reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Cześć matki wariatki!

Trochę czasu mnie nie było, ale niestety, najpeirw remont a później choroby nas dopadły.. Ale od początku :sorry2:
Zaczeliśmy w mieszkaniu remont, kij z tym że wynajmowane ale i tak wszystkie koszty materiałów mamy odliczane od odstępnego. Zaczęliśmy od największego pokoju. A tam tapeta.. Masakra ile się namęczyliśmy żeby ją zedrzeć brrr... do tego likwidowaliśmy witrynę oddzielającą kuchnie od pokoju.. Stare badziewie kiedyś bardzo modne. Później kładliśmy gładź i malowanko.. Tyle, że już 7 razy ściany malowaliśmy a i tak wychodzą nam jakieś dziwne plamy :baffled: Okazało się że to przebija uni-grunt. A to wina męża bo tego nie rozcieńczył a trzeba :angry: Ale mu mówiłam a ten nie... przecież wie lepiej a pisało na butli jak byk :angry: No i z remontem stoimy b o kasy brakło na materiały przez te wielokrotne malowanie :baffled: A jeszcze przedpokój będziemy robić tynkiem żywicznym wrrr. Tyle dobrze że bez problemu udało się pokój małego przemalować na limonkowy kolor :sorry2: Ma teraz jasny wesoły pokoik.
A pozniej dopadły na choroby
Najpierw ja - zapalenie oskrzeli. A dwa dni później z małym szłam do lekarza - angina. Gorzej to było tylko jak z rotawirusem leżeliśmy w szpitalu... A teraz też kiepsko było. Przez 4 dni gorączka powyżej 39 st. Raz to miał w nocy 40,1 . Masakra. Bidula taki rozpalony leżał koło mnie, okłady mu robiłam.. Ale udało mi się temp zbić, czopki trochę pomogły. Na anginke dostał antybiotyk w zawiesince, ale wymiotował po jej podaniu no i skończyło się na zastrzykach. Dostał ich 14... Jejku jak on płakał.. Jak widział przychodnie, to był płacz a jeszcze tam nie weszlismy.. Po tej anginie straszny niejadek sie z małego zro bił. Wcześniej to jadł aż miło a teraz po paru łyżeczka koniec.. Moze mu sie to niebawem unormuje.. Oby.
A zeby jeszcze tego było mało to ja dostałam na całym ciele wysypki po antybiotyku. Szło zwariować - tak swędziało :baffled: Jak byłam z małym na pogotowiu na zastrzyku to pytałam o to i powiedzieli, że to normalne i muszę przetrzymać. A jak poszłam do kontroli do swojej lekarki po najgorszej w moim życiu kuracji lekami to usłyszałam że w gorsze rzeczy mogłam się wpędzić że to dalej brałam, bo jestem uczulona na penicylinę i jej pochodne :baffled: I że jak jeszcze kiedyś wezme leki z tej grupy to moze to sie źle skonczyc :baffled: Powariować idzie :angry:
A żeby jeszcze tego było malo to w piątek włączyłam pranie i w trakcie bach wyłączyła się i nie szło się włączyć na nowo! A że jeszcze na gwarancji to dzwonie do beko i zamawiam naprawe. Mieli dzwonić tak za 2-3 dni (wiadomo weekend). Tyle że pralka cudownie ozdrowiała, tzn wcale sie nie zepsuła.. Tzn okazało się że 2 gniazdka w łazience nam padły.. I trza dzwonić do spółdzielni ech... Wesoło kurcze... Ale przynajmnie pranie mogłam zrobić heh
Tak więc chyba rozumiecie cZemu tak długo mnie nie było i wybaczycie :sorry2:

Sciskam was i maluszki gorącą i lecę was nadrabiać!!!

A i zapomniałam dodać że na rudo się zafarbowałam.. Bede mieć jakieś foto to ciepne hehe

Ostatnia edycja:
reklama
DZIEN DOBRY,A RACZEJ WIECZÓR.
Tomek na 2zmianie roboty na rodzine ,a my w domu.Niedosc ,że cieno to non stopa pada i klimaty nie sprzyjajace niczeu oprócz DOŁOWANIU sie.

Jula własnie wyciagnał woreczek od herbaty ze szklanki i sobie nim macha ,zaraz bedzie rozerwany.:szok::dry:

Karol oglada bajki ,zaraz musze wyłaczyc i cos znalesc do roboty im,tylko nie mam pojecia co ,a raczej chęci :dry::crazy:,na nic zreszta,:crazy:

Tu cisza ,może ktos jest co tylko nie pisze hmm....!???

STOPI NIE MA ZA CO ,WITAJ W KLUBIE NIE ŚPIACYCH MALUCHÓW,A RACZEJ POZNO ŚPIACYCH.
WCZORAJ BYŁA mASAKRA NAWET PO ZGASZONY SWIETLE ŁAZIŁ TAK 1,5GODZ ehhh.

Patra DZIĘKI ,za odzew myslałam ost. o WAS !!
Przeżyc nie zazdraszczam.

uwaga ,uwaga obcy przy laptopie.:crazy::crazy::crazy::-p:angry:

pogoda faktycznie do niczego miłego nie nastrajała dzisiaj
u mnie też prawie cały dzień padało więc nawet z małą nie można było wyjść na spacerek,
jeszcze trochę i uciekam dziś szybciutko spać, bo dwie ostatnie noce prawie wcale nie spałam, z soboty na niedzielę zachciało mi się jakiegoś horroru oglądać, a że skończył się o 2.30 a o 5.45 mała się obudziła więc spałam tylko 3 godziny, a wczoraj położyłam się szybciej bo ok 23.00 i myślałam, że odeśpię, ale moja córka była innego zdania i obudziła się z wielkim płaczem o 1.50 przez zęby, i zasnęła dopiero o 5.15 a nim ja oko przymknęłam to zadzwonił mi budzik i trzeba było wstać do pracy więc spałam znowu tylko trzy godzinki
no i po dwóch takich nockach mam nadzieję, się wyspać, w końcu do trzech razy sztuka

kobietki piszcie coś bo aż dziwnie jak tak pusto tutaj

Oj ,gupio ,gupio.

Stociu zapomnialam ,tak musi zalożyc działalnosc w Polsce.
Ale nie wiadoo co z tej roboty wyjdzie, chłopaki sie buntuja,bo iał placic 8eur plus diete,a co sie okazało to powiedzial ze zaplaci ,ale nie za ta stawke jw. tylko 5euro i bez diety .Nie wiem jak sie to skonczylo bo nie pytalam siory.mUSZE JEJ NAPISAC.
cHŁOPAKI STRAJKUJA I NIE MAM POJECIA ,A JAK WYGLADA UBEZPIECZENIE W NIEM. NIE MAM POJECIA.

a ,SORRY Za ten kolor ,ale ta szarosc na dworze nie dobija .

Oj ,gupio ,gupio.

Stociu zapomnialam ,tak musi zalożyc działalnosc w Polsce.
Ale nie wiadoo co z tej roboty wyjdzie, chłopaki sie buntuja,bo iał placic 8eur plus diete,a co sie okazało to powiedzial ze zaplaci ,ale nie za ta stawke jw. tylko 5euro i bez diety .Nie wiem jak sie to skonczylo bo nie pytalam siory.mUSZE JEJ NAPISAC.
cHŁOPAKI STRAJKUJA I NIE MAM POJECIA ,A JAK WYGLADA UBEZPIECZENIE W NIEM. NIE MAM POJECIA.

a ,SORRY Za ten kolor ,ale ta szarosc na dworze nie dobija .

Justysia to ja polecaa wszystko sprawdzic i dowiedziec sie u nas w NFZ jak to teraz jest.... Ja np. musze co 6msc chodzci do firmy po zaswiadczenie,ze jestem na wychowawczym.. potem msuze isc do NFZ i dopeiro wydaja mi karte ubezpieczeniowa na UE.. ale ona obejmuje a pomoc lekarska w naglym przypadku.. Losiek za to ma niemeickie ubezpieczenie, wiec z nim inna bajka. Ogolnie lepiej, zeby wszystko z szefem bylo dograne przed wyjazdem..bo porownujac zycie w Polsce do zycia w Niemczech, to u nas jest znacznie taniej... I np. moj losiek ma super pensje jak na warunki Poslkie, ale jak na Niemcy, to juz troche gorzej.. Oczywiscie nie ejst zle, ale nic nie odlozy.. p.s. 2-3tys/msc wydaje na benzyne jak jezdzi do Warszawy.

I tu stopi ma racje ...niech sie nie zgadza na robote za 5 euro!! tu nikt za tyle nie robi..moze w PL zeczywiscie to nie malo(20zl na godzine) ale tu to nic!!!! nie wiem co ma robic ale ostatnio zalatwilam koledze prace kladzenie kafelek i ma na reke 15 euro !!
i to to ja rozumie...zalatwialam tez kolezankom sprzatanie i za 10 eu/h...
jesli chodzi o PL ubezpieczenie to ja nie wiem jak to jest ale u nas to co ja mam(ubezpieczona na meza i joni tez) to mamy tez to na caly swiat i to nie tylko w razie wypadku tylko z kazda choroba...a joni dostaje wszystkie leki za darmo(antybiotyki tez) a ja czesciowo za darmo-czesc musze placic...

Co beda robic to ich sprawa.
DZIEKI za info i rady.

Niech mi ktos dziecko uspi bo nie wytrzymam.Ja mu spiewwa kotki dwa aaa'' a on sie ze mnie smieje i buzie zatyka raczką.
Wloze zaraz go za kraty i bedzie siedzial.

wlaz i na kolana i karze ciagnik wlączyc:angry::angry::angry::angry::angry:

ojj chyba znowu ciężka noc będzie przede mną, mała już zaczęła mi płakać przez sen, a ja się jeszcze nie zdążyłam położyć,
Aga wszystkie leki masz za darmo dla Joniego?? to ile cie takie ubezpieczenie kosztuje?? pewnie nie mało co?? ja w sumie mało na leki wydaję, bo my mało po lekarzach chodzimy, a u mnie na domiar złego ponownie zaczynają się problemy z nadgarstkiem u lewej ręki, mam problem, żeby tą ręką czasami klikać w klawiaturę, a wczoraj to nie mogłam nawet drzwi od samochodu otworzyć, o podnoszeniu małej do góry to już nie wspominam
no nic lecę do łóżeczka, kolorowych snów oraz cieplejszej i bezdeszczowej pogody na jutrzejszy dzionek wam (i sobie) życzę ;)

ADUDZ moj losiek ma niemieckie ubezpieczenie, bo jest normalnie na umowe o prace zatrudiony tam i z pensji na podatki i to ubezpieczenie odtracaja mu duuuuzzzzoooo :-) Gdyby wiazal swoja przyszlosc z mieszkaniem w Niemczech i praca tam.. to te skladki daja pozniej solidna emeryture.. a tak jak on chce byc tam tylko do konca kontraktu (po Igrzyskach bedzie pewnie inny kraj pracy) to zal sciska ile kasy zpensji jemu odliczaja.
Jednak ogolnie w Niemczech Panstwo bardziej dba o dzieci i daja dobre dodatki na dziecko :-) Nie to co u nas..

AGNIESZKA a wlasnie my sie staramy o ten dodatek na dziecko i to juz tyle trwa... masakra.. co chwile jakie pisma z pytaniami itd... Moim zdaniem losiek zle zrobil, ze na tym wniosku o ten dodatek wpisal dwie swoje corki. A starsza dostaje alimenty i jakies polski socjalne.. I pewnie dlatego oni tak loska sprawdzaja..... Na zwrot podatku tez juz bardzo dlugo czeka...

reklama
hej dziewczyny

a ja jak zwykle szykuje sie do pracy :(
u nas ok mala zdrowa wyszedl nam zabek na górze chyba 5 albo 4, i na dole 2 jedna 2 i tez chyba 4 goraczkowala troche i katarek miala przez 2 dni ale juz oki.
zostal mi jeszcze kilogram do zrzucenia i bede wazyla tak jak z przed ciazy,cwiczyc nie cwicze tylko mniej rzre :)
w nast. tyg mamy szczepienie .

pozdrawiam pa

Do góry