reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Willsonka może spróbuj położyć małą nie o 18:30 tylko o 19:30? wtedy pobudka będzie koło 6... bo tak naprawdę od 18:30 do 5:30 do jest 11 godzin snu, więc w sumie ok (pomijając tą przerwę koło 1)... a jak drzemki w dzień wyglądają? może trzeba coś pokombinować....

---------------

Tomi dziś z tatusiem idzie pierwszy raz do teatru :) a później idziemy na urodziny mojego szwagra, więc po poludniu mnie nei będzie. Teraz troszke posprzątałam, Wojtek na korepetycje pojechał i zakupić bilety, żeby potem w kolejce nie stać. Idą na przedstawienie "Wszystko lata co ma skrzydła" ;) Sama jestem ciekawa co to wogóle za przedstawienie...

ewa-ona śpi potem około 8 póltorej godziny i potem o 13.00. No i nie daje juz rady z tą małą...

reklama
JA bym przetrzymała... i kładła o 19:30... może po kilku dniach się przestawi o tą godzinkę... optymalnie by było jakby Ci spała:
nocne spanie: 19:30 - 6:30 ( a może nawet 20-7)
I drzemka: 9:00 - 10:30
II drzemka: 14:00 - 15:30

Mój Adam też ma 2 drzemki po około 1,5 godzinki... i śpi tak jak powyżej i wydaje mi się, że jest optymalnie :) tylko my w nocy zazwyczaj nie mamy pobudek.

Czesc :-)

Moja bardzo malo spi ok.8h na dobe i nic wiecej :-( To juz z drzemka w ciagu dnia , o ile wogole jest.. zasypia ok23 i potrafi juz o 5,6rano byc pelna energii. U nas to przez hormony, ktore bierze, ale mogla by pospac troche wiecej,zebym ja miala chwile dla siebie :-) Oczywiscie w nocy cyc jest grany. Jak uda mi sie ja polozyc ok20tej to od 22tej jest zabawa.

Ostatnia edycja:
u nas Jula śpi tak:

9-10 i deserek
11-13 spacer i czasem spi z godzinkę na nimi obiadek
15:30-16:30 i podwieczorek
20:00-7 choć się zdarza że pospi do 6

a kiedyś mi spała od 20-21 i zabawa do 24:baffled: ale to była wina tego ze spała mi np po obiedzie do 18. To o 20 też sobie drzemke strzelała. Teraz ją przetrzymuję ok 3,5 czasem 4 h i pada jak kawka.

A u nas nocką gorączkabyła ptawie 39, Filip zasnął po czopku, ale cały czas zacikał wargi, jakby go dziąsła bolały:baffled: o 4 przeniosłam go do nas bo znou wzrosłą temperatura i robiłąm mu okłądy recznikiem, troche zeszłą, ale o 7 rano znowu wzrosła, dałam mu syropek, i usnął, potem obudził się o 11 i juz goraczki nie ma. Nie wiem od czego on ma te gorączkę, dzis jak bedzie miał wieczorem , to bedzie 3 dni, wiec jak jutro nadal bedzie, to chyba przejde sie do lekarza, dziąsła nie wiem czy sa rozpulchnione, bo nie wiem jak to wyglada, ma cały czas białe plamki, jakby zabki , ale czy to to? On tak ma juz od 3 m-cy.
W ogóle jego płacz jak cos mu dolega jest straszny, taki jednostajny....

A no a potem jak sie bawił zrobił taką kupę, ze miał az pod pachy:szok::szok::szok: śmierdziało tak ze musiałam pokój wywietrzyc, zastanawiam sie czy moze to byc od zmiany mleczka, bo powoli go przestawiam na modyfikowane

ehhh, ide pozmywac
i zyczę wszystkim wiosny:-):-):-)

A my dzis mamy 8 miesięcy skonczonych:-D:-D:-D
I Maksiu też, prawda, tylko ze 9. BUZIAKI OD CIOTECZKI I FIFIEGO:tak::tak::tak:

hello :-)
Ja na chwileczkę, bo muszę te moje aukcje kończyć...

Mój Mati zrobił się taki łobuz, że szok:szok: Taki cwaniak. Wymusza niesamowicie, nie można go na chwilę zostawić...

Dmuchawcu- pochwal się ochraniaczem!:tak:

Justyś- chętnie bym wzięła te Twoje klocki do sprzedaży, ale nie wiem jak to wygląda formalnie, muszę M. zapytać, bo to jakieś faktury muszą być:baffled:

A jeśli chodzi o działalność, to mój M. ma i to na niego będzie. Jak się będzie fajnie kręciło, to wtedy pomyślę o swojej działalności i może bym dotację dostałą... Zobaczymy. Na razie to tak na próbę, bo nie wiem jak to będzie wszystko wyglądało:confused:

Maylah- u nas tak wyglądała trzydniówka. Mati też miał gorączkę 38- 38,5 maksymalnie. Przez 3 dni miał gorączkę, czwarty dzień nic, a na piąty dopiero go wysypało. Ale miał taką wysypkę, że nawet na stopach było widać plamki:szok: Także poczekaj, moze to to samo u Was. Albo rzeczywiście ząbki... Mati ma już 6 zębów, a ja dalej nie wiem jak wyglądają rozpulchnione dziąsła:szok: Także nie pomogę.
Ale skoro taka kupa była, to może ząbki... Bo dzieci często dostają biegunkę przy ząbkowaniu.

AAAAA, i wszystkie najlepszego dla Fifi :-)

Willsonka- co do nocek, to u nas tak wygląda jak Mati za dużo pośpi w dzień. Zauważyłam, ze jak w dzień śpi więcej niż 2,5 godziny (w sumie), to potem budzi się w nocy albo wstaje już rześki o godz. 4-5. Teraz staram się, żeby ostatnią drzemkę miał maksymalnie o 15, a potem zasypia ok. 20 po kąpieli. Może pokombinuj właśnie tak jak Ewa pisze...

Stopi- u nas też jest bunt bez cycka:-( Chociaż zauważyłam, że jak Mati widzi nasze śniadanie, a ja go chcę nakarmić piersią, to woli chlebek od mleczka. Także kto wie, czy nie pójdzie w odstawkę cycek na rzecz normalnego jedzonka...

Dziękuje dziewczyny za rady. teraz położyłam ja spać o 19,30 i zobaczymy. Ale moja Małgorzatka ma coś takiego że budzi się z płaczem tak do 24 a potem w nocy budzi się na cyca dwa razy, a że moje mleko liche no to takie efekty. (pierś zostawiłam na noc bo w dzień mnie strasznie gryzła a w nocy ssie delikatnie)

Mam chyba zepsuta wagę bo miesiąc temu mała ważyła 6100 a dziś ją ważę a tu 6800. To niemożliwe. Przejdę się do lekarki zważyć we wtorek.

A kolejne pytanie...jak sobie dorabiacie? Bo kurcze kasa by się przydała i coś na boku fajnie byłoby dorobić...:-)

Witam sie po 4 dniach nieobecnosci :tak::tak:
W koncu troszke czasu na posiedzenie z wami :tak::tak:
Dzisiaj pojechala juz moja siostra z rodzinka do siebie do wroclawia :-:)-(
ale mam juz posprzatane i dzidzia spi to sobie u was troszke posiedze i postaram sie nadrobic zaleglosci :-):-)

lece poczytac bo daniel wlasnie gra sobie w jakies tam gry :-p:-p

reklama
Witam wieczorowo! Ostatnio nie mam dojścia do kompa , bo M cały czas siedzi!
Maylah ty oczywiście zawsze pamiętasz! :-)

Maks ma dzisiaj 9 miesięcy!!!
Filipkowi tez składamy życzonka z okazji 8 miesięcy:-)
No i znowu muszę zmyka, bo M coś tu tworzy! pozdrawiam

Do góry