reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
Ja się wtrącę jeśli chodzi o antykoncepcję.
Nie jestem specjalistką... ale sama wolę nie stosować. I tutaj mam poglądy takie jak Ania. Tabletki zaburzają coś naturalnego w organizmie, a w to wolę nie ingerować.
Moja koleżanka przez kilka lat brała tabletki. Niedawno zaczęły się u niej problemu z hormonami. Chodzi do najlepszych lekarzy i okazało się, że miała guzka piersi (wg lekarzy wywołany przez tabletki) i prawdopodobnie nie będzie mogła mieć nigdy dzieci (w tym też pomogły tabletki). No i znam kilka innych przypadków... Ale szkoda gadać.

Spirala i inne tego typu rzeczy mnie przerażają:szok: Po pierwsze wygląd tego czegoś i to, że miałabym mieć to w środku:baffled: Po drugie one nie "blokują" zajścia w ciąże, tylko kiedy już dochodzi do zapłodnienia zabijają połączone komórki. A dla mnie to już prawie aborcja. Bo jak sobie pomyślę, że z tych małych komóreczek miałabym mieć za 9miesięcy drugiego Mateuszka, to niedobrze mi się robi, że mogłabym się go pozbyć.

Ja oczywiście nie narzucam swojego zdania i wiem, że każdy ma swoje poglądy. Ale Dziewczyny, jeśli któraś z Was zastanawia się nad tabletkami, to poczytajcie najpierw, idźcie do dobrego (!) lekarza i przemyślcie 100 razy, błagam.

No właśnie, Olu:tak: zgadzam sie z Tobą. To oczywiste, ze każda ma prawo do własnej decyzji. Ale niech to będzie ŚWIADOMA decyzja. Trzeba widzieć po co, dlaczego, co sie przyjmuje, jakie to wywołuje skutki dla organizmu i z jakimi konsekwencjami trzeba sie liczyc.
A jesli chodzi o skutki uboczne, szkodliwość itd., to nie oszukujmy sie- o tym sie za wiele nie mówi nie dlatego, ze takie skutki wystepują rzadko, ale dlatego, ze ktos ma w tym swój interes (koncerny farmaceutyczne). I naprawde trudno znaleźć obiektywne informacje o szkodliwości antykoncepcji nawet wśród lekarzy.

witam sie :)
Wlasnie weszlam do domciu bo juz z rana pojechalam na fitness:) czuje sie swietnie:)

Dzisiaj o 16stej idziemy do lekarza...joni bedzie mial szczepionki i ten ogolny przeglad... mezus robi mi wlansie cappucinko a ja juz wstawilam na obiadek bo z glodu padne zaraz...cwiczenia wykaczaja;)

A jesli chodzi o te tabletki to bede szla w pon do lekarza i pogadam z nim...moze co innego mi da...

reklama
Witam

Mnie dziś głowa boli brrr
jedno mnie pociesza że dzieciaki są cicho :-D

Ja brałam tabletki łącznie bo były 3 podejścia 2 lata najpierw jak byłam małolata 2 miesiące ale fatalnie się czułam i jakoś usiał się ukrywać przed rodzicami bo by zraz gadali później jak karmiłam piersią strasznie nie chciałam być w kolejnej nie planowej ciąży a później jakoś przed Nikola chyba z 8 miesięcy ale "dzięki" nim przytyłam 6 kg :baffled: i teraz powiedziałam koniec nigdy więcej chociaż mój wygodny łoś mnie kilka razy namawiał ale ja mu powiedziałam ze jak chce to niech sam się hormonami faszeruje
A spirali tez bym nigdy nie założyła tak jak większość z was na są myśl ma gęsia skórkę

A co do przepisywanie prze ginów tabletek po to bay uregulować okres tylko ze to jest sprawa hormonów i trzeba to leczyć a nie zagłuszać w tej chwili moja sistra trafiła na super babkę i ta w końcu zaczęła ją leczyć a nie wypisywać tabsy any aby miała okres

a nie wiem czy słyszałyście takie twierdzenia przez lekarzy ze są one bardzo bezpieczne i zdrowe bi regulują naszą gospodarkę hormonalną w organizmie. Ja kiedyś oglądałam w ddtvm jak to lekarze się wypowiadał na ten temat.

Alusia
my też byliśmy w Łebie ale tylko samochodem przejechaliśmy do parku dinozaurów a na plażę pojechaliśmy do Białogóry i można był z wózkiem dojść na samą prawie plaże a później jeszcze tylko kilkanaście schodków i plaża, ale się opłacało i nie była tak dużo ludzi jak np w gdańsku na plaży

Do góry