reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

Ja już jestem po wizycie ale szczegóły na innym wątku ;-)
Mój mały ma dziś choinkę w przeczkolu i przebrał się za batmana hehe super wyglądał :tak:
agorana - ja się normalnie depiluję okolicę bikini kremem do depilacji a nogi maszynką i niemam żadnych dolegliwość, może ciebie coś uczuliło???

Ostatnia edycja:
reklama
Rozmawialam dzis z kuzynka ktora pracuje w kadrach i powiedziala mi ze od 1 stycznia zwolnienie w ciazy jest nie 182 tylko 270 dni ciesze sie nie bede musiala skladac papierow o zasilek rehabilitacyjny do ZUSu

Witam

Wczoraj późno wróciłam od rodzinki i odrazu padłam do łóżeczka. Mój organizm potrzebuje bardzo dużo snu, ale spać po 14-16 h to chyba coś nie tak :zawstydzona/y:

Wracając od rodzinki spytałam się mojego M czy będzie chciał być przy mnie w czasie porodu. Zaskoczył mnie odrazu odpowiedział że pewnie. Będzie mnie wpsierał, masował. Nie pozwoli bym przechodziła przez to sama, aż mi łezka poleciała ze szczęścia :-D Do szkoły rodzenia też chce ze mną chodzić choć ze względu na charakter pracy i godziny nie będzie często:-( No cóż najważniejsze że ma ochotę bo namawiać go bym nie chciała.

Czytając wasze posty mam ochotę na wszystko :-) Ja też dziwnie łączę jedzonko. Wczoraj jadłam rybkę z frytkami, surówką, a zaraz po loda z polewą z MC. W domciu też tak jem. Częściej mam ochotę na słodycze dlatego myślę, że będzie córcia :-D

agorana ja się golę w miejscach intymnych codziennie od kilku lat. Nie wyobrażam sobie nawet jednodniowego zarostu ;-)

izabell96 tak za bardzo to nie umiem poruszać się po bb. O jakim innym wątku piszesz?

Rozmawialam dzis z kuzynka ktora pracuje w kadrach i powiedziala mi ze od 1 stycznia zwolnienie w ciazy jest nie 182 tylko 270 dni ciesze sie nie bede musiala skladac papierow o zasilek rehabilitacyjny do ZUSu

Mi też ta sytuacja odpowiada. Inaczej musiałabym stawać na komisję o ile będę musiała dalej być na zwolnieniu. Tego się dowiem na jutrzejszej wizycie. Czytałam o tym w zeszłym tygodniu, a ostatnio się dowiedziałam że od 01.01.2009 weszło w życie :-)

widziałam u nas dzisiaj czeresnie za 99,99 zł :D

Serio:szok::szok::szok: eeeee chyba pomyłka:baffled: Może za 9,99:confused::confused:

Monia_lipiec2009 Lipiec 2009 - Forum BabyBoom tu są wszytskie nasze tematy:tak: A Izabell pewnie chodziło o wątek o badaniach:-)

Agorana ja się golę i różnicy narazie nie zauważyłam:-) Ale w ciąży z Marcelem pod koniec to już nic nie widziałam więc nie goliłam się:-)

Dziewczyny o nowych ustawach wprowadzanych w 2009 roku pisałam już jakiś tydzień temu.... :-(

Mnie od 2 dni męczy na naleśniki z serem i dziś już sobie nie podaruję....Takiego mam smaka. :-):-)

agorana ja też od pewnego czasu nie golę sie tak intensywnie jak kiedys. W sumie nie wiem czy woda jest inna czy o co chodzi ale jak nigdy po przed ostatnim razie miałam takie straszne krosty na nogach, ze szok. A do tego zaczęłam się potem jeszcze drapać i wariacji można było dostać. Okolice bikini zawsze miałam bardzo wrażliwe, zreszta jak i resztę tych delitakniejszych miejsc na skórze.
Nawet dostałam uczulenia z mojego najbardziej sprawdzonego tuszu do rzęs. Czyli chyba po prostu tak organizn reagował......:blink:

A jak to jest z tymi urlopami macierzyńskimi? Czy od nowego roku coś się pozmieniało? Wiem, że miały być wydłużone, ale czy nam będzie taki dłuższy urlop przysługiwał? Jak to jest w przypadku 1-go i kolejnego dziecka?

Do tej pory chyba było tak:
- 18 tyg (przy pierwszym dziecku)
- 20 tyg (przy kolejnym dziecku).

reklama
Teraz mamy 20 tygodni urlopu maciezyńskiego przy jednym dziecku.
Szczerze mówiąc nie bardzo doczytałam jak jest przy kolejnym dziecku ale na pewno tez sie zmieniły przepisy o urlopach dla mam które rodzą bliźniaki i więcej......

Do góry