reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Uuuuuuuu.....kochana, to nie zazdroszczę:no:
Oby dzisiaj było lepiej.

A moja Zosia spi mi na kolanach. Obudziłam ja jak planowałam, najpierw bek straszny, a potem mały flaczek sie zrobił z mojej córci-zasnęła i nic na nia nie działa. I co ja mam poczac? Jak dalej tak pojdzie, ze bedzie zasypiac dopiero ok 22-23ej to ja chyba trupem padne:sorry:.

reklama
witam,
pogoda u mnie beznadziejna, co prawda nie pada jak na razie ale zimno, szaro i ponuro, wczoraj padało aż do wieczora, mam nadzieję, że dziś już nie będzie,
na dodatek czuję się okropnie, brzuch tak boli, ze szok, no ale to jak co miesiąc,

monia właśnie położyła się na drzemkę, więc mam chwilkę wolnego aby na spokojnie przygotować się do pracy i ogarnąć troszkę w domku

ewa ja w sumie nie korzystałam nigdy z takiej listwy, ale ma ją moja znajoma, i jak z nią kiedyś rozmawiałam to mówiła, że jest z niej bardzo zadowolona

hej kobity, ale ja jestem dziś zmęczona choć trochę na własne zyczenie :-D:-D Julka usnęła ok 20:10 i o 22 już spłakana się obudziła. Uśpiłam moje maleństwo w bujaczku, skończyłam oglądać Top model, potem jakiś thriller i chciałam iść spać ok 00:30, ale mąż przyszedł i zaczął się do mnie dobierać, więc poszliśmy spać ok 2. A już o 5 moje dziecko zaczęło pojękiwać, przysypiać i znów pojękiwać aż do 6:40, tak więc się naspałam jak cholera :-D

wczoraj się dowiedziałam że to moje szkolenie jest w takim wypasionym hotelu w Mielnie Royal Park Hotel & SPA - Mielno, Hotel, SPA & Wellness, Restauracja, Basen, Wesela, Konferencje, Szkolenia, Koszalin, Masaże, Rehabilitacja i tam zobowiązuje strój. Tak więc przekopałam szafe w poszukiwnaiu czegoś eleganckiego i wybrałam białą koszulę plus sukienkę ciemno szarą taką w stylu urzędniczki :-D kozaki, ale zmienię na miejscu na szpilki. Obym nie dała ciała :-D
A Marek już palce gryzie z nerwów że jego kochana małżonka jedzie sobie na spotkanie z chłopami z firmy i pewnie sobie wkręca jakieś filmy. Ja za to mam też głupie myśli że jadę i mogę nie wrócić bo coś Boże uchowaj. Wiem że jestem durna ale te myśli same mi nadlatują jak ptaki Hitchcocka.

DMUCHAWIEC i tak masz luksus!! Moja wstaje 8-9 i do 24ej . 1ej w nocy bez drzemki w dzien jest na chodzie!! I nie jest zmeczona .. ma takiego powera,ze szok.. ja sie kalde, gasze swiatlo i juz zasypiam, aona po ciemku w pokoju buszuje!!! Od dwoch dni pada mi o 20tej, za to wstaje ok. 24tej i do 2-3ej nad ranem zabawa!! :-) Jak zasnie ok. 22ej-23ej to do rana spi juz ladnie.... Najgorzej jak pada wlasnie ok 20tej...

Ewa i jak samopoczucie? Kanapeczka się przyjęła?

Zosia ma juz od dawna tylko jedna drzemke w ciągu dnia.

Wstaje ok 9.30(niestety)
potem ok 12.30-13.00 drzemka dwie godziny
i dopiero ok 22ej zasypia na noc
i w nocy pobudki sa normą- ale tylko na chwilke, zaraz zasypia.

Ewa oj poważnie się czymś strułaś, jak dzisiejsze samopoczucie? Mam nadzieję że śniadanko zostało na miejscu.:tak:A to że piszesz o Tomim mnie wydaje się i naturalne i interesujące bo masz bardzo dzielnego i mądrego synka, a poza tym to forum jest właśnie po to żeby opisać wszystko co człowiekowi na sercu leży. Pisz kochana:-)

Aniu a dlaczego chcesz żeby Zosia wstawała wcześniej?:eek: Ja tam mam wprost przeciwnie, Tośka wstaje o 6, a ja próbuję ją zmusić do snu chociaż do 7. Bo potem już o 10 jest zmęczona idzie spać na krótko a wieczorem jest tragedia bo pada już na nosek a zasnąć nie może i jęczy. Może jednak odpuść Zosi rano a próbuj ją wieczorem wcześnie kłaść. Wtedy teoretycznie powinna też byc wcześniej wyspana.

Beata26 a ja tam myślę że taki wyjazd wszystkim dobrze zrobi, ty sobie odpoczniesz i poimprezujesz a mężuś będzie miał okazję trochę się z dzieckiem zintegrować.:tak:A i współczuję bolesnego ząbkowania, oby jak najszybciej było po wszystkim. A co do maszyny to zupełnie rozbieżne są te opinie o tych tanich, wiec nie wiem już sama, a używanych też nie ma narazie zbytnio tylko jakieś staruszki. No nic poczekam do gwiazdki może mikołaj z pomocą całej rodziny sam mi coś wybierze;-)

witam i ja:)
ja juz cala chalupke posprzatalam i obiadek gotowy...joni juz nawet zupke zjadl a drugie jak wstanie bo wlansie zasnal :)
Co do spania to moj lobuz idzie ok 19-20stej i spi do rana do ok 7:30 a potem popoludniowa drzemka od 12-13:30...i tak jest zawsze...na szczescie :)
ide po kawusie :) i ciacho :)

Vioreczko - wcale mi nie zalezy, żeby wstawała wczesniej:no::-D. Marzę raczej o wczesniejszym zasypianiu na noc- o 20tej byłoby idealnie:-D No ale wtedy musiałaby mieć drzemke od 11-13tej nie później. A jak ma o 11 iśc spać, gdy wstaje o 9.30 a czasem później?:confused:

Musze ją przestawić jakoś. Ale narazie mi to nie wychodzi:sorry2:

reklama
Witam :)

Wiem wiem mialam sie poprawic ale mama jest u mnie, pozatym chalpke probuje wyczyscic przedswiatecznie skoro maly sie zabawi z kims :) Korzystam na calego.
Jeden z moich ulubionych tematow- spanko :-) U nas po zmianie czasu wyglada to tak ze chodzi spac o 21:30 spi przy dobrych wiatrach do 7 ale ostatnio coraz czesciej do 6 i ok 12 dwugodzinna drzemka. Oczywiscie w nocy jeszcze pobudki ale nawet nie probuje wlaczac swiatla bo inaczej to pewnie buszowalby na calego... Powiedzcie mi skad te nasze dzieci maja tyle powera? Przez caly dzien goni, wspina sie, czolga, wyprowadza wozek na spacer ;-) itd i jeszcze mu malo...

Ewcia duzo zdrowka, poprawilo sie juz?

Lece sprzatac dalej i jakis obiadek zrobic :tak:

Do góry