reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Ja się wtrącę jeśli chodzi o antykoncepcję.
Nie jestem specjalistką... ale sama wolę nie stosować. I tutaj mam poglądy takie jak Ania. Tabletki zaburzają coś naturalnego w organizmie, a w to wolę nie ingerować.
Moja koleżanka przez kilka lat brała tabletki. Niedawno zaczęły się u niej problemu z hormonami. Chodzi do najlepszych lekarzy i okazało się, że miała guzka piersi (wg lekarzy wywołany przez tabletki) i prawdopodobnie nie będzie mogła mieć nigdy dzieci (w tym też pomogły tabletki). No i znam kilka innych przypadków... Ale szkoda gadać.

Spirala i inne tego typu rzeczy mnie przerażają:szok: Po pierwsze wygląd tego czegoś i to, że miałabym mieć to w środku:baffled: Po drugie one nie "blokują" zajścia w ciąże, tylko kiedy już dochodzi do zapłodnienia zabijają połączone komórki. A dla mnie to już prawie aborcja. Bo jak sobie pomyślę, że z tych małych komóreczek miałabym mieć za 9miesięcy drugiego Mateuszka, to niedobrze mi się robi, że mogłabym się go pozbyć.

Ja oczywiście nie narzucam swojego zdania i wiem, że każdy ma swoje poglądy. Ale Dziewczyny, jeśli któraś z Was zastanawia się nad tabletkami, to poczytajcie najpierw, idźcie do dobrego (!) lekarza i przemyślcie 100 razy, błagam.

No właśnie, Olu:tak: zgadzam sie z Tobą. To oczywiste, ze każda ma prawo do własnej decyzji. Ale niech to będzie ŚWIADOMA decyzja. Trzeba widzieć po co, dlaczego, co sie przyjmuje, jakie to wywołuje skutki dla organizmu i z jakimi konsekwencjami trzeba sie liczyc.
A jesli chodzi o skutki uboczne, szkodliwość itd., to nie oszukujmy sie- o tym sie za wiele nie mówi nie dlatego, ze takie skutki wystepują rzadko, ale dlatego, ze ktos ma w tym swój interes (koncerny farmaceutyczne). I naprawde trudno znaleźć obiektywne informacje o szkodliwości antykoncepcji nawet wśród lekarzy.

witam sie :)
Wlasnie weszlam do domciu bo juz z rana pojechalam na fitness:) czuje sie swietnie:)

Dzisiaj o 16stej idziemy do lekarza...joni bedzie mial szczepionki i ten ogolny przeglad... mezus robi mi wlansie cappucinko a ja juz wstawilam na obiadek bo z glodu padne zaraz...cwiczenia wykaczaja;)

A jesli chodzi o te tabletki to bede szla w pon do lekarza i pogadam z nim...moze co innego mi da...

reklama
Witam

Mnie dziś głowa boli brrr
jedno mnie pociesza że dzieciaki są cicho :-D

Ja brałam tabletki łącznie bo były 3 podejścia 2 lata najpierw jak byłam małolata 2 miesiące ale fatalnie się czułam i jakoś usiał się ukrywać przed rodzicami bo by zraz gadali później jak karmiłam piersią strasznie nie chciałam być w kolejnej nie planowej ciąży a później jakoś przed Nikola chyba z 8 miesięcy ale "dzięki" nim przytyłam 6 kg :baffled: i teraz powiedziałam koniec nigdy więcej chociaż mój wygodny łoś mnie kilka razy namawiał ale ja mu powiedziałam ze jak chce to niech sam się hormonami faszeruje
A spirali tez bym nigdy nie założyła tak jak większość z was na są myśl ma gęsia skórkę

A co do przepisywanie prze ginów tabletek po to bay uregulować okres tylko ze to jest sprawa hormonów i trzeba to leczyć a nie zagłuszać w tej chwili moja sistra trafiła na super babkę i ta w końcu zaczęła ją leczyć a nie wypisywać tabsy any aby miała okres

a nie wiem czy słyszałyście takie twierdzenia przez lekarzy ze są one bardzo bezpieczne i zdrowe bi regulują naszą gospodarkę hormonalną w organizmie. Ja kiedyś oglądałam w ddtvm jak to lekarze się wypowiadał na ten temat.

Alusia
my też byliśmy w Łebie ale tylko samochodem przejechaliśmy do parku dinozaurów a na plażę pojechaliśmy do Białogóry i można był z wózkiem dojść na samą prawie plaże a później jeszcze tylko kilkanaście schodków i plaża, ale się opłacało i nie była tak dużo ludzi jak np w gdańsku na plaży

Do góry