reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Impresja wiosenna - to jest jeden z moich typów :blink: mam pytanie czy mozna z tego łóżeczka zrobić kołyskę bo inne modele mają taką funkcję :confused:

Kleo_mk - ja wczoraj włosy farbowałam i jestem bardzo9 zadowolona odrazu somopoczucie sie poprawiło

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, jeśli chodzi o te łóżeczka, to Wy chcecie kupić tylko te turystyczne? My z mężem myśleliśmy o takim tradycyjnym drewnianym. Turystyczne kojarzy mi się jak nazwa mówi z wyjazdami :confused:.

Dziekuje Wam dziewczyny za slowa otuchy.Dzisiaj juz mi lepiej psychicznie.
Lekarz od poczatku ciazy proponuje mi zwolnienie,ale ja nie pracuje,wiec mi nie potrzebne.
Ja tez planuje kupic takie turystyczne lozeczko.

mamusiaM - ja właśnie myślę o kupnie do użytku codziennego a nie na wyjazdy;-),
Kacperek miał piękna kołyskę robioną na zamówienie z recznie namalowanym rysynkiem przezemnie :-) byłam badrzo zadowolona ale jak przyszło nam się przeprowadzać i nosić tę kołtskę to był wielki problem a i cięzko było karuzele przyczepić, wysokość nie regulowana i zajmowała dużo miejsca. A w tych turystycznych nawet przewijak jest i pdręczna półeczka na kosmetyki. Ja na 100% kupię takie :tak: łóżeczko :tak:. Dla mojego męża też się bardzo podoba i mają niektóre funkcje kołyski :-)

Impresja - bardzo fajne takie łóżeczko. Maleństwo od kiedy w nim spało?
Monia przez pierwsze 3 miesiące spał w wózeczku, gdyż mamy w nim szeroką gondole, służyło nam jako kołyska. Potem jak podrósł przenieśliśmy go do tego łóżeczka i tak do tej pory. Mikołaj ma 14 m-cy.:-)

MamusiaM to usg wykonuje się już przez powłokę brzuszną, przynajmniej ja tak wczoraj miałam.

Impresja wiosenna - to jest jeden z moich typów :blink: mam pytanie czy mozna z tego łóżeczka zrobić kołyskę bo inne modele mają taką funkcję :confused:

Kleo_mk - ja wczoraj włosy farbowałam i jestem bardzo9 zadowolona odrazu somopoczucie sie poprawiło
Ja mam z płozami do bujania, choć akurat nam się nie przydały :happy:

Dziewczyny, jeśli chodzi o te łóżeczka, to Wy chcecie kupić tylko te turystyczne? My z mężem myśleliśmy o takim tradycyjnym drewnianym. Turystyczne kojarzy mi się jak nazwa mówi z wyjazdami :confused:.
Turystyczne jak najbardziej nadaje się do użytku domowego na co dzień, lecz trzeba do niego dokupić materac, taki sam jak do drewnianego, bo ten, co jest w turystycznym w standardzie jest zdecydowanie za cienki i niewygodny.My kupiliśmy dwustronny: z jednej strony gryka z drugiej pianka-kokos. Oczywiście jak wyjeżdżamy na wczasy czy do rodziny, zabieramy ze sobą łóżeczko bez grubego materaca (zajmuje bardzo mało miejsca), a wtedy radzimy sobie kołdrą czy kocami. a mały czuje się dobrze w swoim łóżeczku.

Ja dla Marcela też mam łóżeczko turystyczne:tak: i w nim też będzie spało maleństwo:-)
Kolyska nadaje się tylko na pierwsze miesiące zycia później jest już niebezpiecznie. Turystyczne nam sie bardzo przydało do nauki samodzielnego spania bo jak Marcel płakał to ja nie brałam go na ręce tylko bujałam i trząsłam tym łóżeczkiem i on sie uspokajał:-D:-D:-D
No i dodatkowo ma przewijak i półeczki a przy tym jest tanie:tak:

Dostałam odpowieź od admina, że w ciągu kilku dni powinnyśmy miec dział zamknięty:tak: Więc pozostaje nam czekac cierpliwie:-)

hej :-)ale naskrobałyście ale zaraz to nadrobię:-)

wróciłam od lekarza ale wieści na pół dobre, bo usg będę mieć jutro, w tym gabinecie nie ma sprzętu i dostałam skierowanie na jutro, na szczęście robi to ten sam lekarz, mam też skierowanie na badanie krwi i moczu i założoną kartę ciąży:-)
na grzybka dostałam nystatynę i ma być ok, także jutro powtórka z rozrywki i kciukasy potrzebne nadal:-)

Dosia
dzięki za trzymanie kciuków ale prosze na jutro o jeszcze raz
Iwon
dzieki temu ze jesteśmy na podobnym etapie ciaży to mamy podobne dolegliwości, problemy itp i łatwiej nam sobie pomóc czy rozwiać wątpliwości:-)
Izabell
łóżeczka nie planuję kupować, bo na strychu stoi łóżeczko po siostry dzieciach, a nawet 2. w jednym można dokręcić bieguny i jest kołyska ale ja raczej nie planuję kołysać dziecka, bo potem ciężko go oduczyć tego
a wózki oglądałam tylko na necie, i tak naprawdę nie wiem co jest dostępne u nas w sklepach wiec nie wiem na co sie zdecyduje

jeju dziewczyny wy już czujecie dzieciaczki... zazdroszczę wam u mnie jako że to pierwsze dziecko to jeszcze będę musiała trochę czekać, ale mam nadzieję że nie dłużej niż 2 miesiące

kochanus
to czekamy na foteczki:-)
ja też żałuję że ten dzień tak szybko minął
Betiinka
na pewno będzie dobrze, bierz luteinkę i dużo wypoczywaj i wszystko dobrze się skończy:tak:
MamusiaM
przy pierwszym dziecku na ruchy trzeba poczekać więc musimy być cierpliwe, trzymam kciuki za wizytę:-)
Sylwia
to czekamy na dział zamknięty:-)

Ja mam z płozami do bujania, choć akurat nam się nie przydały :happy:

Turystyczne jak najbardziej nadaje się do użytku domowego na co dzień, lecz trzeba do niego dokupić materac, taki sam jak do drewnianego, bo ten, co jest w turystycznym w standardzie jest zdecydowanie za cienki i niewygodny.My kupiliśmy dwustronny: z jednej strony gryka z drugiej pianka-kokos.

Dobrze że napisałaś o materacu wezmę pod uwagę, i napewno dokupię materacyk ;-)

reklama
Ale sie rozpisałyście trzymam kciuki za was wszystkie ja mam wizyte w piątek i mam nadzieje ze dostane skierowanie na USG i zobacze moje malenstwo , za oknem tak zimno a ja jeszcze musze isc po corke do przedszkola i do rodzicow po pare rzeczy

Do góry