reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Stopciu - u mnie nie wiem kto mieszka- dzidziuś mój:-D Pupa sie odwrócił jak go chcielismy podejrzec w intymnym miejscu:-D

Vioreczka - jaj byłabym za samymi zasłonami:tak: w kolorze biało-czarnym bez firan.

reklama
i ja sie melduje
kurcze leje i leje, w domu ciemno, nudno:-(jeszcze gorszego dola lapie, masakra.
Mari ostatnio ciagle marudzi, wszystko chce i te jej napady szalu...czasem glowa peka, ja nie zwracam na to uwage to za chwileczke do mnie przybiega i caluje. poza tym jest kochana, dzieki niej jeszcze sie smieje, bo z rodzicami to tez swira mozna dostac.
wczoraj strzelala z gumki z moich stringow, tak jej sie spodobalo ze jak tylko sie usiade na dywanik to podlatuje od tylu wklada reke do moich spodni, ciagnie z calej sily majki i taki ma przy tym ubaw ze szok.
smutno mi strasznie ze meza przy niej nie ma, ona ciagle pyta tata? i pokazuje jego zdjecia, jak widzi go na skypie to taki szal, caluje jego buzke i dotyka oczek, przez co caly laptop wymazany, no ale jeszcze troche i sie juz nie rozstajemy.
ale sie rozpisalam...
ide was poczytac

BEATKO wiem o czym mowisz.. bo moja mala jest sporo wychowywana bez taty i teraz jak byla znim 1,5msc to byla przeszczesliwa... Tta jej teraz polecial na 2 msc do Australii, a mala waliw drzwi i wola tata, tata.. jak mowie,z etaty nie ma, ze wyjechal to jest histeria.... jak ktos wchodzi do nie do domu to ona leci , bo mysli ze to tata... szkoda mi jej :-(

ANIU to neispodzianke bedziesz miec na kolejnym usg :-)

Ojej dziewczyny prawie sie pobeczłam. Moja tez tak reaguje na tatę i tęskni, gdy jest w pracy, no ale ona ma go prawie codziennie na miejscu:-(

Ale sie wkurzyłam!!!! Kupiłam małej na allegro pajace uzywane. Babka pisała w opisie, ze sa bielutkie i zadbane i takie tam-tere fere!!!! Na zdjeciach wyglądały spoko. Otwieram paczke , a tam same szmaty!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No w zyciu bym czegos takiego nikomu nie sprzedała:sorry2:
A już na pewno nie założę tego swojemu dziecku:no:
No żesz, kurde!!!!!
Zaraz zacznę rzucac czym popadnie!
Nie dość, że kasy nie mam zbytnio, to jeszcze taka w błoto wylana:-:)-:)-:)-(

Aniu też doszłam do wniosku, że białe zasłony z czarnym akcentem będą najlepiej pasować, tylko narazie nie znalazłam jeszcze tych idealnych;-)

Oj piszecie o tęsknocie dzieci za tatusiem, aż się serce kraje, moja mimo że tatuś jest wieczorami przy kąpieli i w wekendy też wpada w histerię jak wychodzi a co dopiero przeżywają wasze pociechy.

Aniu współczuję, ja ostatnio tak kupiłam 7 bluz, krew mnie zalała jak rozpakowałam. a niedawno kupowałam Tosi pajacyki na allegro, tylko nowe, zapłaciłam po 13 zł za sztukę, wydaje mi się niedużo a jakość naprawdę super.Wklejam link jakbyś była zainteresowana Marks&Spencer Bawełniany Pajacyk kwiaty 18-24 (1281303649) - Aukcje internetowe Allegro

Stopi u nas wszystko dobrze Tosia nadrabia 2miesieczne zaległości już nawet chodzi, jedyne co zostało to nietolerancja laktozy, która niestety pewnie bedzie miała do konca życia. W grudniu będą kolejne badania kontrolne w Łodzi i wtedy dowiemy się czy ytrzeba będzie jednak usunąć śledzionę, ale narazie wszystko wskazuje na to, że obędzie się bez operacji.:tak:
Mieszkam w Warszawie na Włochach, już nawet kiedys rozmawiałyśmy o spotkaniu, ale ja potem przestałam mieć czas na bb i na tym się skończyło:zawstydzona/y:

ANIU wspolczuje.... ja na razie trafilam na w dobre rzeczy na allegro.. raz mialam 3 szt. spiochow do kitu.. ale to byla paczka ubranek w ilosci 23szt, z aktore dałam 20zl i odbior osobisty... wiec te 3 szt to akurat mi wisiały...

VIORECZKA wlasnie tak cos pamietam.. ale jak czytałam ,ze szpital w Łodzi to troszke zgupiałam.. Rozumiem, ze Tosia tam była, bo tam lepsi specjalisci tak?? Jak bedziecie miały ochote i siły to zapraszma na spotkanko!!1 :-)

Hej dziewczyny!

U nas wsio OK. Tomi nawet dzisiaj nie płakał w przedszkolu. Tzn. jak go zostawiałam to jeszcze był płacz, ale juz potem do 13 bez płaczu. Nie chciał jeszcze siadać na dywanie z dziećmi i takie tam, ale bez płaczu się obyło. Tylko jak pani go sprowadzała z góry, to mówiła, że Tomek martwił się o tatusia, bo tatuś miał rano plasterek. No i faktycznie dzisiaj mąż obudził się rano z małą plamą krwi. Rana mu zaczęła troszkę krwawić, ale rano zmieniliśmy opatrunek i samą technikę i się uspokoiło. Zrobiłam mu grubszy opatrunek, żeby dociskał ranę i chyba pomogło. Zaraz Wojtek kończy czytać baję to zaglądniemy co tam się dzieje.
Adamo jak Adamo - wesoły i żarłoczny jak zawsze :-)

Dmuchawcu kurcze też będę musiała wreszcie zamówić te stemple, tylko nei wiem co dalej z nimi robić... czy malować farbkami jak młody będzie spał czy jak... bo on jeszcze za mały na kolorowanie. Jedyne co to może (z moją pomocą) przybić taki stempelek. Co do bodziaków ja ostatnio kupiłam w tesco 5 szt. za 45 zł i jestem zadowolona. Jeszcze się nie zawiodłam na bodziakach i pajacach z TESCO (F&F, Cheeroke). Może da się kupic taniej, ale te mam sprawdzone i wiem, że po x-tym praniu nie będą wyglądać jak szmata.

A mnie od 3-4 dni boli głowa. Ale tak, że czasami aż mi niedobrze. Nie wiem czy to przez halny czy jak. Dzisiaj już nie wiało a mnie dalej boli :/

Early days sa tanie na allegro.. 7pax za 36 zl kupowałam jak Lena sie rodziła i sa dobre, spiochy pidzamy tez maja dobre... a moim faworytem sa Carters- piore i tak jak nowe kupiłam tak dalej tak wygladaja.. i next

Ostatnia edycja:
dobry wieczór :)
wpadam na chwilke mały juz dawno spi, a mi się wcale nie chce kłasc bo moje noce to tylko patrzenie na zegarek,
w ogole po kapieli spojrzalam w lustro taka swiecaca od oliwki, i zobaczylam ze wygladam jak grubas, w tym momencie nie mam juz tali, grube biodra, i w ogole czuje się jakas zaniedbana, nie mogę na siebie patrzec...niewiem ile przytylam od ostatniej wizyty, teraz mam w środe wiec bede wiedziala... ale czuje ze troche to bedzie...
dziś bylam na badaniu krzywej cukrowej w glupim labolatorium stracilam ponad 2,5h mam nadzieje ze wyniki bedą ok bo nie chcaialabym powtarzac tego badania,nie umialam dopic do konca tej glukozy.
Aniu- mam pytanie czy u Ciebie tez pojawiła się juz siara??bo u mnie tak i to w jakos dziwnie duzej ilosci, normalnie czasem mam to uczucie jak karmilam małego jak mi wycieka pokarm, ogolnie piersi zrobily mi się bardzoo ciezkie i od dołu twarde do tego tylko lekko je zlapie i juz z nich leci, z Kacprem w ciazy tak nie mialam.

Co do tatusików- u mnie jest tak samo mały wiecznie wyczekuje w drzwiach taty.Jak uslyszy kogos na klatce albo domofon to od razu krzyczy tata, a jak to nie on to wielki krzyk, dzis jak wyszlam na badanie z malym został moj brat to mółwil ze tez mnie szukał i caly czas chcial na rece zeby pokazac do okna czy ide juz czy nie,a jak weszłam mały udawał obrażonego nawet na mnie nie patrzał, a jak do niego podeszłam to udawal ze jest bardzo zajety.Ale wsolczuje Wam dziewczyny, bo ja tak malemu dziecku powiedziec ze tata wroci za 2miesiace... dziecko teskni i koniec.No i odczwa tez to,że i mmy tesknimy.

Nic idę "spać" dobranoc ;*

reklama
hej hej

a ja na wysokich obrotach czyli wczesno rannych :)

u nas wszystko ok mala zdrowa rosna jej kolejne 2 zabki dwujka i chyba czworka albo piatka na dole, w sumie bedzie ich juz 8 sztuczek.
w pracy zapierdziel ze glowa peka ale za to w domku ok
pod koniec listopada mamy ost.szczepionke i mam nadzieje ze sie nie przeziebimy do tej pory,
poczytuje was prawie codziennie tylko czasu brak

goraco pozdrawiam

Do góry