jest już -8 st,
mnie niestety od wczoraj boli głowa :wściekła/y::wściekła/y: i nic nie pomaga:no::no:, nie wiem czy to na zmieniające się ciśnienie, czy powodem tego jest coś innego :nerd::nerd:
mała już śpi i ja chyba niebawem pójdę w jej ślady,

Beacia82 byłam na zakupach ale tyle nie wydałam :szok: Kupiłam co trzeba do kanapek i na jutro na naleśniki, do tego ciasto francuzkie i może coś z tego upichce :-) Może coś w tym stylu Słodko nadziewane rogaliki francuskie - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Desery - Słodko nadziewane rogaliki francuskie

Aga ja chyba znowu sobie zrobię jakąś ineczkę :sorry: M i Mała już śpią, chociaż u męża to ostatnio normalne, dzisiaj np zrobił jedyne 700km samochodem ciężarowym :szok:

Adudz to chyba znowu te bóle o których kiedyś pisałaś, co? Takie na które nawet ketonal nie pomaga? Ja sobie tego poprostu nie wyobrażam, mnie lekki ból głowy już potrafi bardzo przeszkadzać, a co dopiero taki mocny

Lecę po coś do picia i może poszukam jakiegoś filmu najpierw w TV, potem w necie jak nic ciekawego nie będzie

Kamlotka no właśnie sama nie wiem, mam nadzieję, że to może jednak od zmiany ciśnienia, bo ja jestem na te zmiany bardzo wrażliwa, i w przeciwieństwie do większości ja czuję się lepiej jak ciśnienie jest niskie, a jak szybko rośnie to właśnie na mnie wpływa bardo źle

miałam iść spać ale jak widać dalej przy laptopie siedzę, no ale pewnie zaraz już się położę, bo jutro znowu o 5.45 zadzwoni mi budzik, miłego wieczoru życzę

I my się witamy wieczorową porą

Łosiu śpi od 21. Męczą go zęby, gorączkuje bidula :no: a MĘŻA POŁAMALO .. rano obudził się z katarem a popołudniu doszła gorączka, ból głowy. W pracy dostał urlop. On w ogóle trochę spanikowany bo w miescie w którym pracuje panuje świńska grypa.. Piałam wam że zmarł 6letni chłopiec. No a teraz M pochrapuje..

Vioreczka filmów wyszukuje na stronce btjunkie.pl, zapisuje skrót pliku na kompie a później ściągam przez program BitTorrent 7.2. Mamy dosyć szybki transfer bo w dzień 10 mb/s a od wieczora do rana 20 mb/s więc filmy ściągają się dosyć szybko. Oczywiście zależy to też od wielkości pliku. Np 700 mb film mamy po 20 minutach max. W dzień :-D

Widzę że sporo dziewczyn kupuje w biedronce. Powiem wam że mały łosiek uwielbia parówki z tego sklepu.. Drobiowe, te za niecałe 6 zł za kg. Zresztą ja też je lubie i mąz tez :rofl2::rofl2::rofl2: W ogole to u nas w miescie jest biedronkowo.. Tych sklepow jest 4, a 5 w trakcie budowy.. Jeden jest jakies 300 metrow od mojego bloku, drugi jakies 800, na sąsiednim osiedlu. No a ten co budują bedzie tak jak ten pierwszy na moim, i do niego bede miala jakies 600 metrow.. Ale i tak wole kupować w kauflandzie bo wiekszy wybór :-p

Czekam az pranie mi sie zrobi i zmykam spać.. Ale to po filmie a oglądam "stare wygi" komedie :rofl2:

Dobranoc!

Ostatnia edycja:
Hej Lasencje!!

Ja zyje wbrew pozorom:sorry:. Sorki za brak znaków zycia. Mam ostatnio jakieś cięższe dni. Po pierwsze wykończyły mnie te zaproszenia które robiłam. Najpierw tusz sie rozmazywał, juz myslałam, ze bede musiała zamawiać cały papier raz jeszcze. Potem tusz sie w ogóle skończył. Potem padł nam komputer- tzn cos sie schrzaniło i było trezba system przeinstalowac. W czasie tegoż procederu dyski się połaczyły i straciliśmy część danych, na szczęście mężuś poodzyskiwał, ale ciutke to trwało. A na koniec pisze do laski, zeby mi liste przysłała do wydruku nazwisk na zaproszeniach. Dodam, ze zostało mi tylko drukowanie i byłoby wsio. Ona zamawiala 100szt, wiec ja zamówiłam papieru na 110 w razie czego, a ta mi liste przysyła, a tam 140 nazwisk. No szlag mnie trafił!!:angry: Musiałam dodatkowe zamówienie robić, czekac tydzień i dorabiac jeszcze te 40sztuk. Napisałam lasencji, że koszty wysyłki jej doliczę do ceny zaproszeń:-pbo o 40 dodatkowych sztukach to się odpowiednio wczesniej informuje a nie w ostatniej chwili. Zreszta, ona mnie nie poinformowała wcale- wysłała po prostu liste:confused2: Myslała, ze w domu mam hurtownie perłowego papieru i samoprzylepnych perełek??:crazy:

No to się Wam wyżaliłam...

Moje dziecko ostatnio ładniej sypia w nocy. Dwie pod rząd przespała bez żadnej pobudki. Więc ja podobnie jak Fioletowa- wyliczyłam, ze to była piata noc przespana w całości od 1,5roku;-)

Ja prowadze intensywne zycie towarzyskie ostatnimi czasy w celu przyzwyczajenia Zosi do mojej nieobecności. W środe byłam na spektaklu w naszym domu kultury- aktorzy z serialu "Ranczo "grali. Na całą sobote umówiłam się z dziewczynami ze szkoły i mam zamiar wrócić późno:-p. O ile oczywiscie dam rade:sorry:

Idąc na ten spektakl przewróciłam sie troszkę bo było slisko:confused2:Niby nic sie niestało, ale jakies tam ścięgna przybrzuszkowe sobie ponaciagałam bo czułam sie potem conajmniej dziwnie. Juz miałam stracha i czekałam na skurcze, ale nie nadeszły. Vioreczka i Ada- czy Wy tez czujecie sie tak jak ja? Od tygodnia mam kłopot ze schyleniem sie, wstaniem z podłogi itp. Masakra. Czuje sie jak gruba staruszka:-D W ciązy z Zosią do końca śmigałam jakbym wcale brzucha nie miała. No i rozstep mi sie zrobił pierwszy- nad pępkiem. Ma jakies 2cm i jest paskudny:baffled:

No to juz wiecie co u mnie:-D

A inki Kamilko chetnie sie napiję, albo cappucinko:tak::-D Zrób mi, Kochana duzy kubas:tak:Buziak!

hej mateczki wariateczki!

U nas noc kiepska... Nie dość że poźno poszłam spać bo na pranie czekałam to jeszcze łosiu pobudki mi robil. Pierwszy raz niewiele po tym jak uśnęłam, pobudka z płaczem, po godzinie znowu płacz, po godz 2 mąż mnie budzi i pokazuje palcem, ja patrze a Kacper śpi pomiędzy nami przykryty normalnie naszą kołdrą :szok: A ja nawet nie poczułam kiedy się wgramolił :szok: No to go wzięłam i wyniosłąm do jego łożka. Niestety się przebudził i nie spał jakąś godzine. Było przed 4 jak usnęłam.. O 5 znowu płacz, dałam mu syropku, usnął. A o 7 kolejna pobudka i już na nogach. Normalnie padam na twarz. Pomimo tego że kawy nie piję idę walnąć sobie jakąś siekiere!

Buziaki i miłego dnia!

Dmuchawcu cieszymy się, że żyjesz :-) już planowałam, że dziś zagadam do Ciebie na GG, ale skoro jesteś i żyjesz to super!
Co do rozstępów, ja miałam w obu ciążach jeden rozstęp - pod pępkiem. Przy Tomku był okrągły o średnicy 0,5cm. Przy adasiu wydłużył się w pionie w dół i ma obecnie niecały 1cm. Myślę, że dla osób z zewnątrz nie będzie on zauważalny, no ale zawsze jest :-D

Tomi dziś znowu do przedszkola (w zeszłym tygodniu nie chodził, bo znowu miał jakiś stan podgorączkowy). Muszę Wam powiedzieć, że od poniedziałku to nie to samo dziecko. Jak wraca z przedszkola to kończy się nieustanne "mamo poprzytulamy się?" "mamo ja chcę na jąćki" "mamo... mamo... mamo...". Do tego rośnie mu apetyt - zdecydowanie więcej je, śpiewa piosenki, częściej się uśmiecha. Normalnie szok :szok: :-D :-D :-D

A ja zakupy robię w TESCO, tzn. mąż jeździ z listą raz na 2-3 tygodnie. Jarzynki najczęściej w osiedlowym sklepie lub na straganie (co drugi dzień). Mięsko też mężul kupuje raz na 2 tygodnie i mrożę. Ja z zakupami mam niewiele wspólnego... chociaz wczoraj z mamą pojechałyśmy do Forum zobaczyć czy jeszcze coś na wyprzedażach zostało i kupiłam sobie płaszczyk z ZARY. Na początku zimy był za 399zł, później przeceniony na 269zł, 199zł, 169zł... a ja kupiłam za 129zł :-)

witam sie rankiem :)
noc cala przespana..jonek poszedl spac o 8 i tez o tej rano wstal :)
takze sie wyspalismy :)
EWA ostatnio tez bylam tam w FORUM i kupilam sobie kilka fajnych ciuszkow:)
Za oknem zimno i ciemno-nic sie nie chce :(kurcze a tu trzeba gotowac:(,posprzatane juz mam
piszcie cos bo nuda ;)

robie kawke a'la BEATKA---mleko z lyzeczka rozpuszczalnej :) ktora ma ochote??

reklama
Witam i ja

Mała przysypia, ja porobiłam trochę porządków w rzeczach Małej, dokładniej to w pościelach i takich tam, spakowałam pieluchy tetrowe, dopiero...... :eek: Bo tylko miejsce w sufladzie pod łóżeczkiemzajmowały

Pranie wisi, słońce ładnie świeci, zaraz pójdę wstawić Małej jakąś zupkę, oczywiście z makaronem, bo to lubi w zupce najbardziej, no i MIEKO (mięsko)

Adudz i jak ból? Przeszedł już?

Patra tragedia z tą świńską grypą, myślałam że to sie uspokoiło, ale to pewne? Że więcej osób choruje?
No i każdemu może się zdażyć nie usłyszeć Malucha wdrapującego się na łóżko :-D;-) Tak jak syreny na przykład też ;-);-);-):-D:-D
U mnie w mieście tylko biedronka, polo, lidl, carefure i jeszcze jakiś gdzie wstęp na kartę. Za wiele tego nie ma jka na 23 500 mieszkańców

Dmuchawiec wysyłam dużego kubasa z capuchino i drugiego z inką :-) Tak za jednym razem :-D

Ewa to gratki dla synka, oby apetyt taki już pozostał :tak:

Aga fajnie że zakupy udane, ja już nie pamiętam kiedy sobie coś fajnego kupiłam, no może tylko kurtkę z Cropa, a tak? :eek::eek:

=================================
Dostałam wczoraj odpowiedz od Allegro, że wysłali wiadomość temu sprzedawcy i że mam jeszcze raz napisać i jeśli w ciągu 7 dni nie dostanę odp ani pieniędzy to mam sie skontaktować z Allegro jeszcze raz

Ostatnia edycja:
Do góry