reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Wiatam .
Napisala wczesniej posta ,ale i szlak trafil gdzies go.
Byla u nie siorka i pojechala.

EWO uwierz ,że nie da sie wyciszyć dziecka.
STOPI ja Cie bardzo rozumiem,aż za dobrze.
Moj KAROL wcale prawie i nie spal,a gadali ,że taki niemowlak to spi caly czas.:wściekła/y:
Pozniej tez nie pal dopiero kolo 3lat kial nieraz 3 godz.
Takze od rana do 24.00 mielismy wesolo.
Jula tez zabardzo nie chce mi spac.
I czesto nachama usze go usypiac o godz.23.00
SĄ POPROSTU mocne dzieci.

WIEC wolne wieczory jak mam to jest naprawde swieto.:tak::tak::tak:

Aniu ja bym brala 1 lub 2 firanke.

JUla tez wszystko by chcial robic , ziemniaki nieraz babcia z pokoju za fotela wyciaga.
Podloge myje i nawet kibel ,a mnie sie cos robi.
Bo wiecej roboty przy tym.

AGA mam pytanko:
a za te ,czy w nieczech sa Polskie położne ??
Bo mozliwe siora wyjedzie i tam bedzie rodzic,bo jej chlopak obecnie siedzi na zachodzie ,a mieszkanie i tak usza wynajc,wiec po co maja życ na odleglosc.
Jak to wyglada, przedstawilabys mi takowa rzecz.??

reklama
JUSTYSIU...ja rodzilam z niemiecka ale wiem ze w szpitalach sa tez polskie..kolezanka z taka rodzila...a w jakim miescie bedzie siostra mieszkac?? bo mozna zadzwonic tam do szpitala w tym miescie i spytac czy tam sa...albo gdzie najblizej taka jest...a maz siostry nie mowi po DE?? bo jakby byl przy porodzie to moglby tlumaczyc..jak chcesz to podzwonie i popytam w tamtych szpitalach tylko napisz jakie miasto...

AGik dzięki za info .
Narazie to temat gdyby...wiesz o co kaman.

On nie szprecha po niemiecku,jest tam od niedawna jakies 1,5 mies. zjezdza teraz bo musi dzialalnosc w polsce otworzyc i zaraz po nowym roku jedzie.

Magda mnie sie pytala ,ja mowie ze nie wiem ,ale moge sie dowiedziec.
bo mowi ,że jak bedzie rodzic a jej tu baba po niemiecku bedzie jeszcze gadac to chyba niee urodzi:-D:-D:-D:-D:-D.
usmialam sie z niej:-D:-D:-D.

A on jest w okolicaCH ESSEN czy jakos tak .

AGik dzięki za info .
Narazie to temat gdyby...wiesz o co kaman.

On nie szprecha po niemiecku,jest tam od niedawna jakies 1,5 mies. zjezdza teraz bo musi dzialalnosc w polsce otworzyc i zaraz po nowym roku jedzie.

Magda mnie sie pytala ,ja mowie ze nie wiem ,ale moge sie dowiedziec.
bo mowi ,że jak bedzie rodzic a jej tu baba po niemiecku bedzie jeszcze gadac to chyba niee urodzi:-D:-D:-D:-D:-D.
usmialam sie z niej:-D:-D:-D.

A on jest w okolicaCH ESSEN czy jakos tak .

Jest kilka ESSEN w DE ale jak chodzi cio to co mi essen nordrhein westfalen to jest ode mnie jakies 600 km :O:O
jak bedziesz potrzebowac zeby gdzies podzwonic to wal smialo :);)

Dzien dobry ,a tu nikogo nie ma dzis.

DZIĘKI AGA :)
juz mialam pisac wczoraj i z łeba i wyleciało ,zazdroszcze Ci tego jabłuszka na dole wiesz;);-);-);-):-p:-).

A tu nadal cisza.!!!
No NIc ,pozostaje mi nic innego jak życzyć WAM SPOKOJNEJ -ODJAZOWEJ NIEDZIELI.!!!!

MELASZEK NO TO SIĘ DOIGRAŁAŚ!!!:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:
TU ES????

Czesc

EWA lenka to po hormonach tak nie spi... problemy z jej niespaniem rosna proporcjonalnie wraz z zwiekszana dawka... niestety...

JUSTYSIA jak milo, ze Ty tez wiesz co to znaczy dziecko malo spiace... :-) p.s. Nie wiem czy dobrze zrozumialam, ze maz Twojej siostry musi otworzyc dzialalnosc w PL, czyli bedzie rozliczac sie z pracodawca w Niemczech na zasadzie wystawiania faktur za uslugi?? czyli nie bedzie zatrudniony w Niemczech tak??? Pytam sie, bo nie jestem pewna... ale mialo sie zmienic z porodami Polek i ogolnie leczeniem w UE zwlaszcza w Niemczech. Byl taki moment,ze duzo kobiet rodzilo z Polski w Niemczech na NFZ.. I teraz mialo byc cos takiego, ze po przekroczeniu jakis sumy gwarantowanej z NFZ, reszte doplaca rodzaca... nie wiem czy to weszlo i czy dokladnie o to chodzilo.. ale dowiedz sie... bo w Niemczech leczenie nie jest tanie... i jak nawet urodzi sie maluszek tam... i bedzie trzeba isc z nim na kontrole lakarska prywatnie to moze to niezle obciazac kieszen..
Oczywiscie jak jej maz bedzie miec niemieckie ubezpieczenie itd to co innego.
Ale pewnie AGNIESZKA wie jak to dokladnie jest! :-)

witam,
widzę, że nie tylko mi się zdarzają "znikające" posty:-p:-p
też wczoraj pisałam posta i go nie ma, ale widzę, że niewiele z was zajrzało na bb, no ale przecież mamy weekend więc raczej się nie dziwię, wpadłam wam tylko życzyć udanej niedzieli spędzonej rodzinnie i przyjemnie

no to ja pierwsza po weekendzie :)

noc cala przespana wiec super:) ale pogoda beznadziejna..zimno szaro i ponuro...nie wiem czy zaliczymy dzisiaj jakis spacerek bo niezabardzo mi sie chce...:/

my juz po sniadanku i biore sie za chwilke za sprzatanie...a w srode z jonim do szpitala :( (z tymi jaderkami)...
ciekawe co bedzie ... juz sie boje :(

reklama
witajcie :-):-):-)

nie było mnie od pt, ponieważ ...

najpierw szkolenie, potem picie i zabawa, a następnie odsypianie :-D:-D:-D:-D

a dziś i tak jestem nieprzytomna bo pogoda taka że szkoda gadać. Na forum widzę też pusto.

Wklejam zdjęcie ze szkolenia, a raczej z plaży w Mielnie. Na tym ostatnim to mój szef i jego ojciec :-)

Załączniki

• DSC04820.jpg
    DSC04820.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC04835.jpg
    DSC04835.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC04824.JPG
    DSC04824.JPG
    27,3 KB · Wyświetleń: 38
Do góry