reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
a my mamy XXL.. :-D Ale tak na oko 86-92 chociaż gacie na styk a kurtka też. Ostatnio mierzyłam Kacprowi kurteczkę którą chcę mu kupic i była niewiele za duża, a rozmiar 104... Ale ja już rozmiarami się nie sugeruje bo co firma to inaczej...

Pati ja własnie skonczyłam oglądać fotki na nk. i powiem Ci ,że Kacper to naprawe wysoki chłopak ,jeszcze chwila to Karola mi przerosnie ,on jeszcze całkiem niedawno nosił rozm.92. teraz mamy 98/104 zależy.

A mierzyłas go ?ile ma wzrostu??

Zmierzyć tą wiercipięte to naprawdę wyczyn :-D:-D:-D:-D:-D Raz wychodzi 95, innym razem 89, jeszcze innym 92 :-D:-D:-D

A u mnie wesoło... Mąż poszedł do pracy na 18 a sąsiad z naprzeciwka zaś szaleje. Szłam do domu to pod naszymi drzwiami spał nawalony.. Dostał z buta ode mnie to się przeniósł pod swoje drzwi.. teraz co chwile w nie wali.. Dodam że on już nieraz siedział, ma kuratora itd awantury sa codziennie. Jak mi Kacpra obudzi to dzwonie na policje. Cóż znowu będzie skarga ode mnie :-D Już 2 razy jego kurator u nas był i złożyliśmy z m oficjalne skargi bo obudził mnie w nocy chcąc pożyczyć telefon a jak sie nie zgodziłam to trzasnął we mnie drzwiami omal nie uderzając klamką w brzuch.. a mały łoś jeszcze w nim siedział. I jeszcze parę innych ekscesów...

Patra wysokiego masz synka :-) :tak:
a sąsiada nie zazdroszczę, ja do niedawna miałam spokój, sąsiedzi oki, nigdy zadnych wielkich imprez, aż du jakieś dwa tyg temu wprowadzili się (pewnie wynajmują) jakieś młode chłopaczki i już imprezy co chwila są, a już im się nawet zdażyło parę razy po północy domofonem do nas dzwonić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: najgorsze, że ja mieszkam na parterze, zaraz przy wejściu do klatki, i jak ktoś trzaśnie drzwiami, albo dobija się do domofonu to u mnie wszystko słychać

Oj Adudz nie zazdroszcze parteru, całe 22 lat mieszkalam i cos o tym wiem. Dodatkowo miałam pokój po tej ścianie na której drzwi się zatrzymywały, a tam był jeszcze kaloryfer! A co do dzwonienia to mieliśmy tak samo i teraz domofon na noc jest wyłączony. Ale co z tego jak teraz ten idiota wali w te drzwi a mu matka nie chce otworzyć. I do tego się wydziera. Ech on ma tylko 25 lat a tak popaprał sobie życie że masakra.. A łosiu mały jest po tacie wysoki i dziadkach. Mąż na 193, teść jakieś 190 i kawał chłopa z niego, a tata na jakieś 186. Tak więc ma to w genach :-D idę pranie rozwiesić :-)

Dziewczyny czy któraś z Was karmi jeszcze piersią? Ja nie wiem jak oduczyć mojego szkraba i czy nie lepiej poczekać do wiosny. Moja córeczka nie chce jeść z butelki. Kaszkę wcina z miseczki a pije ze słomki lub normalnie ze szklanki. Z kubka niekapka też nie chce pić

Messs JA karmiłam Karola długo bo prawie do dwuch lat i powiem Ci ,że też było cięzko,aż w koncu wyczytałam gdzies w necie,że ocet pomaga.
Smarowałam octem cyce i juz pierwszego dnia Kalo nie wziął choc barzo chciał i wtaki sposób odrzucilismy cyca.
Z JUlem było jakos prosciej,musiałam brac duhaston i tylko dwa dni zagladał ,ale był zadowolony w sumie bo wiecej mleka w butelce miał i łatwo leciało,jak przestałam brac tabsy juz nie chciał.

Julek oczywiscie pije z butli ,żadne kubki nie wchodzą w gre.No chyba ,że ma humor to herbatke pije ,ale jak soiacy to za nic w swiecie i wyje o butelke.

moze Ci pomogłam ,zalezy jak czujecie sie na siłach ...;)

Witam

Przede wszystkom to zdrówka życzę naszym Małym chorowitkom.... U nas też jakiś wirus dróg oddechowych i Mała dostała pierwszy raz antybiotyk. Kaszle zawsze jak zasypia, wręcz ją dusi, wczoraj tak kaszlała aż zwymoitowała.

Jeśli chodzi o kombinezon to zamówiłam inny niż miałam, tym razem dwuczęściowy 86/92 Tchibo i nie wiem czy nie będzie za duży, bo jeszcze go nie mam.

Muszę się właściwie wyżalić, ponieważ z dniem 1 stycznia bęę bezrobotna, nie dostałam umowy, czyli głupie gadanie szefa było zwykłym kłamstwem! Banda złodziei i wyzyskiwaczy! No i przez to mam doła, a chcieliśmy iść na swoje i teraz nici z tego :no::no::wściekła/y::wściekła/y:

Czyli od stycznia może wkońcu włącze się znowu w rozmowę na lipcówkach. Teraz jak narazie idę spać, życzę miłych snów

reklama
Cześć matki wariatki! Widzę że nikogo jeszcze nie ma :-) u nas noc a raczej świt kiepski. Mąż obudził chrapaniem mnie i małego i łosiu już od 5 nie umiał spać. Zjadł, chwilę pobiegał ale strasznie był marudny. O 7.30 położył mi się na brzuchu, przytulił i po chwili usnął. Spał do 9.20 więc tak o 13 kolejna drzemka. Wcina teraz pieczony chlebek moczony w jajku. Mes28 ją ci nie pomogę bo ja z mam butelkowych. Sąsiadka ma córeczkę w wieku mojego Kacpra tzn o dzień młodszą :-D i ma podobny problem. Nie umie małą oduczyć karmienia piersią. Życzę wytrwałości! Miłego dnia dziewczyny!

Do góry