reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

my już po spacerku niby ciepło i słoneczko świeci, ale dosyć mocno wieje,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i małą nie chciała dziś spacerować,:crazy::crazy: bo jak ją odwróciłam, tyłem do wiatru to słońce tak jej w oczki świeciło, że aż łezki leciały,:angry::angry::angry: a jak ją odwróciłam tyłem do słońca to akurat strasznie w twarz jej wiało, :baffled::baffled::baffled:więc dziś spacer tylko godzinny:sorry2::sorry2:
Beata Z mi się też bardziej niebieski podobał :tak::tak::tak:
Beatka tobie i Marisce tylko pogody pozazdrościć, na plaży bez skarpetek - po prostu super :tak::tak::tak:
Aniu córeczka w tej czapeczce wygląda przesłodko ;-);-);-)
Maylaszku zapalenie opon mózgowych od bananów - dawno takiej bajki nie słyszałam :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Maylaszku i tralalala1 przesyłam wam trochę pozytywnej energii co by wszystkie problemy poszły sobie daleko od was i aby wam dobry humorek szybciutko powrócił :-)
:tak::tak::tak:
idę przygotować obiadek, dobrze, że w zamrażalniku znalazłam jeszcze krokiety (dla siebie) i kotlety mielone (dla M) to mam na dziś obiadek z głowy, tylko wystarczy to podgrzać :tak::tak::tak:
wpadnę do was jeszcze wieczorkiem

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które miały cc. Czy miewacie ból w dolnej części kręgosłupa, w miejscu gdzie podawane było znieczulenie?? Mnie co jakiś czas dopada taki ból, że nie mogę wykonać gwałtownych ruchów, skrętów o dźwiganiu nie wspomnę. Wspominałam lekarzowi rodzinnemu o tych bólach, powiedział że w znieczulanym miejscu mogły mi się zrobić zrosty i stąd te bóle. Dziś znowu mnie dopadło....:(

Asiu ja jestem po cc.Mnie nic po znieczuleniu nie boli,wogóle cesarke bardzo dobrze wspominam,szybciutko wróciłam do formy.Moze lepiej to sprawdz u lekarza czym szybciej tym lepiej.

Czesc

DZIEKUJEMY ZA ZYCZENIA!! Kochane jestescie!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Mimo,ze wlasnie strzelil 9msc, zeboli nadal brak;-) Za to mala robi straszne szantaze emocjonalne...

Dzis mala byla na kontrolnym usg z jej wadliwa ;-) nerka i uwaga!! wszystko jest juz ok!! :tak::tak::tak: Jeszcze neurolog i znow okulista nas czeka, bo mla dalej zezuje prawym oczkiem.

VERITKA - dzieki za info o niedoczynnosci tarczycy. Lena to TSH miala naprawde bardzo dobre, tlyko te Ft4 zle.. a teraz po hormonach to juz to i to..

BEATKA Z turkusowa spacerowka sliczna!!!A jaka ksiezniczka na plazy siedzi :-D:-D:-DA plaza dla dzieca to najlepsze miejsce do zabawy... brakuje mi jej ... Lenie chyba jeszcze bardziej hehe

DMUCHAWIEC - sliczna czapezka!!! Jaka to firma??

MAYLAH - hee usmialam sie :-) ah te banany :-D:-D:-D

BEACIA 82 super,ze wyniki dobre!!! Gratki!!!

KAMLOTKA tak czytam, to Ty chyba musisz miec bardzo geste wlosy???Podziel sie :-D:-D:-D:-D:-D

TRALALALA ja nie jest po cesarce, ale 2 tyg po porodzie mialam robiony zagieg chirurgiczny wlasnie z tym znieczuleniem. Niestety mialam po nim duze powiklania - zespol popunkcyjny :-( Plackiem lezalam..... ale teraz nic juz nie czuje w tym miejscu. Bole kregoslupa czy glowy jak najbardziej moga byc od zlego wkucia anestezjologa, lub od tegoze za wczesnie pozwolono Co wstac z lozka (min12h lezenia)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do dziewczyn, które miały cc. Czy miewacie ból w dolnej części kręgosłupa, w miejscu gdzie podawane było znieczulenie?? Mnie co jakiś czas dopada taki ból, że nie mogę wykonać gwałtownych ruchów, skrętów o dźwiganiu nie wspomnę. Wspominałam lekarzowi rodzinnemu o tych bólach, powiedział że w znieczulanym miejscu mogły mi się zrobić zrosty i stąd te bóle. Dziś znowu mnie dopadło....:(

ja jestem po cc, ogolnie zniosłam ją super. Za to teraz od kilku mcy mam silne bóle pleców w dole i wogole całe. Nie mogę się gwałtownie odwrócić czy zgiąć. O spaniu na brzuchu mogę zapomnieć bo z wielkim trudem mogę się odwrócić na bok czy plecy. Ogolnie lipa, lekarz dał mi tabsy ale nie kupiłam i nie biore bo czytałam na jakims forum ze są lipne a poza tym mają wpływ na zołądek a ja mam wrzody. No i w czw ide do niego znow po skierowanie na jakies badanie. Oby mi tylko zastrzykow nie zlecił

Stopi, super że jeden kłopot zdrowotny z głowy, nie martw sie u nas też Jula szczerbata jeszcze.

Dziewczyny ja też super zniosłam cesarkę, bardzo szybko doszłam do siebie, ze szpitala wyszliśmy w 3 dobie. Po operacji leżałam 8 godzin, potem musiałam wstać, bo tak jest w tym szpitalu. Nigdy wcześniej nie miałam takich bóli, więc wnioskuję, że to po znieczuleniu. W środę idę z Młodym na kontrolę, to od razu zapytam lekarza co i jak a jutro podjadę sobie zrobić rtg kręgosłupa.

reklama
Dzięki, Stopciu!

Miałam Was prosić o pomoc bo juz sama nie wiem...Smaruje Zosi buźkę tą maścią ze sterydem, ale juz więcej tego nie zrobię:no:
Problem w tym co pocznę, gdy wysypka wróci? A była juz naprawdę brzydka... Powinnam znaleźć przyczyne uczule nia, ale nie mam zupełnie pomysłu:no: Pomózcie, może Wy wpadniecie co to moze być.
Wysypka jest TYLKO na buzi, nigdzie indziej nie ma nawet krosteczki.
Na powietrzu znacznie blednie, niektóre krostki całkiem znikają.
Wieczorem znów sie nasila, a rano moja córca wygląda okropnie:-(
Nasila sie tez, gdy Zosi jest gorąco.
Gdybym nie smarowała często buzi, sjkóra łuszczyła by się. Jest bardzo sucha, a wszelkie kremy bardzo szybko sie wchłaniają.
Lekarze mówią (byłam u trzech), ze to nie jest pokarmowe uczulenie, a raczej kontaktowe.
Piorę w proszku Persil Sensitive juz od dluzszego.
Zmieniłam antyperspirant, bo wczesniej uzywałam w sprayu, wiec było prawdopodobne, ze mała podczas karmienia piersia ma z nim kontakt - wysypka nie zmniejszyła się:no:
Poza antyperspirantem nie używam zadnych innych kosmetyków- balsamów, kremów itd.
Poduszka na której spi mała jest antyalergiczna.

Błagam, jak bedziecie miały pomysł, napiszcie...!!!!!!!!!!!

Do góry