reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
ja znow obawiam sie czegos innego. a wiec nie mieszkam w miejscu zameldowania i na wszystkich L4 mam w zaleceniach wpisane 1 czyli lezenie. gdyby zus wybral sie zeby mnie sprawdzic to i tak mnie nie zastanie. zastanawialam sie czy sie do nich nie wybrac i podac adres zamieszkania. mam straszny metlik w domu.

kleo_mk Tak na zdrowy rozum to nie powinnaś mieć z tym problemu ale z drugiej strony Zus żyje swoimi prawami i zawsze znajda sposób na wszystko.:wściekła/y: Trzymam kciuki żeby wszystkie sprawy z tym zasiłkiem potoczyły się pozytywnie na Twoja korzyść oczywiście:tak:. Ciąża to nie choroba jak się to słyszy ale nie wszystkie mamusie widzą to w ten sposób.....
Prawo polskie jest tragiczne.:no:

Dosia skoro masz wpisane zalecenie LEŻEĆ to kontrole masz 100%. Idź do zus`u i zmień dane bo może zaistnieć sytuacja że kiedyś dostaniesz wezwanie do zusu i będziesz się wtedy mocno i gęsto tłumaczyć dlaczego Cie nie było w domu. A co gorsza żeby Ci nie wstrzymali świadczenia czyli kasy......

Nie chcę Cie straszyć, broń Boże, ale sama dość często musiałam swojego czasu odwiedzać zus. Dlatego teraz pilnuję wszystkiego jak oka w głowie.

Ostatnia edycja:
Kleo
to moze coś pomieszałam, specjalistą nie jestem ale gdzies trafiłam kiedyś na informację że to świadczenie jest na 3 miesiące
Sylwia
myślę że długo nie musisz czekać bo lista jest już ładnych parę dni i jak kogoś nie było przez tyle dni to mała szansa że się pojawi, możesz jeszcze poczekać ale nie za długo
mam tylko nadzieję że ten zamknięty wątek będzie naprawdę zamknięty, bo chyba majówki miały taki mieć a każdy mógł tam wejść:confused:
Dosia
nie wiem czy powinnaś to zgłaszać ale raczej nie masz obowiązku leżeć w miejscu zameldowania, może zadzwoń do zusu i zapytaj zeby w razie czego uniknąć nieprzyjemności, zus to nie jest przyjazna instytucja:baffled:

Witajcie dziewczynki....
Ja dzisiaj tylko na moment, wybaczcie ale nie bede sie rozpisywać, od wczoraj mam znowu starszne mdłosci........
jesli chodzi o zus to tez jestem ciekawa, bo tez nie mieszkam w miejscu zamieszkania a tu sie jeszcze nie przemeldowałam..
odezwe sie pewnie jutro popołudniu jak wrócę z pracy... trzymajcie za mnie jutro kciuki bo jutro czeka mnie straszny dzień w pracy... juz wiem to ze tak bedzie... ale zrobie wszystko zeby sie nie wkurzyc i zeby inni do tego nie doprowadzili...... :no:
miłego popołudnia

Calla trzymaj sie. kciuki zacisniete. ach jutro to pewnie kazdy kto bedzie musial isc do pracy to bedzie narzekal. moj m juz jeczy...

Calla
zaciśnij zęby i nie daj się wyprowadzić z równowagi nikomu a ja będę mocno trzymać kciuki:-)

chyba mnie znowu mdli..... a myślałam że mnie to już nie dotyczy...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak to jest, ze na liscie do dzialu zamknietego 34 osoby a na liscie lipcoweczek tylko 20??? cos jest nie tak. Sa dziewczyny, ktore chca miec dostep do zdjec i informacji w dziale zamknietym a nie podaja informacji o sobie do listy lipcowek.

reklama
może jeszcze nie wszystkie się dopisały..
lista do działu zamkniętego jest dłuzej a lista lipcówek dopiero od 2 lub 3 dni się tworzy więc może to stąd wynika

Do góry