reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Agnieszka u Ciebie ładnie a ja dzisiaj z Hanią na spacer pojechałam autem. Zimno brrrr ale ma się ocieplić.
D jest w Niemczech to mówił, że też się tak robi ciepło a niedawno jesień była.

Co do tabletek.
Ja jestem przeciwniczką tabletek, implantów podskórnych, plastrów a tym bardziej spiral które wywołują we mnie gęsią skórę.
Ale wiem, że każda z nas ma prawo do czego chcę. Ja po prostu nie lubię tego typu 'leków' i dlatego nie będę używać.

reklama
A mój małżonek jest w takiej małej miejscowości koło Offenburga. MA jakieś 10 km to mostu który łączy Francję i Niemcy nad Renem.

Witam się i ja. Nie odzywam się bo u mnie jakoś tak nijako, znowu mam przygnębiającą sytuację w swojej rodzinie, martwię się...
Poza tym siedzimy z Kubusiem sami, bo M. pojechał do pracy. W niedzielę rano wróciliśmy z krótkiego urlopu, było naprawdę fajnie mi z moim mężem :) No ale wszystko co miłe i przyjemne się kończy i nadszedł czas powrotu do rzeczywistości. Kubuś daje mi trochę popalić, bo strasznie uparty się zrobił i jak coś nie jest po jego myśli to tupie i histeryzuje. Mały obciach mi robi, ale się nie przejmuję i mam nadzieję, ze kiedyś mu to minie. Wszystkie mamy posiadające starsze dzieci proszę o potwierdzenie :)
Co do antykoncepcji-ja brałam 8 lat cilest, w międzyczasie minisiston. Przed zajściem w ciążę odstawiłam tabletki na 3 miesiące, żeby uregulował mi się cykl i następnym miesiącu zakoczyłam tak jak planowałam. Może było mi łatwiej, bo zawsze miałam bóle owulacyjne i dokładnie wiedziałam kiedy możemy działać. Od X 2009 mam założoną Mirenę i bardzo sobie chwalę. Koszt i montaż bardzo drogi, ale uważam że warto, ja jestem z takiej formy zabezpieczenia bardzo zadowolona.Początkowo miałam plamienia, ale wszystko ładnie się skończyło, nie mam żadnych dolegliwości.

Aga to jest wkładka wewnątrzmaciczna, która zawiera pojemniczek z hormonami. Nie sądzę, zeby w Twoim przypadku miała ona zastosowanie,. bo raczej nie służy ona do regulowania miesiączek a nawet działa w ten sposób, że zanikają . Tutaj masz więcej informacji www.mirena.pl

reklama
Dziewczyny! Mam w miarę pilną sprawę :) chcemy jechac z chłopakami na weekend (do wtorku) gdzieś na 'wakacje'. Macie jakiś pomysł dokąd jechać?
Chcieliśmy jechac do Ustronia albo Wisły - ale dowiedziałam się, że są teraz w weekend skoki narciarskie i pewnie będą tam tłuuuuumy i pewnie nie tylko na skoczni ale także na równicy i czantorii... i teraz już sama nie wiem dokąd mamy się udać. Mogą to być góry, moe byc jakieś jeziorko... ale tak raczej polska południowa cobyśmy pół weekendu nei spędzili w aucie.

U nas dziś słoneczko. Ale mamy nie mieć prądu, tylko nie pamietam czy od 8 czy od 9 aż do 14 :/

Do góry