reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witajcie nocna porą :-)

Jest tam ktos???
Dziś humorek już lepszy, bo mężuś wrócił i wiem,ze razem damy radę wszystkim przeciwnościom losu ( ASIU TY TEŻ!!!!:tak::tak::tak:)

A poza tym moje kochane dziecko dostarczyło mi dziś tyle radości, od rana kilka razy udało mu się zrobić parę kroczków a to od mebli do łózka, a to od łózeczka do fotela no i do mamusi szedł z wyciągniętymi rączkami. Poza tym ładnie się bawił piłeczką, kulał, podrzucał no i zaczaił o co chodzi z "kosi-kosi" no i jak się nie cieszyć?:-D:tak::-D
Wiem,ze to nie wątek na chwalenie, ale wybaczcie....

Femme, dziękuję za pomysł, poczytam o tym, i w razie co, się odezwę, a to chodzi o przelewanie pieniazków na konot? Bo kiedys kolezanka mi cos pisała wlasnie o jakiś przelwach po 5 zł na jakies konta, i potem inni na Twoje przelewają, ale sie w to nie wgłębiałam, bo myslałam,ze pic na wodę:tak:

Iwonko, my tez za Tobą i Dominisiem i jego postępami tęsknimy. Super,ze na wakacje nad morze jedziecie, ja tez chce!!!!!! I fajnie,ze sie wszystko zaczyna układać:tak::tak::tak::-)

Beatko, przybij piątala z tymi problemami, mam nadzieje,ze Wam sie uda szybko wyjsć z kłopotów. A Ty wracasz do pracy? Dobrze,ze masz fajną mame, która jest pomocna i ma z czego pomagać. Buziaki dla Alanka, a jak jego alergia? lepiej juz? ZAGLADAJ CZĘSCIEJ!!!!

Niutka, mysle ze 10 kg jak na 11 miesięczniaka to ok waga. Nasze dzieci sa bardzo ruchliwe i szybko spalają, to co zjedza. ja mam nadzieje,ze moja waga jest zepsuta, bo wg niej Filip ma 12,1 kg:szok::szok::szok: Ale on na grubaska nie wygląda, bynajmniej an moje oko, ma ponad 80 cm, bo ciuszki juz na 80 i 86 nosimy:szok:

No i pogoda dzis tez u nas masakryczna, oby ten tydzien przyniosl nam lepsza pogodę i lepsze nastroje!!!!!

Czytałam,ze ,lipec i sierpien maja byc upalne i suche, oby

reklama
Hej!

Wiele nie napisze bo o 6tej wziełam małą do łózka i troszke zaspałyśmy:sorry2:

A wszystko dlatego, ze wczoraj celowaliśmy z mężusiem w Jasia, dzis poprawka:tak: Trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja o niczym innym nie jestem w stanie myśleć:no: Chce dzidzie i juz!!!!!!!!!!!!!!!!! I mam nadzieje, ze tym razem bedzie wszystko w porzadku:-(

Napisze moze jeszcze pózniej, bo Zosieńka głodna:tak::tak:
Miłego dnia!

I jestem niestety!:-(
W piątek wyjechalismy do POZNANIA i było SUPERAŚCIE!!!
Wielkie GALERIE ,kawa mrożona mniamka, i dzieci miały radochę w Krainach zabaw ja nawet sie poślizgałam.:-)
Nie pochodziliśmy po dworze bo ciepło nie było ,ale przynajmniej nie padało:no::wściekła/y:.
Karol bał sie jechać windą,tą w galeriach jeszcze dawal rade ,ale u wujka w bloku była histeria ''boje sie maszyny'' no i trzeba było po schodach chodzić ,dobrze ,ze teraz mieszkają na 6 piętrze ,a nie jak przedtem na 18 :-p:shocked2:.

Oczywiście nie chciał jechać do domu.
Wujek ma malą HANIE , teraz bedzie miala roczek za dwa tyg. ,byl nia wprost zachwycony .
Zapomniał o JULKU,a ta go drapała ,szczypała,a on ja kochał no i gęba mu sie nie zamyka ,cały czas HANIA i HANIA.

NO ,a od wczoraj wieczora zwykła szara,bura rzeczywistość i 12mkwadratowych.(beczy)

Mały mi coś marudzi ,mogłby iść spać,bo nie wytrzymam.

Ale jest światełko w tunelu,po drodze do poznania wjechaliśmy projektanta obejrzeć ostatecznie plan domu po poprawkach i teraz tylko czekamy na pozwolenie budowy.

Wiec melaszku zycze WAM jak najszybciej przetargu!

Wczoraj do tesciowej dzwonił chrzesniak ,bo mial przyjechac i powiedzial,ze Żona poronila ,jakis dziwny bo nikt nie wiedzial o ciaży ,a mówi takie ,rzeczy .
Ja bym nie powiedziała tzn . nie powiedzielismy przecież !
Ale to jego sprawa.

MIŁEGO DNIA CHOĆ BEDZIE Z TYM CIĘŻKO!!!
mi sie osobiscie nic nie chce i jeszcze jesteśmy w piżamach !

Cześć dziewczyny!
znalazłam chwilę czasu to opowiem co u nas. Pada pada i jeszcze raz pada, na spacer nie ma szans i w ogole nic się nie chce robić.
7 kwietnia nasza kotka Mona się okociła to jej pierwszy miot i wyszła parka, no i niestety dziś wieczorem się z nimi rozstajemy. Chętni są już od dawna, trochę mi szkoda bo jak tak patrzę jak się bawią i ganiają to chętnie bym je zatrzymała.
W niedzielę byliśmy na Komunii Św. Bartek w Kościele był bardzo grzeczny, potem przespał prawie caly obiad, obudził się na deser i tort, zjadł swój obiadek i wedrował od jednej cioci do drugiej cały promienny i uśmiechnięty, a ciocie całe w skowronkach. Cała uroczystość bardzo piękna nie zbyt długa, księża rozumieją małe dzieci w tej parafii :tak:
A dzisiaj czas wracać do domu i dosłownie szarej rzeczywistości. M dopiero jutro na wieczór do pracy, także mamy jeszcze trochę czasu dla siebie.
W środę przyjeżdza chrzestna Bartka, zdała maturę w tym roku, ma sporo wolnego. Bardzo się cieszę bo troszkę odsapnę. Odkąd Bartek sam chodzi przy meblach to ja oczywiście go muszę asekurować, krzyż mi wysiada kompletnie.
Póki co to tyle. Buziaczki dla wszytkich :-)

hejka lipcu,

Julka przespała całą noc, o 6 jedzonko i sen do 8. Drugi ząbek nam idzie, teraz stwierdzam że lekko (odpukać) przechodzi to ząbkowanie.

Aniu, życzę Wam prędko II kreseczek na teście i Jasia !:-)

Ja jestem nieco wystraszona bo mi się ..... okres spóźnia już 4 dni :-(

Iwonko, a gdzie się wybieracie na wakacje? my jedziemy w ostanim tyg czerwca do Kołobrzegu już się nie mogę doczekać !

halo, halo

Moje dziecko szaleje i co chwila mi wyłącza myszkę od komputerka:-D
Nocka tragiczna, mały spał z nami od 4 , tzn chciał spac, ale co chwilę stukał w scianę, albo ciągnął mnie po włosach:szok:

Aniu, no to teraz czekamy na II kreseczki:tak::tak:
Justys, no to super weekendzik mieliście, my mzoe za tydzien wyskoczymy do Factory w Poznaniu, tam sa takie wyprzedarze markowych ciuszków, szwagier kupił garnitur Pierre Cardin z 1000 na 200zł przeceniony:szok:

Beatko, pomyślności , nie wiem czy wolałabyś okres czy dzidzie, ale cokolwiek nie będzie , bedzie dobrze:tak::tak:

O Filip robi kupę wlasnie:-D:-D:-D

Dziewczyny mam nadzieje,ze Was nie zalało tam na południu. Trzyma kciuki za słonce i niech przestanie padac!!!!!

MELASZKU ceny sa tam okrótne np. w GALERII MALTA.ale ja mam radoche z łażenia oglądania no i ta kawka mrożona.
RZECZYWIŚCIE można trafic na niezłe promocje,ale poki co na szmatki nie mam kasy.
Karol zalapał nowe spodnie z 5,10,15 mieliśmy awarie i musiałam kupic bo do ciotki daleko.
Drogie tez nie byly ,szukałam takowych ,akurat promocje mieli!:-)
no ,ale wyboru nie było .

A powiedz mi gdzie TY dokładnie mieszkasz??
Tylko nie mow ,że KUCZKÓW ??!!!:-p:-D

Justynko ja słyszałam,ze ta Maltańska Galeriato jedna z najdroższych, no i Stary Browar tez tani nie jest:tak:
napisałam CI na priw gdzie dokładnie mieszkam, to taki, jak to Ania mówi, Grajdoł

A długo trzeba czekac na pozowlenie na budowe? Powodzon
ka

Zosia spała 2 godziny w wózku, obudziła sie i myslałam, ze juz spac nie bedzie wiec ja wziełam, a ona przytuliła sie i kima dalej na moim ramieniu:tak:

Czy ja sie chwalilam, ze moje dziecko robi siku i kupę na nocnik? Sadzam ja co godzina i zawsze nasika:tak: W ten sposób zuzywa tylko 2,3 pieluchy w ciagu dnia. Ale oszczędnośc, nie?

Normalnie mam lenia.
A tu trzeba obiad gotowac i do slepu wyskoczyc.

reklama
A Anka przesadza ,GRAJDOŁ jest na mapie grubszż krechą napisane.
No i ma sklepy i szpital .

Na pozwolenie można ,a nie trzeba czekać do 3 mies.
Zależy jakw gminie sie wyrobią,a jezeli minie okres 3mies.,a pozwolenia nie bedzie wójt,czy burmistrz itp.(w naszym wypadku wójt) to placi nie mała kare na rzecz państwa,tylko ciekawe dlaczego na rzecz państwa,a nie na oczekującego .ZŁODZIEJE!!!:wściekła/y:

Myśle ,ze długo nie bedziemy czekać na tej zasranej wsi.
Bo wiesz tam gdzie bedziemy mieszkac ,jest tylko jeden sklep w ktorym nic nie ma oprócz chiipsow i wina !!
Jak narazie nie wiem jak to bedzie,bo jakis czas Tomek bedzie tu pracował puki czegoś nie rozwiniemy,bo za 1200zł to na opłaty starczy .Bo niestety są takie zarobki w tamtych okolicach.

W starym browarze jeszcze nie byłam ,zawsze czas szybko mija i trzeba wracać.Ale o tamtejszych cenach słyszałam.:tak:

To do POznania masz nie daleko ,ja myślałam ,że bliżej Pleszewa.
Wczoraj jechalismy do domu sama jedynastką,2godz. i 15 i bylismy w domku.Tomek mowi ,że coś za szybko ,to mu powiedzialam ,że pojedził jeszcze z godz. w koło wsi jak mu za krótko:-D:-D:-D:-D !!

Ostatnia edycja:
Do góry