Sam
Lipcowe mamy'09
No właśnie pisałam o tym kilka stron temu ;-)
Wiem, ale tak dla przypomnienia napisałam, bo niektórym uciekło;-).
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie pisałam o tym kilka stron temu ;-)
Ja dziś czytałam w gazecie że w tym roku 20 tyg. I zmienia się zasada przyznawania becikowego trzeba będzie mieć zaświadczenie od lekarza że od 10 tyg było się pod jego opieką. Ja mam kartę od 11 tyg ale u lekarza byłam wiele wcześniej
a tak wogóle boli mnie głowa cały dzień i tabletka nawet nie pomogła
Niestety nie, 20 tyg. jest niezależnie od tego, które to dziecko. Więcej przysługuje tylko w przypadku urodzenia więcej niż jednego dziecka przy jednym porodzie.
Dokładnie nie wiem ale wydaję mi się tak jak Kasia_P'85 napisała, przeczytałam to wczoraj w gazecie a w tamtym roku słyszałam o tym w radiu że jest coś takiego planowane. Moim zdaniem to czysta głupota bo są różne osoby i nie wszyscy podchodzą do ciąży tak jak my tu na forum ;-). Miałam znajomą, która poszła dopiero po 20 tyg do lekarza, po tym ja wszyscy zaczęli dla niej mówić że powinna jak najszybciej iść.
Sorki Izabell, ale to co piszesz to jakaś dziwne z tym lekarzem... Co to znaczy od 10 tygodnia?
Cześć dziewczyny
Ciekawe czy ktoś mnie jeszcze tu pamięta...
Bardzo się cieszę że u Was wszystko w porządku Trzymam cały czas kciuki za Was i za Wasze fasolki Pozdrawiam bardzo bardzo gorąco !!!
Trzymajcie się !!!