reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Witam się i ja... Adamo dziś znów przed 6 się zbudził :/ a wczoraj do 7:15 spał bez pobudki - już sama nie wiem... drugi ząbek mu idzie, już go widać i stuka o łyżeczkę więc może to go męczyć.

Wczoraj wieczorem młody mnie zszokował. Zrobiłam mu jak zawsze kaszkę na gęsto ze 150ml wody - wsunął aż mu się uszy trzęsły i chciał jeszcze. Więc przygotowałam sobie mleko (ze 150ml wody) i stwierdziłam, że dam mu po kąpieli, przed snem - popije sobie. Myślałam, że wypije góra 50ml no 80ml i padnie... a on wydoił całą przygotowaną porcję! Normalnie nie wiem o co chodzi...

U nas dziś dalej słoneczko, więc spacerek (lub dwa) w planach.

Miłego dnia i weekendu dziewczyny!

:-) No! Dzisiaj to miałam przynajmniej co czytac:tak::-):-):-):-):-):-):-)

Tak trzymac, dzieweczki!:tak:

My jednak wyjezdzamy jutro, wiec mam mase roboty, prasowania i pakowania:tak: A jeszcze do dentysty na dzis jestem zapisana:sorry2: Wszystko naraz. Nie znosze tego!:wściekła/y:
Daniel sie zdecydował na zjazd nie jechac:sorry2: za mamusia sie stesknił czy co?:sorry2:

Trzymajcie kciuki, zeby mi sie Zośka nie darła w foteliku!

Verciku ja mysle, ze dlategoi tak sie czujesz bo pogoda sie zmienia, jeszcze 2 tygodnie góra i bedziesz tryskac energia. Poza tym pamietaj, ze zmieniłas klimat, a to tez nie pozostaje bez wpływu. Ja czuje róznice nawet gdy do rodziców pojade:tak:. Przez kilka dni boli mnie głowa i nie mam na nic siły.

Madziu jak dzisiaj krostki?

Dzień dobry Alu!:-)

Ewa - to pewnie skok rozwojowy:tak::-D

Miłego dnia!

Dziewczyny ja wpadłam się pochwalić heh ... Wczoraj miałam USG :) niby wszystko dobrze ale ... ale z małej Ewelinki zrobił się chłopak :D Heh ... No obłed :)) ;)) A ja już się wszystkim pochwaliłam że będzie corka i co teraz? Hmm ... Troszke czuje się zawiedziona ale najwazniejsze żeby był maluch zdrowy !! :)

Teraz nie wiem jak mam o tym powiedzieć mężowi ... hmmm

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam piatkowo i weekendowo:-):-):-)
ale u nas dzisiaj cieplo, po 7 bylo juz +9. wczoraj tez bylo cieplo i o 17 jeszcze zrobilismy sobie godzinny spacerek. dzisiaj tez pewnie pojdziemy niech sie hartuje. ja sie balam z malym bez czapki wychodzic na dwor, tzn.zeby sie przyzwyczail,a moja mama przyznala sie ze kilka razy byli na chwilke na schodach bez.zobaczymy czy nie bedzie zadnej reakcji.
Alusia gratuluje synka, wazne zeby zdrowy byl
Ewa ja tez mam wrazenie ze ile bym Oskarowi nie dala to tyle by wciagnol,ale nie chce mu tak dawac bo i tak klucha juz jest:-D,dopoki nie placze ze za malo to jest oki (teraz na noc dostaje 210ml mleka)
Aniu udanego pkowania

heeellloooooo moje drogie koleżanki:-D

Julka spała od 20:40 - 6:30, ale ja i tam na nogach od 6 więc luz. Odkurzyłam część mieszkania, po pracy reszta, bo teraz mała śpi, a ja idę się na spacerek szykować. Mamy już 15st, więc do 20 dojdzie na bank. Ubiorę małą luźniej niż wczoraj bo bidula mokra była. Matka przegięła:baffled:

M się do mnie wczoraj dobiera i mowi "a mogę bez gumeczki, będę uważał" a ja ze nie ma mowy bo z takiego uwazania czesto coś poźniej wyskakuje. Myslałam ze sie sfocha i pojdzie spać. A on grzecznie zabral się za żonkę:-D:-D:-D:-D Także oboje mamy humorki super !!!

Do tego ta pogoda nastraja mnie pozytywnie. Mam ochotę skonczyć myć okna, bo mam tylko wew umyte:-p no nic idę coś posprzątać poki mam energię:-D

WItam sie ija poranna pora..

My dzisiaj noicke zaliczylismy z mala pobudka o 4 na mleko. Bo wiezorem Robcio rozrabial z dziadkeim w lozku i pewnie przez te wyglupy palil to co mialo zostac w brzuszku przez noc...:-D

Wstalismy o 8 i wypilismy mleko...teraz szaleje juz o 40 minut w kuchni z blutelkami pustymi po wodzie i lyzka drewniana..koncert sobie urzadzil..hehe

Alusia a co do Ewelinki..to powiedz normalnie, ze bedzie mial drugioego syna..a innym,. ze teraz z USG wyszlo im ze jest chlopczyk..

Ostatnia edycja:
Witam!!
Ale sobie fajnie i dużo poczytałam :-)
Dmuchawcu logikę mam z Wolmanem i nie jest tak źle. Oczywiście trzymamy kciuki za udana podróż bez krzyków :-)
Maylah ja też jestem humanistką, studiuję PEDAGOGIKĘ i sama nie bardzo wiem po co mi rozwiązywanie zadań logicznych metodą 0-1.
Beata my też mamy tatusiowe szaleństwo jak M wraca z pracy. Od drzwi woła hop, hop a Bartek aż podskakuje i parska smiechem :-D
Justysiu u moich rodziców bylo to samo, chodzi z zagrywki teściowej względem mojem mamy. Szkoda gadać ile łez wylanych...:no:
Ewuniu u nas też apetyt dopisuje, ile bym nie dała tyle zje i wypije. Ja myslę że to dzięki temu wiosennemu świeżemu powietrzu.
Alusiu ogromne gratulacje!!!!!! Jak się czujesz? I jak dajesz radę?? Powodzenia :tak:
Beatko26 mmmmmmmmmm..... no to teraz z Ciebie jest niezła bomba energetyczna :-D jak to fajnie że energia w taki sposób pozyskiwana jest odnawialna :-)
Vercik nad naszym morzem jesteś? a my się właśnie wybieramy ale w okolice Gdyni już wkrótce troszkę jodu złapać :-)

Odkąd jest tak ciepło na dworze to nasz dzień wygląda następująco: o 7 pobódka, do 10 zabawa, do 12 plac zabaw/spacer, drzemka, obiad, zabawa z tatusiem, 16- spacer do 18, 19 kąpiel, kolacja i po 20 sen. A dopóki M nie pojedzie do pracy mamy czas dla siebie. Same przyznacie , że nie am nudy.
A i wczoraj po południu kupiliśmy fotelik samochodowy Coneco i wyobraźcie sobie, że dziś o godzinie 9 przyjechał kurier z dostawą :szok: EKSPRESOWE TEMPO!!

Jestem !!
Wróciłam z miasta ufff....
Ruch ja w RZYMIE wyjechać nie idzie z nikąd jak Cie nie przepuszcza to nie da rydy!
Na światłach trzeba czekać ,wiecej tam czasu spedziłam niz na łażeniu.
Tak poustawiane są ,że trzy samochody przejada i czerwone :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,aja takie szczescie miałam dzisiaj ,że byłam ta czwrata :growl::growl::growl::growl:.
Jeszcze pare razy auto na klimie mi zgasło ,ale to norma na wolnych obrotach:baffled:.:dry:

Jeszcze zapomniałam pinu do bankomatu cztery razy zle wpisalam i kazał przyjsc pozniej!:wściekła/y:
Nie orientujecie sie po ilu godz.?? Chyba na drugi dzien dopiero co??

Ale kupiłam drzewka dobrze ,że kombi bo by nie weszły:szok:.

U nas tak goraco ,że KALO chciał sie do rekawka rozebrac.

Wogóle nie mam głowy do niczego dziś chciałam sprawdzic stan konta przez neta też pinu nie pamietam,pojechałam po drzewka i cos mi sie umysliło ,ze to nie ta droga,a to była ta ,ale na szczescie nie pojechałam tylko zjechałam na bok i mój rozumek wytezałam.
Normalnie szok!!!

Jeszcze KAROL mi sok wylał i musze podłoge myc:wściekła/y:.

ALUSIA TO GRATKI !!
ALE NIESPODIANKA ,ALE TAKIE SA CZESTO CO INNEGO PRZY PORODZIE!!

MELASZKU I byliscie u lekarza??

reklama

Dziewczyny przyznac mi sie ktore jeszcze studiuja, to moze byscie mi pomogly w napisaniu mojej pracy mgr... ktorej juz tyle lat nie moge napisac hehehee len!!! Ankiety byscie mi wypelnily.
:-) :-) :-) :-)

ALUSIA
a moze to blizniaki beda - parka :-) :-) zartuje :-)

Do góry