reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hej, ja tylko na chwilke bo kolecje trzeba zjeść i chba dziś lulu:tak: bo padam. Jutro sobie z Wami popisze- szczególnie Vioreczce musze odpisac.

Zosia Wam zyczy dobrej nocki, pa!
P1090366..jpg

reklama
Ale tu pustki...:szok:
Maly zasypia a ja juz po 4 wykladzie z Prawka..chyba jednak z teori nie jestem taka glupia..gorzej z jazdami bedzie hehe murowane 10 godzin na placu:tak:

Moj p juz 3 noc z rzedu spi u siebie w domu..(cos podejrzewam, ze chce sie wyspac po nocnych charcach Robcia hehe no i oczywsice od rana jezdzi z mobilnym bratem i zalatwiaja...)

Jeszcze nie otworzylismy firmy i nie mamy wszystkich maszyn a juz 6 klientow na kuchnie mam wiec jest super..mam nadzieje, ze czym dalej tym lepiej bedzie...

Dobry wieczór!
Ja dziś nie miałam czasu ,aby do WAS zajzeć.
Prasowałam stertę prania i takie tam.

Wczoraj byliśmy na imieninach i żałuje ,że pojechałam akurat wczoraj.
W drodze powrotnej ja kierowałam i niestety miałam przyjemność wpasć w poślizg i znaleźliśmy się w rowie nie był za płytki .
Szybko nie jechałam ,a widocznie niedostatecznie wolno ,że mnie zarzuciło.
Broniłam się ,ale nie opanowałam samochodu .Kombik ciężki ,a nie utrzymała się drogi ,opony straciły przyczepność i po zawodach było.
Na szczęście nic nikomu się nie stało,Karolek się przestraszył i muszę WAM powiedzieć ,że są ludzie dobrej woli i nam pomogli.
Mieliśmy szczescie jechał PAN wielkim amerykańskim dżipem i on nas nim wyciągnął.Choć myśleliśmy ,że bez ciągnika sie nie obejdzie.
Inny pan kazał mi zaczekać z w jego aucie ,aby dzieciaczki nie marzły.
Co prawda teść przyjechała ,ale już było po wszystkim.
AUTO sie zsunęło bokiem i tylko jest zdeżak do wymiany i migacz no i drobne wgniotki od drzew drobnych i krzaków.
Na szczecie wielkich roślin tam nie było ufff.....!!!

Po tym nie umiałam z drogi wyjechac bocznej,wystrachała sie niezle .Dobrze ,że nic nie jechało ,całą noc nie spałam.
Zaraz nadchodza myśli ,a gdyby gdyby....itp. itd.
Nie bałam sie o siebie tylko o rodzinke ...
W takich chwilach bardziej sobie uśwadamiasz ,że jest ktoś dla kogo odałbyś serce!
Więc ADA wrzucie na luz!!
Napradwe ŻYCIE JEST ZA KRÓTKIE NA NIENAWIŚĆ -niestety niektórzy uświadamiją sobie to jak już jest za pózno !

Teraz zamiast zęba trzeba auto do porzadku doprowadzić !!

Tomek powiedział ,że dzielnie walczyłam i nie moge sie obwiniać bo niewiadomo co by było jakby on jechał.
I mówi to tylko auto,tak samo jak wyprałam jego nowiuśki telefon ,KOCHANIE nic nie szkodzi to tylko telefon!
Złoty człowiek z niego nie ma takiego drugiego!!!

JA też sie boję ,że strace rodzinke .
Niechce żyć bez Tomka .
Ponoć jest tak ,że tam każy żyje i chodzi swoją drogą ,nie ma żon ,mężów!!
Ja tak niechce ,ja chce z TOMEM.
Powiem WAM ,że ja też bałam sie śmierci i to tak troche ze mnie zeszło.
Gdy patrze na krzyż PANA JEZUSA to rozumiem to,przynajmniej próbuje!
Choć strach jest .......

Miałam jechać jutro do lekarza ,na szczescie moja połowa mi dziś przzypomniała ,abym sie upewniła czy jest,i.....co ....:confused:
Pani doktor do konca tyg. na urlopie-usłyszałam.
Ona ma wiecej urlopów niż lat!!!:szok::szok::szok::szok:
Ja mam takie szczescie co chce jechac to na urlopie.
A głowa od wymyślania chorób rośnie !!!:baffled::baffled::baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
Dżastina dobrze, że nic Wam się nie stało! u nas spadło tylko 10 cm śniegu tej nocy a i tak mniej uczęszczane drogi zamieniły sie w lodowisko.

JA CHCĘ WIOSNY!!!

Dżastina dobrze, że nic Wam się nie stało! u nas spadło tylko 10 cm śniegu tej nocy a i tak mniej uczęszczane drogi zamieniły sie w lodowisko.

JA CHCĘ WIOSNY!!!

Ja też !!!
Już myślałam ,że jak na ta zime bedzie koniec,ale nie jeszcze musiałam auto rysnąć.
Tomek sie tylko śmieje z szwagierka ,czemu ja tego zdeżaka nie lubie.
Bo kiedyś jak jeszcze nie miałam prawka cofałam i zaczełam krecić do przodu i zachaczyłam o słupek sąsiadki bramki.
Też jej sie chciało komurke ogradzać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
No ,ale sie skleiło ,a teraz nie da rydy trzeba wymienić .
Karol coś mi płacze.:baffled:

Witam się z rana i super dzionka wam zycze
wczoraj znowu mąż mi laptopa zabrał i nie miałam jak do was zajrzeć, normalnie mnie juz to drażni, chyba będzie sobie musiał kupić swojego, bo ja już mam tego po prostu dość

jeszcze raz udanego dnia wam życzę i uciekam do pracy:)
ale oczywiście pijac kawkę bede o was pamietala
przepraszam ze bez polskich znakow ale mala mi siedzi na kolanie i nie moge alt dosiegnac, corcia nie spi juz od 6.00, no ale w sumie spala od 20 wiec werwy jej nie brakuje

lece malej mleko zrobic i do pracy uciekam :-)

Cześć Kochane!

Nie spimy jak zwylke od 6tej - to juz chyba taka norma- mała zasypia ok20.30, a wstaje ok 6tej rano. W nocy pobudka tylko jedna na dosłownie 3 minutki:tak: Wiec jest dobrze.

Vioreczko Kochana! Tak jak dziewczyny pisały - nie zamartwiaj sie! Twarde kupy nie swiadcza wcale o jakichs szczególnych problemach, a juz na pewno rehabilitacja nie jest potrzeba 8miesiecznemu dziecku, które nie siada:no: Moja Zosia siedzi, ale sama nie siadzie- musze ja posadzić:tak: Sadze, ze i tego by sie nauczyla, ale nie ma na to ochoty:tak:Skoro mama ja i tak posadzi, to po co ma sie wysilać:-D W ogole jest wyjatkowo silna dziewczynka. Gdy miała miesiac w lezeniu na brzuszku długo trzymała główke w górze, a w wieku 2,5 miesiaca trzymała głowe sztywno w pionie. Lekarka mi wtedy dała skierowanie do neurologa, ze niby mamy wzmozone napiecie mieśniowe. Ja przerazona- bo pracuje z dziecmi z mózgowym porażeniem i wiem, z to sie z tym wiaże- spanikowałam:tak: A okazało sie, ze to bzdura! Lekarze czasem szukaja dziury tam, gdzie jej nie ma. Pani neurolog postukała sie w głowe i powiedziała, ze teraz co drugie ziecko, które bada nie ma absolutnie zadnych problemów, tylko panuje "moda" na wymyslnie zaburzeń neurologicznych. Gdyby Twoja mała miala jakeś tego typu problemy objawiało by sie to na rózne inne sposoby- na pewno bys ich nie przegapiła- np mała byłaby senna, apatyczna, drzały by nózki i raczki często przy jakims wysiłku, podnoszona za raczki do siadu nie ciągnęłaby główki- główka zwisałaby bezwiednie i przede wszystkim rozwijałby sie duuużo wolniej niz rówieśnicy. A tak chyba nie jest? Mysle wiec, ze nie masz co sie martwic. Choć wiadomo- mama, jak to mama, martwi sie zawsze. Ja tez-majac pewna wiedze, spanikowałam:tak: Wszystko n apewno jest dobrze. Oczywiscie idx do tych wszystkich lekarzy- bedziesz spokojniejsza, ale się nie zamartwiaj. Całus!

I co ja jeszcze chciałam?
A! Justyś- dobrze, ze jestescie cali i zdrowi!!!!! I Ty jesteś dzielna kobitka, ze zachowałaś zimną krew. Mogło sie to skonczyć gorzej- odpukac! Ściskam Cie mocno!
Miałam Ci właśnie pisac, ze jak masz w poblizu Lidla, to sa właśnie podobrazia i farby i sztalugi teraz:tak:

Ochraniacz jeszcze nie gotowy:rolleyes2: bo jakos wczoraj nie było kiedy sie nim zająć. Dzis może się uda.

Zosia mi właśnie zasnęła - pewnie na jakieś pół godzinki. Zrobiłam sobie własnie kawkę i pije. Ktos mi potowarzyszy?

Zapomniałam dodać, ze ja tez chce wiosny! U nas snieg padał z piatkuna sobote, ale zarz stopniał. A dziś sie budze i co? Znów biało!:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A jak sie Wam podoba najnowsze zdjęcie mojej córeczki, które Wam wczoraj wkleiłam na dobranoc?

A co do marnowania moich talentów- staram sie nie marnowac, ale róznie mi to wychodzi niestety. Sadze, ze nie wystarczy miec talent, trezba jeszcze umieć cos z nim zrobić,a ja tego kompletnie nie potrafie:no: Nigdy nie potrafiłam. Trzeba by sie chyba skupic na jednym i jakos go rozwijac, a ja jestem stara dupa juz i jeszcze nie zaczęłam tego zrobić. Czasem sie zastanawiam po co mi tego tyle?:baffled: Łapie pięć srok za ogon- jak to sie mówi. Wszystkiego muszę popróbować. Eh, ludzi emają gorsze problemy, nie?:-p;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co mozemy kupic dwulatkowi na urodziny jako rodzice chrzestni?
Dodam, ze to chlopak. Chcialabym cos edukacyjnego. [szczeniaczka-uczniaczka dostal na swieta:-)]
Pomozecie?

Jesli juz pytam o prezenty... to zapytam co planujecie swoim pociechom na roczek?
Wiem, wiem... jest jeszcze mnostwo czasu na zastanawiania, ale moze ktoras juz ma cos ciekawego na oku? :)

Ostatnia edycja:
vioreczko-moja też sama nie siada, podciaga głowę ale nie pomyśli że może się np w łóżeczku szczebelek podtrzymac. Jak się ją posadzi to siedzi bez oparacia, ale czasem jak się czyms bawi to leci do tyłu. Zobacz sama ile dzieci jeszcze tego nie robi i nikt nam nie mówi że to źle. Dzieci mają swój czas i nie należy ich pośpieszać. Jedynie można pomagać, podciągając do siadania, czy kłaść na brzuszku by raczkowały itd. Ale nic na siłę

dziuula-może kupcie fontanę fisher price? Ewentualnie sa fajne samochody do których chłopczyk może wsiadać (taki ala rower)

A ja dziś jadę do zabrza, odebrać dyplom magisterski na politechnikę. Buu a tak mi się nie chce. Do małej przyjeżdża teściowa. Jutro mam luz, w czwartek jest moja mama a w piatek...o zgrozo obie mamy. Będą mi pomagać sprzątać!!!Uparły się.

reklama
Witajcie moje kochane :-) (choc ostatnio coś mało się odzywacie :-()

U mnie na balustradzie blkonu lezy jakieś 15cm śniegu! On mnie juz dobija!!! :-:)no::wściekła/y::baffled:

Dzisiaj mam ambitny plan ogarnać wreszcie w domku, pranka porobic, bo mi się nazbierało i wogóle porzadek z ciuchami, bo co wychodzimy z maluchami to pakuje nowe rzeczy na zmianę, do kolejnej torby i już na półkach pusto, w koszu na pranie też nie zawiele, a wszystko po jakichś torbach i reklamówkach pochowane :no: Już sama nie wiem, gdzie te rzeczy się podziewają... część pewnie wyniosłam do mojej mamy (bo zawsze coś biorę na zmianę) i gdzieś tam u niej w szafach się pląta...

A ja za kartki świąteczne sie jeszcze nie zabrałam :-( mąż miał mi zakupić jakieś materiały, bo tylko on jeździ do miasta (ja na tym naszym odludziu stacjonuję)... ale on ostatnio mało czasu na cokolwiek ma... :no: szczerze mówiąc, to wiedziałam, że moje ambitne plany robienia kartek na każde święta i inne okazje skończą się już po pierwszych świętach... u mnie to tak jest... napale się, dużo gadam a w efekcie bardzo mało robię...
Tak samo pewnie będzie dzisiaj z moimi porządkami :no:

No nic laseczki! Miłego dnia! Włącze sobie jakiąś muzyczkę albo jakiś filmik i do dzieła... dzieci na razie same się bawią :tak:

----------------
PREZENTY NA ROCZEK

- Jeździk (taki do odpychania nogami)
- Cos na biegunach
- Szczeniaczek uczniaczek (lub inne zwierzaki z FP - większość ma te same piosenki)
- Cos do ciągnięcia za sobą lub pchania przed sobą http://www.bopol.pl/allegro/s110a-d.jpg
- Fotelik samochodowy 9-18kg :)
- Jakis traktorek z wagonami do przeworzenia zwierzątek lub inna tego typu zabawka http://www.zabawkimalucha.pl/zabawki.html
- Zabawki do kąpieli http://multimedia.agito.pl/image/70...e-zabawka-do-kapieli-kubus-66728.210934.2.jpg

PREZENTY NA 2 LATKA
- zestaw książeczek z naklejkami do uzupełniania
- rowerek taki jak wklejałam wczoraj - http://www.allegro.pl/item916569394_rower_rowerek_trojkolowy_magic_prowadnik_3_kol.html
- Laptop edukacyjny
- zestaw ciastoliny
- jeździk kopara http://www.allegro.pl/item900266661_jezdzik_koparka_z_kaskiem_krakow.html <-- Mamy podobną. Mój Tomi jest zachwycony, jego kolega, który odwiedził nas w zeszłym tygodniu nie chciał z niej zejść! Musieliśmy ją zabrać, żeby się czymś innym razem pobawili.

Ostatnia edycja:
Do góry