reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dzien dobry :-)
Goteczko gratulacje:-)
Ja tez farbuje włosy na czarno ale po porodzie mam zamiar zmienić kolorek bo juz mam dosyc czarnego:dry:. Lecę sprzatać bo jak sie wkońcu nie ruszę to cały dzien przeleniu****e hehehe a nikt za mnie nie posprząta:blink:

reklama
Robaczek ja od początku ciązy do tej pory nie farbowałam włosów - zamierzam dzisiaj, a kupiłam farbę ale bez amoniaku.
Iwon ja od 6 tc biore no-spe forte 3 x dziennie :)
Iwutek najwyżej będzie nie posprzątane, a co sobie poleniu****esz to Twoje :)

Witam sie i ja dzisiaj...

Ja już rano byłam oddać honorowo krew do badań:-D, morfologia, mocz, glukoza takie tam co trzeba na czczo... zakupki przez to tez juz zrobione, no i własnie osiadłam w domu i zaraz z powrotem do roboty w końcu trzeba troche dom ogranąć...
Goteczko gratuluje synka... kochana napisz to usg co miałaś wczoraj to w którym tyg? ja sama sie zastanawiam kiedy i my sie dowiemy.....
Magduśka udanych zakupów...;-)

Ja na farbę miałam iść wczoraj, ale jeszcze postanowiłam poczekać dwa-trzy tyg, jestem zapisana na 27,01 i wtedy sie zrobie ze hoho:-p

Betiinko trzeba być dobrej myśli, będzie dobrze zobaczysz;-)

no dobra zmykam, miłego dnia

iwon Jestes juz w 15 tygodniu (ja od dzisiaj - Ty od ok 3 dni) i na BB wyczytalam, ze:
"Dno macicy znajduje się w połowie wysokości pomiędzy kością łonową a pępkiem. Możesz już odczuwać niebolesne, szybkie skurcze macicy (zwane skurczami Braxtona Hicksa), którymi Twoje ciało przygotowuje się do porodu. Jeśli odczuwasz je częściej niż 5 razy na godzinę, jeśli pojawiają się regularnie i towarzyszy im ból pleców lub skurcze podbrzusza, skontaktuj się z lekarzem."
Wiec jesli sa to te skurcze to powinnas sie cieszyc. Slyszalam od doswiadczonych mam, ze jak czesto ma sie te skurcze, to pozniej porod jest latwiejszy. Pozdrawiam!

Iwutek och ja dobre kilka lat malowalam na czarno ale pol roku temu postanowailam zmienic kolor i robilam dekoloryzacje :-( czarna farba stoi w lazence w razie czego :-p tak tez sie przymierzam do malowania ponownie na czarno bo najlepiej sie czulam w tym kolorze - wiec jak nabiore sil to moze i ja pomaluje sie dzis.
iwon3004 A co do no-spy to mozesz smialo brac byle nie wiecej niz 3 dzienne tak zalecil mi moj gin.;-)

reklama
Dzień dobry!
Dziś mam jakiś taki leniwy dzień, nic mi się nie chce.

Goteczko
gratuluję synka. Chłopcy są naprawdę fajnie, wiem z doświadczenia. ;-) Podobno dłużej mamusie mogą ich poprzytulać niż dziewczynki, bo dziewczynki wcześniej robią się takie bardzo samodzielne.:-)

hej :-)

farbujecie włosy farbą czy szamponem?? ja zawsze to robiłam czarną farbą i nie wiem czy farby można użyć, niby czytałam że można a jakiś tam strach mnie powstrzymuje
Robaczek, ostatnio zaczęłam farbować Castingiem, jest bez amoniaku i ładne są po nim włosy, ale jakoś koloru nie mogę sobie dopasować, bo ja blondynką jestem. Ale myślę, że dziewczyny, które mają ciemne włosy coś dla siebie znajdą. Trzeba pamiętać o jednym ciemne kolory wychodzą o wiele ciemniejsze niż na zdjęciach.

Dziewczyny czy Wy wiecie co sie dzieje jak jest obnizona macica?
Betiinka nie jestem ekspertem, więc najlepiej jakbyś zapytała lekarza. Powinien dać Ci jakieś zalecenia. Masz obniżoną macice czy szyjkę macicy?

Miłego dnia Mamusie

Do góry