reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

dziś w domu nudno , bo M ma zjazd, ale za to mam córcię, która mi ubarwia życie :-D:-D:-D
Julka teraz śpi, a ja mam już zrobione kluski śląskie i sosik dla Julci, gołąbki dla nas, no i pranie. Jak zjemy obiadek to planujemy spacerek, oby tylko się nie rozpadało :-)

reklama
Witam!
Dawno mnie tu nie było, ale w tygodniu się jakoś słabo wyrabiam ze wszystkim, z resztą jak włącze tylko komputer to mały mi wszedzie klika wszystko wylancza wiec to nie ma sensu.
U nas dzis pogoda do bani, zimno i pada... ale jestesmy u mojej mamy, wiec czas jakos leci,
jutro mam badanie glukozy fuj jak o tym mysle to mi nie dobrze, mam nadzieje ze bedzie ok,
u mnie brzuch trochę się zaokraglił ale jest na pewno mniejszy niz jak bylam z kacperekiem w ciazy, ale mała już fajnie daje czadu, kopie i kopie.

no i niewiem co mialam jeszcze napisac,
buziaki!!!

Fajnie, Ada , ze wpadłaś. A gdzie zdjęcie Twojego brzuszka, które nam obiecałaś?

Mój jest OGROMNY. Rośnie z dnia na dzień. Od poczatku ciąży przytyłam już 5 kilo:szok:

Mężusia jeszcze nie ma, ale pewnie juz do nas jedzie. Zosia mi jeść nie chce- może o przez ząbka?:confused: Druga górna czwórka idzie, jedna juz sie przebiła.

A teraz mojej dziecko bawi sie samochodzikiem- jak zwykle- albo lala, albo samochód i tylko ciągłe brrrrrrrrr słyszę. Zaraz będę musiała ją przebrac pewnie, bo jak robi to swoje brrrrr to sie zawsze strasznie zapluje:sorry:

Zamówiłam sobie materiały do kartek świątecznych- stempel niestety tylko jeden mi do gustu przypadł:confused2: Ale zamówiłam tez piekny papier i kilka pierdułek. Cóż- zamówiłabym więcej, ale wszystko kosztuje niestety, wiec będę sobie radzic z tym , co mam:tak:.

Cos ostatnio Kamlotka nie zagląda, Maylaszek też- zapracowane dziewczyny pewnie:cool2:

No nic, trzymajcie sie cieplutko-ide sie z dzieckiem pobawic.

Witam
jakoś ostatnio ciężko mi się do lapka dopchać, w ciągu dnia Tosia domaga się zawsze czynnego udziału a wieczorem jak widzę wreszcie męza to chwilę z nim zagadam i idę spać. Widzę że u naszych maluszków teraz 4 wychodzą, biedaki malutkie. buziaki dla tych ciężko to znoszących.

A ja dowiedziałam się, że będzie druga dziewczynka:-D oj będzie miał z nami tatuś wesoło:tak: A brzuszek podobnie jak u dmuchawca ogromny, znacznie większy niż w poprzedniej ciąży, bo wtedy dopiero w 7 miesiącu było widać że jest okrągły.

A dzisiaj kupiłam sobie narzutę na łóżko
Narzuty Kolekcja 2010- Mariall Polska - Fotosik.pl
Ściany są ciemne bordo i meble bardzo ciemny brąz. Zastanawiam się w jakim kolorze dać do tego zasłonki. Podobają mi się ciemne, ale pokój jest od północy, więc boję się że będzie jak w grobie, a jakoś zupełnie białe mniej nie przekonują. Doradzcie co sądzicie.

Hej dziewczynki:-)
U nas wszystko dobrze poza troche jęczacym dzieckiem bo czwóreczka dokucza,jeszcze cała sie nie przebiła i dlatego dzis mało spałam.
Ale za to po połodniu z Alanem przyciełam komara;-)
Ja mało zagladam bo w wolnej chwili ogladam autka na allegro.Dzis z giełdy znowu wrócilismy z niczym.Ale jak fundusz niewielki to ciezko znalezc cos w miare dobrego.Mężowy napalił sie na jednego ale jeszcze musze przespac sie z tym bo kaska wieksza niz mamy.
Widze ze prawie same brzuchatki dzis tylko zagladają.Prosze tam dziewczynki brzuszki pogłaskac od cioteczki:-)
A moze tak bym się umyła i położyła bo jutro bede po połudiu znowu szukac poduchy:-p
Dobranoc :-)

Ku ku ryku !!!:-D:-D:-D

Pobudka wstać ! Koniom wody dać! :-)

Mój humor dzis wyśmienity-jak widać:tak: A wszystko przez mężula- wrócił, przytulił i wszystko gra:-)

Vioreczka- ciemne zasłony moim zdaniem odpadają- naprawdę będzie grobowo.:sorry2: Najfajniejsze byłyby nawiązujace do narzuty- czyli biało-czarne:tak:Nawet niekoniecznie w pasy. A firane planujesz? Bo do firany moze faktycznie białe zasłony nie za teges. Co innego bez firan- wtedy nawet czysto białe będą sie fajnie prezentować.
Bo jesli masz tak ciemne ściany i meble, to potrzeba jakiegos jasnego akcenciku- ja bym widziała własnie taką narzutke jak kupiłaś, małe białe(albo biało-czarne), puchate dywaniki i białe zasłony plus białe pierdółki stojace nan półkach- typu rameczka na zdjącia , flakonik i takie tam;-):-)

A pogoda od kilku dni taka sama-leje i już- kurcze, mogłoby przestac na troszkę:sorry2:

Zaraz bede piła kawusię:tak: Kos sie przyłączy?

No, Kobitki-weekend sie skonczył- trzeba brac się do roboty i pisać, pisać, pisać:-D
Ewa, Agnieszka, Beatki i inne mamy nie pracujące (albo pracujace w księgarniach:-D czyt. mające czas na bb;-))- BACZNOŚĆ! SPOCZNIJ! W STRONĘ KOMPUTERA ZWROT! DO BB-WARTY MAAARSZ!:-D

oj, lubię Was straszliwie...:-)

A dzień doberek:-)
Aniu konie juz napojone:tak:
Gratuluje humorku bo przy takiej pogodzie to ciężko wykrzesac entuzjazm:tak:
Mi się spasło 2 kg:zawstydzona/y:ide zjesc jakies bez weglowodanowe śniadanko bo brzuch jak w 5 miesiącu conajmniej.Kurcze mi od razu w kałdunek idzie.:wściekła/y:
Ja w poniedziałki nie pracuje wiec jeszcze tu będę:tak:

Ania my też Ciebie bardzo lubimy :-)

Vioreczka, gratuluję drugiej córci :-) Tosia będzie miała kumpele na dyskoteki :-D:-D a zasłonki hmmm, mi się podobają firanki a zasłonki tak srednio, chyba że takie podwójne firanki. Nie wiem jak to opisać, ale widziałam u nas w sklepie zaje... firnaki w kolorze ecru, a do nich doszyte jako zasłonki ciemne w jasny wzór lub odwrotnie, a wzorem była gałąź drzewa na całej długości. I tak firanki mogłaś puścic luzem, a zasłonkę spiąć na dzień i pięknie wyglądało, albo puścić na noc i mieć standardowe sztory czy jak to się tam pisze :-D cena jednej to 50zł a na okno by 2 potrzebne były. Pewnie na allegro coś fajnego znajdziesz :-)

Beacia, ja też przytyłam i też mi w brzuch poszło i też jak w 7 mcu wyglądam. No Ty jak w 5 ja dalej bo mam bębnisko jak ta lala. A to zasługa męża i tego że nakupował słodyczy ciasteczek itp i jedlismy 2 tyg bleeeee

Wogóle czuję się jakbym w ciąży była, owu była ok 1-3 listopada, cycki jak donice wielkie i ciężkie, bolące, brzuch pobowela (a od porodu nie bolał ani razu:confused:) do tego mam nerwy co chwila sama nie wiem dlaczego i na co. Jak mąż mi zrobił kuku na dole to go zatłukę :-D

Witam witam mamuśki, wszystkie od rana zapracowane i cisza na forum. Ja właśnie położyłam dziecko spać, dzisiaj znowu uziemione w domku, bo leje bez jednej przerwy, nawet porządku z kwiatkami nie mam kiedy zrobić bo od kilku dni ciągle deszcze grr:wściekła/y:
Aniu, Beata26 teraz to mi dałyście do myślenia, wcześniej miały być same zasłonki, ale hmm może i z firanami:confused: No dzisiaj będę okupować allegro, zobaczymy co uda się znależć:blink:
Postanowiłam trochę pochodzić na basen przed porodem i co, dzisiaj dzwonię a oni odwołali zajęcia dla ciężarnych bo grupa była za mała:no:. Ale nie ma tego złego... mężuś obiecał że będzie trochę wcześniej wracał z pracy i na 18 będziemy chodzić w 3 na basen. Raz jedno kąpie się z Tosia a drugie pływa, a raz drugie... zobaczymy:cool2:

A i jeszcze szuakm sobie jakiegoś dorywczego domowego zarobkowego zajęcia, nie potrafię tylko o domu i dzieciach myśleć...tym bardziej że kaska też dla drugiej niuni się przyda. No i narazie nie mam pomysłu... kombinuję sobie co ja bym chciała w życiu robić...ehh chyba samotność mi odbija.

reklama
czesc

wyszlam z mala na spacer a tu zywej duszy nie ma... gdzie te mamy z dziecmi???? czy jak deszcz pada to jzu nikt nie wychodzi???????????????

VIORECZKO jak sie Tosia miewa?? U was duzo sie dzialo... mnie akurat nie bylo .na BB, ale jak wrocilam i poczytalam to sie poplakalam... Masz dzielna corcie, a Ty to jzu wogole jestes mega dzielna!!! p.s. Ty mieszkasz gdzie w warszawie, albo okolicach???
Gratki drugiej cory - zazdroszcze!!!

ANIA a u Ciebie kto mieszka w brzuszku???

Do góry