reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Czesc

Dni mi tak szybko uciekaja, ze juz mi sie myla :-) Lena nie da sie na chwile sama zostawic.. ehhh.. Losiek polecial do USA, a byl plan,ze ja tez z nim polece. Niestety Lena jakis czas temu nie zdala testu pt. bez cyca i moi rodzice nie chciali z nia zostac na dluzej. Mala awanturnica mi rosnie. A dwa nie mam pojecia jak bedzie wygladac u nas odstawienie od cyca... Juz sie boje :-)

JUSTYSIA jak tak czytam co u Ciebie, to dzielna z Ciebie kobitka!!!

OLCIA a zakladasz dzialanosc gospodarcza jak bedziesz sprzedawac na allegro??? Ja mialam ze Stanow przywozic co jakis czas rzeczy dla dzieci i wystawiac na allegro, ale na razie nie chce zakladac dzialalnosci gospodarczej, poki mam zus bedac na wychowawczym... musze cos pokombinowac....

DMUCHAWIEC ochraniacz fajniutki

Sto latek dla wszytskich solenizantow i zalegle zyczonka rowniez!!!

reklama
Stopi DZIĘKUJE :*!!!!

Wiesz ja KAROLA oduczyłam tak, smarowałam octem bo inaczej sie nie dało tylko on był juz duży można powiedzieć bo miał jakies 20 mies. i cyc był dla niego bardziej przytulanka niż karmiaczem!!
I jak 1 ego dnia posmarowałam to chciał ale niechciał,mowił ,że cyc jest feeee....mi samej juz po paru dniach było nie dobrze od tego octu ....!!!
Tak pare dni ,a pozniej juz nawet niechciał słyszec o cycku bo jest FEEE....:-D:-D:-D:-D.
I tak sie udało , a myslałam ,że nigdy sie nie uda !!:no::no::no::no::no:

SZKODA ,że nie pojechałaś do STANÓW!
bYSCIE MIELI CZAS DLA SIEBIE i odpoczeła troszke!
No,ale cóż dzieci rządzą.

Mój Karol mówi do mnie ,żbym mu bajke włączyła bo chce ogladać , a JA ,że nie bo mama bedzie ogladać film.
Poszłam do kuchni na chwile ,a on za mną przychodzi i mówi
''włącz mi bajke i to już!!!'' ----> zrobiłam takie oczy :szok::szok::szok::szok::szok::szok:!!
Ale bajki sie roumieć i tak nie było .
Powiedziałam ,że teraz rzadzi mama!!!:-D:tak:

Ostatnia edycja:
Stopi DZIĘKUJE :*!!!!

Wiesz ja KAROLA oduczyłam tak, smarowałam octem bo inaczej sie nie dało tylko on był juz duży można powiedzieć bo miał jakies 20 mies. i cyc był dla niego bardziej przytulanka niż karmiaczem!!
I jak 1 ego dnia posmarowałam to chciał ale niechciał,mowił ,że cyc jest feeee....mi samej juz po paru dniach było nie dobrze od tego octu ....!!!
Tak pare dni ,a pozniej juz nawet niechciał słyszec o cycku bo jest FEEE....:-D:-D:-D:-D.
I tak sie udało , a myslałam ,że nigdy sie nie uda !!:no::no::no::no::no:

heheh musze ten patent zapamietac. Podobno jeszcze mozna sola cycka natrzec... mhhh biedne dzieci :-) Ja chce mala odstawic ok.1r.z. Pozniej to chyba jeszcze trudniej jest odstawic dziecko. Mojego loska siostra bardzo dlugo karmila, bo jej synek nie dawal sie od cyca odstawic. Tzn. ona robila to w sposob niekonsekwentny.

heheh musze ten patent zapamietac. Podobno jeszcze mozna sola cycka natrzec... mhhh biedne dzieci :-) Ja chce mala odstawic ok.1r.z. Pozniej to chyba jeszcze trudniej jest odstawic dziecko. Mojego loska siostra bardzo dlugo karmila, bo jej synek nie dawal sie od cyca odstawic. Tzn. ona robila to w sposob niekonsekwentny.

Karola mój brat też długo ponad3 lata.
Mama wszystkim smarowała,babcia mówi posmaruj solą, pieprzem,papryka ostrą bedzie piekło i nie wezmie.
A on ostro ,popluł-popluł i dalej cycał heeheeee!!!
Już nie pamietam jak to sie skończyło musze mamy popytać!

Dzieńdoberek!

Znów nie spimy od 6tej, a w nocy były dwie pobudki, ale na krótko. Znów nie karmie w nocy i nocki wygladaja coraz lepiej:tak:.

Pije kawke i biore sie za ochraniacz:-D Jeszcze dwie ciemne chmurki, ksiezyc, kwiatki, kieszonka i słoneczko poprawic musze bo je naszyłam jak niedorobiona i patrzec nie moge.

Ale Wam nudze z tym ochraniaczem, nie?
Powiedzcie to juz nie bede:-)

Miłego dzionka!

A my mieliśmy kolejna kiepską noc. Wypiła o 18.30 mleczko i zasnęła. O 22 dostała cyca, o 1 się obudziła i gada i spać nie chce!! Jakoś po godzinie ją uspałam. O 5.30 pobudka. Wstała i spać nie chce. Kurcze co tu robić...to już koleny raz jak ona mi się budzi 4,50, 5 rano. A ja wyglądam jak wrak człowieka...marze tylko o kawie, mąż zaniedbany bo ja sił i chęci nie mam. Kurcze, poradźcie coś...

W sumie nie mogę doczekac się pobytu w szpitalu...ach to dopiero będą cudownie przespane noce, dla mnie to będą wakacje :-)

Willsonka może spróbuj położyć małą nie o 18:30 tylko o 19:30? wtedy pobudka będzie koło 6... bo tak naprawdę od 18:30 do 5:30 do jest 11 godzin snu, więc w sumie ok (pomijając tą przerwę koło 1)... a jak drzemki w dzień wyglądają? może trzeba coś pokombinować....

---------------

Tomi dziś z tatusiem idzie pierwszy raz do teatru :) a później idziemy na urodziny mojego szwagra, więc po poludniu mnie nei będzie. Teraz troszke posprzątałam, Wojtek na korepetycje pojechał i zakupić bilety, żeby potem w kolejce nie stać. Idą na przedstawienie "Wszystko lata co ma skrzydła" ;) Sama jestem ciekawa co to wogóle za przedstawienie...

Ostatnia edycja:
dzięki kobitki za pocieszenie. Ja też mam nadzieję że z teściową się ułoży bo nie chcę dać małej komuś obcemu.

Noc, ehh
najpierw przytulanki od 21-1 a potem od 1-3 zabawa z dzieckiem:sorry2: Jula wstała M sie smieje ze za głośno jęczałam :-D więc spałam od 3-7:30.

Teraz zrobiła sobie 20min drzemkę:baffled:
oj ciekawie mi sie dzień zapowiada:-D

idę zaraz dać małej deser, a potem ziemniaki na placki trzeć. Albo nie, M niech trze a co tam, nie będę sobie rąk brudzić:-D:cool2:

Ania, ja czekam wciąż na efekt koncowy Twojego ochraniacza, także pisz pisz o nim :tak:

Olcia, Justyś, fajnie że macie pomysły na biznes. Ja też coś bym porobiła, ale wciąz kasy brak na zainwestowanie. W sumie sama nie wiem co chcę robić. Kiedyś zaczełam kartki, sprzedałam 100 pare i się skonczyło.

reklama
;-) Wiadomość typu ogłoszenie: ;-)

Zachęcam to wejścia na regionalne fora a w szczególności:

Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Katowice, Gdańsk, Łódź, Lublin, Szczecin, Bydgoszcz, Rzeszów, Białystok i Olsztyn.

Organizowane są spotkanie mam BB i oto więcej informacji na ten temat:

cytat Bestyji: "Firma J&J stała się partnerem babyboom.pl i to ona będzie wspomagała większość przedstawionych poniżej projektów.

Na chwilę obecną do dat wyznaczonych przez Was postaramy się dopasować wynajęcie lokali. Najprawdopodobniej będą to szkoły rodzenia. Niestety może się okazać tak, że będziemy musiały zasugerować Wam inną datę gdyby się okazało, że miejsce w wybranym przez Was terminie jest już zajęte.

Chcielibyśmy też by spotkania miały jakiś temat , myśl przewodnią.
Pierwsze spotkania, na które się właśnie umawiacie, najprawdopodobniej będą przybliżały zagadnienie masażu niekoniecznie tylko niemowląt, może też starszych dzieci czy dorosłych.

Prelekcje, zakładamy, będą zamykały się w 15-30 minutach. Mogą trwać dłużej jeśli temat wam podpasuje i będziecie miały do prowadzącej osoby pytania.
Nie chcemy jednak byście na takim spotkaniu nie miały później czasu na swobodne babskie ploteczki a szacujemy ,że spotkania -szczególnie te z młodszymi dziećmi - trwają przeciętnie 2-3h.

Przewidujemy także warsztaty np "chustowiązanie" , "joga - także z dziećmi" , może coś bardziej artystycznego jak "decoupage".
Tego typu warsztaty będą dłuższe około 1-2h. Będziemy się starali również zapewnić kogoś do opieki , szczególnie podczas spotkań angażujących bardziej mamy niż maluszki.
Na spotkaniach może się pojawić ktoś z babyboom.pl oraz J&J

Jeśli macie jakieś sugestie , pytania albo pomysł na temat prelekcji czy warsztatów, piszcie."

(do aniaslu albo Bestyja :p )

Do góry