reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam się czwartkowo :-)

mała mi drzemie, więc mam chwilkę po pracy aby do was zajrzeć :-)
bo jak już wstanie to penie czasu zabraknie

Magdo i Aniu miłego wypoczynku życzę:tak::tak:
Wilsonka udanej imprezy, abyś się wybawiła, tak jak Ewa ostatnio:tak::tak:
Agnieszka super, ze się odezwałaś bo faktycznie wzywana byłaś już kilkukrotnie :tak::tak:

Kaśka miło, że postanowiłaś się odezwać po dłuuugiej przerwie, no i wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia pierwszych urodzinek dla córeczki ;-);-);-)

Magda ja na te wózeczki też patrzyłam, tylko mi zależało, aby oparcie rozkładało się na płasko a on chyba ma możliwość tylko do pewnego stopnia obniżyć oparcie

Beatko gratulacje dla Mariski z okazji pierwszych kroczków, u nas Monia też zaczyna się po mału "puszczać" i robi po 2-5 kroczków, ale przy ścianie, kanapie i szafkach zasuwa jak nie wiem co, a najśmieszniejsze jest to, ze jak się ją trzyma za jedną rączkę to zamiast normalnie chodzić to ona próbuje biegać:-D:-D:-D

a Wilsonka zapomniałam jeszcze pogratulować kolejnego udanego etapu w rozmowach o pracę,
a Ewo tobie podpisanej umowy :tak::tak::tak:

Dmuchawcu i jak udało sie zrobić upominek dla męża?? pochwal się efektami !!
Wszystkiego naj z okazji 4 rocznicy ślubu, my ze swoim M w sobotę będziemy mieli już 6 rocznicę, sama nie wiem kiedy to zleciało:szok::szok::szok:

teraz lecę jakis obiadek przygotować i później na spacerek z małą

miłego popoludnia

reklama
helllloo!!!

wpadam sie tylko przywitac, dzis caly dzien prasuje, sprzątam, umyłam okno, wyprałam firanki(ale mnie wzięło:szok::szok::szok:) zaraz zmykam na zakupy prowiantowe na jutro:-D
wpdnę do Was wieczorkiem,
buziaki moje kochane:-):-):-)

Ja też tylko na minutke, bo Mody jeszcze szaleje. Spotkanie bylo super!!!! Mama nadzieje że Iwonka rownie dobrze się bawila :)
Lecę Mlodego karmić i może wpadnę otem, jak będę miala silę :)

Hej :-):-)

I ja tez tylko na chwile..poczytalam was i odpisze kilka slowek :tak::tak:
Dzisiaj sie narobilam bo plewilam sobie ogrodek :szok::szok: zarosl tak, ze mi calego dnia zabraklo i jutro bedziemy z siostra konczyc...ale musze sie pochwalic ze widac efekty..i to jakie !!
mezulek skosil trawe a ja powyrywalam wszystkie krzaki(co wczesniejsi wlasciciele posadzili) a posieje sobie jutro trawke...mniej roboty i wygodniej :) ale to dopiero ogrod z przodu domu:szok::szok::szok: z tylu jeszcze wieeeekszy... ale z tylu nikt nie widzi bo wysoki zywoplot to nie ma sie co spieszyc:-D:-D
komary mnie tak pozarly ze szok!! kurde drapie i drapie...

Odezwe sie jutro :tak::tak:
dobranoc kochane

Ja tylko na chwilke z samego rana wpadłam miłego dnia wam życzyć, bo za 1 godzinę idę do pracy a jak wrócę, to pewnie standardowo wezmę się za sprzątanie mieszkanka, obiad, pranie i znowu mi czasu zabraknie,
właśnie mi się dziecko obudziło, i zaczeło gadać po swojemu w łóżeczku, więc lecę do niej ;-);-);-)

Cześć dziewczyny!

Ja po wczorajszym plenerze z młodą parą byłam wykończona. Byłam jak to się mówi "Przynieś, podaj, pozamiataj" :-D Ale narobili tyle zdjęć, że na pewno coś fajnego uda się wybrać :tak: Mają zdjęcia w zborzu, w trawie, na boisku do piłki nożnej jak bronią i strzelają sobie gole, na huśtawce, jak rzucają piłką do kosza, nad jeziorkiem na kocyku, i jak biegną po wodzie :-) sesja trwała niecałe 4 godzinki :-p
A! jeszcze w autobusie mają zdjęcia, jak siedzą na krzesełkach i jak Pan Młody kieruje, a Młoda wsiada :tak:

Pytałam fotografa i powiedział, że Tomi ma fajne zdęcia w Cobrze, którą para młoda przyjechała pod kościół... jak już dostaniemy zdjęcia na płycie to Wam wkleję :tak:
'
A dziś leniwy piątek... mężulo do pracy pojechał, a ja może jakieś pranko wstawię :dry: Znów weekend się zbliża więc jeszcze większa cisza na bb zapanuje...

Hej Laseczki

Wpadam wkońcu na główny, bo jak narazie tylko nadrabiałam, zamiast chociaż napisać co u nas

Mała nadal chora, kaszel i katar. Byłyśmy u lekarza ale antybiotyku nie przepisała ze względu na to że przyszłam z tym po tygodniu, mówiła że to albo końcówka choroby albo jeszcze nie i w poniedziałek do kontroli, a i to na pewno nie oslrzela. W nocy znowu wymiotowała z tego kaszlu, a już dwa dni spokoju było, po swoich urodzinkach w sobotę też wymiotowała, a cały dzień ogólnie dobrze się czuła

Mój M przyjechał po mnie w środę i wóciłam po mini wakacjach do szarwj rzeczywistości :baffled: i do niej! Daliśmy sobie czas do końca roku i albo się wyniesiemy stąd albo to już będzie koniec Świata dla mnie :baffled: A jak ja mam tu wytrzymać tak długo? A ta #%$#%#%$^$%$%^$ udaje jakby nic się nie stało, a tyle co tu padło w moją stronę słów okarżających o wszystko to szkoda pisać bo czasu na to nie mam, ale jak wiadomo nic miłego to nie było :wściekła/y:

U nie ciepło, wręcz upalnie, a ja nie wiem czy mogę z nią wychodzić :confused: W sumie i tak tylko wczoraj niw byłam z Małą na dworzu bo jak byłam u mamy to wychodziłam a jak jestem tu to wole sobie zaoszczędzć głupich spojrzeń T! albo tego jak pózniej gadać że z nią wychodze jak jest chora

Będę dalej nadrabiać w miarę możliwości

A i zostały mi tylko 3 strony do nadrobienia

Doczytałam że Maylah biegi uprawia :-D więc samych dobrych rezultatów życzę :tak: No i miłego wypoczynku nad jeziorkiem :tak:

Dmuchawcu Wam też życzę miłego wypoczynku na wsi :tak: Twoja lista rzeczy do spakowania na 2 tyg na pewno jest dłłługa ;-)

Czytałąm że 3 dziewczynki zorganizowały spotkanie, super! Tylko nie pamietam czy już się odbyło?

My planujemy kajaki na niedziele, pływamy co roku, nie byliśmy tylko w zwszłym, bo Malusze pojawił się na Świecie :dry: 7 godz wiosłowania, ale będę miała mięśnie wyrobione :-D

No nic, narazie idę pranie wywiesić

A my już po spacerku... może i dobrze, bo słońce już tak daje czadu, że mieliśmy wszyscy dość. Adamo zasnął mi w wózku :szok: A pora drzemki dopiero koło 12-12:30... ciekawe ile pośpi i co będzie wieczorem :baffled:

hello matki wariatki!
Znowu trochę mnie nie było, czasem zerkałam co u was słychać, ale nie było jak odpisać :zawstydzona/y: Tzn było, ale mały tak daje w kość, że nawet porządnie siku nie daje rady zrobić :-D Chodzi juz bardzo ładnie, bez upadku potrafi przejść jakieś hmm 50-70 metrów - coś koło tego. Spacerować za rączkę można z nim smiało, problem w tym, że on woli iść w inną stronę niż my. :-D Bez podpierania się raczkami potrafi też wstac na nóżki. Wspina się oczywiście wszędzie gdzie sie da więc oczy w d... Poparzył sobie ostatnio paluszka w rączce, bo podleciał do palnika, który ledwo zgasiłam (tyle szczęścia). Odwróciłam sie z garnkiem a ten smig na nogi i sie złapał.. Miał małego bąbla na palcu hmm ale płakał jakieś 10 sekund, więc aż takiej tragedii nie było. No i dalej mamy jednego zęba.
Szukamy nowej spacerówki. Mieliśmy taką => Coneco Saturn - opinie o Coneco Saturn
Dwa dni temu odpadło nam koło podczas jazdy! Dobrze, że przed domem. Odpadł też pałąk :confused: w ogóle to podczas jazdy nam sam skrecał. No masakra po prostu. Teraz się zastanawiamy nad nowym. Myśleliśmy o tym => Babydesign Group
tym => Babydesign Group
i tym => Babyactive - wózki dziecięce, Spacerówka Q
w sumie codziennie zmieniamy decyzje :dry: U nas jest sklep dzieciecy z wózkami, maja spory wybór różnych firm, do tego ceny porównywalne z tymi na allegro. Hmm.. Wszelkie Coneco na pewno odpada :confused::confused:

Przewija się tutaj temat wesela :-D a ja ide 24tego. Ech znowu będa balety. W ogole to jutro ide na panieński, za tydzien roczek, a za dwa wesele :szok: Oj jutro bedzie sie działo :cool: Postaram sie niebawem zdac relacje :-D

oho mały sie budzi.. Ech.. miłego dnia dziewuszki!!!

reklama
Witam mamuśki , ja tylko na chwilkę , Maks śpi a ja pakuje się na basen , bo jak M z pracy wróci to od razu jedziemy! Byliśmy wczoraj na szczepieniu, Maks nic nie przytył , dalej waży 10,5 kg i mierzy wg miary 83 cm a przy ścianie 80 cm z lekko rozkraczonymi nogami! Pani doktor przyjęła nas szybciej po za kolejka jak zobaczyła co ten mały agent wyrabia i po prostu zlitowała się na de mną, bo ze mnie już kapało! No i co do wagi nie mam się co martwic , bo on jest tak żywy ,że co zje to wylata!
Ja się prędzej nie odzywałam , bo zębol mnie bolał i w końcowym efekcie wylądowałam u dentysty , ząb został wyrwany , bo to tak zwany mądrości(i tak mądrzejsza już nie będe)
Kaśka ja cię pamiętam ! Witam ponownie!

Do góry