reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Cześć dziewczyny :-)
Byliśmy dziś na kontroli z Bartkiem. Chłopak waży 11,200, jest absolutnie zdrowy, mam się nie przejmować krzywymi jedynkami na dole bo się wyrównają, no i najważniejsze!!!! Bartek może urozmaicić dietę o.... wszystko!!!! wędlinkę drobiową, każde mięsko, wszystkie przetwory mleczne, a mleko modyfikowane moge zacząć mieszać z chudym mlekiem zwykłym, a z czasem mozemy przejśc na nie całkowicie, pieczywko z masełkiem itd. No i dziś Danonki poszly w ruch :-) Teraz to mi chłopak urośnie :-)
Jutro się pakujemy i jak tylko Julek wróci z pracy po 3 to wyjeżdżamy. Ja tez uwielbiam sie pakowac i rozpakowywać :tak: pogodę mieliśmy dzis cudowną!!
Lecimy się umyc, potem kolacja i po 20 będę miała czas absolutnie dla siebie bo M w pracy juz.
A i przypaliłam obiad na jutro dla Bartka :baffled::wściekła/y: szkoda gadać
Vercik gratuluję zdania testu, teraz to już sama przyjemność :-)
Maylah mam dokładnie takie same wizje bo Bartek też ugina kolanka i ja juz widzę guzy i rozcięcia na głowie i brodzie :no:
Alusiu chyba byłoby dobrze gdybyś wybrała sie do lekarza, ja bym tak zrobiła!! Ale nie martw się pewnie wszystko jest ok!!!
Narka kochane

reklama
Hej a co tu tak pusto???? Gdzie się wszystkie podziały???? przed telewizorami? KSD? No ja też oglądam:tak: a do tego lamka wina:-)
Miłego wieczorku, może nocną porą ktoś tu coś skrobnie, buziaki

Witam się wieczorkiem. Faktycznie dzisiaj pusto... Moje dziecko dopiero niedawno zasnęło i jakoś nie wierzę że pośpi dłużej. Może to pełnia księżyca na niego tak działa... Dzisiaj porządków przedświątecznych był ciąg dalszy, miałam wieczorkiem wyprasować i zawiesić firanki, ale tak mi się nie chciało..Byłam dzisiaj na małych zakupach w H&M i Camaiu :) od razu humorek inny, jakoś piękniej się żyje.
Dziewczyny gdzie się podziewacie?? Justysi, Ady, Ewy nie widać znowu.. mam nadzieję, że wszystko ok. Dmuchawiec usprawiedliwiony :)

WIECZÓR!!
Coby ASIULKA sie nie martwiła to sie melduje.;-)

VERCIK jak dojda klocki to daj znać ,ciekawe ile ta zajeb... poczta Polska działa:sorry2::blink:!
I wiesz jakby kto chciał to wyślemy ,zrobimy :tak:;-):-)!

My na dworku od dwunastej do w póldo 19.00 z pólgodz. przerwa na obiad,dobrze,że od wczoraj zupa została:tak::tak:;-)!
Karolek padł mi nawet nie wiem kiedy,robiłąm gołebie i wchodze a TALUŚ lula.
Teraz wedrowniczek przeszedł do mnie na łóżko

Traz ciepło to codzien bedziemy chodzić do krówek:baffled:,nie ma co swojeskie klimaty.Jeszcze gnojowica wszedzie capi bo pyry sadzili i teraz leją smrodem i gnojem rzucają,okna nie idzie otworzyć.
Wczoraj leżała na boku zdechłe cielotką , a KAROLEK ''mamusiu zobacz krówka śpi '' a dziś mi mowi ,że krówka juz nie śpi wstała ,bo jej nie było!:no:
Kiedys zobaczył padnieta wrone ,a kuzyn powiedział ,że ptaszek spadł i sie rozczaskał to płakał ,aż sie zanosił.Nie mogłam go uspokoić i wspominał nastepne 2 tyg.
Wrażliwy chłopczyk !!

WERONIKO GRATULLUJE TESTÓW.
Coś szybko u WAS !!
a TERAZ ponoć w KALISZU co tydz egzamin poprawkowy mozna mieć ,tak mało ludu.
Jak ja chodziłam to kolejki jak za komuny i data za dwa miechy!:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Dziś JUEk w sklepie zobaczył ,że do koszyka wkładam jego biszkopty i tak krzyczał i rece wyciagał ,żebym mu je dała .
Nie było wyjscia musiałam włożyc mu do wózka wtedy sie cieszył!!:-D:szok::-D:-D:szok::szok::-D

ALU lepiej z kontaktuj sie z lekarzem bo nie mam pojecia.

AHA ja wczoraj wstałam po piatej i pojechałam do gina ,byłam jako pierwsza:-),pierwszy raz:-):-D!
No i wszystko ok. nie dawała mi żadnych badań w szptalu miałam robione jakies.
Więc niewiem czy na tokxo też miałam robione ,wszytko ok nic nie mówiła!
A ja sie tak nakrecałam ,siedze i wyczytuje ,powiedziała mi ,że mam słuchac męża bo on dobrze mówi ,abym nie czytała!:-D

DOBRA LECE W KIMONO!!

kURCZE jeszcze u spowiedzi nie bylismy,jak zwykle a ostatnia chwile !
LAtanie i szukanie!:wściekła/y:

Hej dziewczyny!
Ja dziś po śniadanku, ale nie wyspana jak zwykle.

W poniedziałek byłam z małą u prywatnej lekarki w Katowicach, do której ostatnio chodzę, bo mała robiła nieciekawe kupki. Okazało się że złapała jakąś bakterie i przepisała jej jakis lek syropie. Dowiedziałam się że mała waży naga 6830, czyli pięknie przybiera, równe pół kilo na miesiąc. Zresztą lekarka sama stwierdziła że Gosi nie musi ważyć by widzieć jak przybrała...ma więcej fałdek i drugi podbródek:-D Ogólnie się zszokowałam bo do tej lekarki jeźdżą ludzie z całego śląska, np zbędzina, siemianowic śląskich. Kobieta jest doktorem nauk medycznych i specjalizuje się w dietetyce a także w tzw trudnych przypadkach. Jakby któras potrzebowała to kontakt na prv to dam dane. Bierze 50 zł za wizytę, ale wszytsko dokładnie obejrzy. Małgorzacie to nawet zajrzała do żeńskich organów, jakbyłam 1,5 miesiąca wcześniej (wcześniej nikt tego nie zrobił) i okazało się że mała ma zrośnięte wargi sromowe,co uniemożliwia wejście do pochwy. Ale w poniedziałek i pokazała że już same puściły i jest ok ale gdyby nie było i ja bym o tym nie wiedziała to ładne życie zgotowałabym córce!!! Normalnie niektórzy to nie powinni leczyć!

Ja byłam u Nas w przychodni zwarzyc małą by zobaczyć ile przybrała to lekarka zamiast powiedzieć o ładnie przybrała gada mi ile mala powinna teraz ważyć itd. A jakie ma to teraz znaczenie skoro ona 1,5 kg w miesiąc nie nadrobi. Teraz trzeba patrzeć by ładnie w miesiącu przybierała i wsio.

W dodatku mój tata wczoraj wylądował w szpitalu na ochojcu na kardiochirurgi i prawdopodobnie będzie miał operację coś z rozrusznikiem. Dziś jak mój M przyjdzie to do niego jadę, na szczęście mam blisko.

Na świtęta jade do teściowej, a poniedziałek spędzamy razem:)

Witam sie rankiem :):)

Wpadlam was poczytac i posiedze dzisiaj z wami bo znow wena przyszla :D

Musimy sie pochwlalic ze wczoraj JONIEMU WYSZLY 2 ZEBY!!!! dwie dwojki na dole :p:p
Razem mamy juz 6 :)

Lece zrobic kawke i siadam do was :)

Ja wczoraj zaliczylam dlugi wypad do stolicy Palmy z mami Niemkami - zonami zawodnikow, i ich dziecmi. Obawialam sie spotkania, bo 10h po angielsku to w moim wypadku duze przelamanie sie. Bylo super!!!!!
ANNIE, AGNIESZKA naprawe nie sadzilam ,ze niemki moga byc tak wyluzopwane!!! Malej kupilam pierwsze wiaderko, lopatke i grabki. A i pierwsze butki do chodzenia PUMA. I uwaga weszly na nia i nawet mala zrobla w nich pierwsze kroczki , trzymana za rece. Smieje sie,ze Puma czyni cuda hehehe A tak naprawde to w twardej podeszwie mala przestala obciagac stopki i jest ok. Wogole tu w Palmie sa boskie sklepy z rzeczami dla dzieci. Cudo!! szkoda,ze u nas nie ma takich firm...... ubranka, zabawki... szok... tylko kase wydawac na dziecko!!

WILSONKA lena wazyla ostatni 7200, wiec dramatu z Malgosia nie ma.A co ta dr myslala, ze ona tera znadrobi wszystko??? A jedna z moich nowych niemieckich kolezanek ma corcie i3msc i uwierz mi jest tak szczuplutka , z 4,5kg wazy tak jak Lena kiedys. W Niemczech mowia,ze to ok. :-) i nie ma dokarmiac malej :-)

VERCIK gratuluje testow

AGNIESZKA gratki zeba
Lena wzywa... ehh

A jedna z moich nowych niemieckich kolezanek ma corcie i3msc i uwierz mi jest tak szczuplutka , z 4,5kg wazy tak jak Lena kiedys. W Niemczech mowia,ze to ok. :-) i nie ma dokarmiac malej :-)

Calkiem mozliwe...nie wiem jakie oni tu maja wykresy ale Joni ponad norma :O
ma 76cm i wazy 10 kilo i wedlug nich za tlusty :O:O

witam w ten całkiem ładny dzionek (jak na razie:-D_

nocka znośna, Jula od 20-4 spała potem wiercenie, dentinox w ruch i o 6:30 głodna jak wilk wstała. Zjadła 170 i pospała do 8. Ale ja nie mogłam spać od 6 :-( za dużo myśli mi się kłębiło

Wczoraj spacerowałyśmy od 2-18, z przerwą na skok do domu po butle , nakarmiłam na dworze to całą zjadła:szok:a zwykle o tej porze je max 80
Aga, Ala, gratulacje !!! u nas żadnego zęba i nic nie wiedać żeby szło. :-(

Willsonka, Jula waży ok 7200 też mało przybiera, ale nikt się nie czepia, mojej kolezanki mała (8 mcy) waży 6700 i też jest ok. Ważne żeby na tym samym centylu iść cały czas.

kombinuję żeby własną działalność otworzyć, ale zdradzę co i jak dopiero jak się dowiem wszystkiego, a przede wszystkim zrobię biznes plan i sprawdzę czy mi się bedzie opłacać.

Miłego dzionka:-)

reklama
I ja sie szybciutko przywitam i zmykam brac sie w koncu za jakies pożadki,bo ja dalej w lesie nic nie sprzatałam jeszcze w tym tyg,eh ten len no ale czas najwyższy wziazc sie za siebie i do roboty.
Bylismy wczoraj na kontroli i jest duzo lepiej po tych wziewach,ale mamy sie dalej inchalowac,bo chcemy go wkoncu zaszczepic bo juz trzeci termin ma ustalony,mam nadzieje ze sie uda w koncu.No i zyrtec i dicoflort mamy brac cały czas.
Beatko dzieki za życzenia dla małego i za przypomnienie matce,bo wyrodna zapomniałam o mini urodzinkach synka.
Pewnie pustki beda do świat,wszystkie zakasały rekawy i sprzataja to i ja zmykam.
Miłego dzionka laseczki:))))

Do góry