reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dziewczyny co robicie na obiady w takie upalne dni jak mamy ostatnio? Ja zrobiłam w sobotę pierogi z jagodami to mężulo i tomi się zajadali... a teraz z tym szwem to nie zagniotę żadnego ciasta... Pomidorówkę mam już prawie ready (ulubiona zupa Tomka), ale co z drugim daniem? rozmrażam kawałek szynki wieprzowej... ale nie mam pomysłu co z niej zrobić - macie jakiś ciekawy przepis? nie chcę zwykłego gulaszu wieprzowego z makaronem/kluskami :crazy:

reklama
Ja dzisiaj gotuje kurczaczka z ziołami :) do tego ogórek, sałata i rzodkiewka i ziemniaczki. Kurcze pomidorówka ! Mniam !! Ale mi smaka narobiłaś... ale niestety Ci nie pomoge bo jestem zielona co do gotowania ...

Ewa nie pomoge z pomyslem na obiad bo u mnie codziennie ten sam problem:baffled:
ja wczoraj mialam pieczonego kurczaka na butelce piwa, do tego chinski makaron podsmazanay, salata-pomidor-ogorek-francuski dressing, do miesa sos tatarski- pycha!
u nas upalow nie ma, jest tylko 17C i wczoraj jak wracalam z kina to lalo ze szok, ogolnie przydaloby sie troszke sloneczka bo chcialabym wyjsc z Mari na plaze przed wyjazdem do pl.
wczoraj mialam tel z przychodni ze jednak Mari moze miec wszystke 3 szczepienia razem i dzien przed odlotem, no ale cos mi tu nie gra.... w poniedzialek zadzwonie do pediatry w polsce zapytam sie czy to mozliwe.
o przychodni ortopedycznej moge sobie pomarzyc bo z terminami jak w polsce, wiec idziemy prywatnie.
gustlicku milo ze jestes

zapomnialabym
WSZYSTKIM KOCHANYM LIPCOWYM SOLENIZANTOM MOC BUZIAKOW I STO LAT

a tak wogole to chcialam polecic film Get him to the greek swietna komedia! uwielbiam Rusell'a Branda

Ostatnia edycja:
Ala mój M najbardziej chwali VW. Szczeże to nigdy by forda nie kupił, chociażby dlatego że części drogie. Niedawno mieliśmy Alhambre bo to to samo co VW, ale wąpie że jeszcze by kupił Seata. Teraz jesteśmy w trakcie wymieniania Sharana z 2006 na 2009 i ten z 2006 super był, rewelka, mi się nim świetnie jeżdziło, zimą skóry i szyba podgrzewane więc bomba. Tamten już sprzedany, a nowy jeszcze nawet nie zarejestrowany i czeka na kilka poprawek technicznych, ale że mąż mechanik to sam wszystko robi :tak::tak::tak:

Tego kurczaka na butelce piwa widziałam w tym programie z Marta Gessler (nie wiem jaki tytuł, w każdym razie wyciągała różne restauracje z dołka)... i z mężem mówiliśmy, że musimy to zrobić. Może najwyższa pora żeby spróbować. Beata masz jakiś sprawdzony przepis? czy mam szukać na necie? w przyszłym tygodniu zaskocze męża... a może podam na kolację jak babcie i dziadki przyjdą? jeden kurczak na butelce i do tego kilka pałek, albo 2 kurczaki na butelkach (coby starczyło dla 9 osób). Ale to już na kulinarnym chyba, żeby tu nie "śmiecić" :-)

Kamlotka ja Ci powiem że Ford wcale nie taki straszny. My naszego mamy od grudnia i kupiliśmy tylko silnik krokowy za 150zł i mój mąż też go sam wymienił bo mechanik chciał 550zł ... Więc częsci nie są takie drogie. Ja moge tylko przestrzec przed Renault Laguna ... masakra. Mieliśmy go 7 miesiecy a jeżdziliśmy nim może 2 tygodnie bo tak to ciągle stał u mechanika... zaplaciliśmy 17tys a włożyli 9 ... Nigdy więcej !!

Ala wiem ze duzo ludzi nakrzeka na Renault, ze czesci drogie-to prawda( bardzo) ale ze sie psuja to uwazam ze jak kto trafi, to jak z kazdym samochodem niektorzy maja opla czy forda i tez ciagle cos naprawiaja, tak samo komus moze sie trafic lipne bmw czy vw. ja mam ranault laugne w kombi i w zyciu nie zamienilabym na inny samochod, nam sie trafil w super stanie, jak go kupywalismy to mial tylko 2 lat, odpukac nic sie nie psuje.
Ewa ja tego kuczaka podpatrzylam z netka, opisze na kulinarnym

Witam
My dziś konczymy roczek :) kurcze wierzyc się nie chce, a najlepsze jest to,że kacper wczoraj przedrepatł pokój,mamusia dumna chodzi :D
wczoraj bylismy z tesciami w sklepie kupili mu taki rowerek na roczek maly sam wybrał. no i wdzianko na niedziele,
co do jedzenia moja tesciowa wczoraj zrobila zupe jarzynowa kurcze tylko ze takiej pysznej dawno nie jadlam normalnie jak kladlam się spac to mialam na nią ochotę, mam nadzieje ze jak zawieziemy dzis malego to jeszcze bedzie :D normalnioe ten smak za mną chodzi,
Dziś rano o 7 wstalismy i zaspiewalismy z M malemu sto lat a ten odrocil się do nas tylkiem głupol mały,smial się jak szalony.Potem M zabral mnie do labolatorium bo wkoncu musialam zrobic te badania a w poniedzialek jadę na usg,
potem z kacperekim wrocilismy do domu M pojechal do pracy, zjedlismy sniadanko i poslzismy jeszcze spac, potem wzielam się za sprzatanie, maly strasznych potówek znow dostal wiec wzielam go do wanny nagle slysze jakis dziwny sszelest tak sie wystraszylam ze wybieglam z kacperm mokrym na rekach i zadzwonilam po ciocie, ona przyszla weszla tam z miotła bo myslalam ze to pewnie szczur a tu po prostu przez okno wlecial ptak- szczygiel i wpadł do wiaderka, tak mi stracha napedził..
teraz kacperek spi a jak czekam na M potem jedziemy na zakupy M bedzie sprzatal a ja bede gotowac i piec, ]

co do spotkanka, ja jestem za no ale u mnie basen odpada tzn aqua park, a może tak jakas bawialnia ??

Boże jaki dziś jest okropny skwar nie ma slonca ale jest okropnie wydaje mi się ze najgorzej z tych wszystkich dni albo sie gorzej czuję.

Beatko kurcze powiem Ci tak ja mam baaaardzo złe wspomnienia z Renaultem :p bardzo bardzo ... A jaki silnik macie? Automatyczna skrzynia? Który rocznik ? Sorry że tak wypytuje ale mimo że auto się non stop psuło to miało super przyśpieszenie i super wyposażenie ;)

Ada to dla Kacperka najlepszego !! :) Żeby rósł zdrowo i więcej nie chorował !! :)
A co do spotkania no to przepraszam nie pomyslałam o tym że Ty na basen nie bardzo tak więc szukamy czegoś innego ;) tylko musimy się określic gdzie ;)

reklama
Co do spotkania w "bawialni" to nasze szkraby chyba jeszcze za małe na tego typu atrakcje :sorry2:

Może po prostu jakiś teren zielony/park/ew. woda?

Do góry