reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

Kasia ja też bez problemu kupiłam Falvit, ale było to jakiś miesiąc temu, może od nowego roku coś się zmieniło:confused:. Mnie ginka poleciła albo Falvit albo Feminatal. Kupiłam ten pierwszy ze względu na niższą cenę.

Dosia super, że wszystko jest dobrze z maluszkiem.

MamiusiuM zaraz wysyłam dane.

reklama
Witam w ten sniezny dzionek maz uciekl do pracy to ja moge troszke usiasc do kompa a tez bez problemu dostalam Falvit ktory biore od 9 tygodnia .
Zmykam corcia wlasnie sie obudzila

witam:-)
Betiinka
jednak ciąża to trudny stan tak że stanie w kolejce moze być dużym wysiłkiem, mam nadzieję że teraz już jest wszystko w porządku, dobrze że tata był z tobą
Anika
niestety ludzie nie są wyczuleni na towarzyszy podróży, tak szczerze to mają to gdzieś czy obok ktoś nie pada i nie ważne czy w ciąży czy nie,
Izabell
ja tez planuję robić zdjęcia co miesiąc żeby widzieć jak rośnie mi brzuchol:-D
co do kwasu ja własnie jestem w kropce, bo mi się skończył i nie wiem czy kupować jeszcze nowe opakowanie czy przerzucić się na jakies witaminy, we wtorek mam wizytę to zapytam, ale ja jestem w 11 tygodniu więc chyba jeszcze powinnam brać sam kwas, nie wiem zresztą
catherinka
ja tez nie mam objawów ciąży i trochę się martwię jak czytam że wszystkich dokoła mdli... mnie mdliło koło 7-9 tyg a teraz cisza...
sylwia
nie popuść mu tak łatwo;-)
ja tez siedzę w domu tylko że nie mam dziecka do opieki:-( i trochę mi nudno i smutno
Dosia
najważniejsze że serduszko bije:-)
ja tez nie mam karty ciąży i mam nadzieję że po wizycie się to zmieni
Natalia
super że możesz posłuchać bicia serduszka:-)
mamusiaM
wysłałam do ciebie wiadomść ale wyświetla mi że 0 wysłanych, daj znać czy doszło, jak nie to spróbuję jeszcze raz

przede mną kolejny dzień nudów:baffled: na zewnątrz takie zimno że nie chce mi się z domu wychodzić
fajnie że trafiłam na to forum przynajmniej mam jakies życzliwe osóbki:*:tak::tak:

Dziewczyny Falvitu M nie produkują dopiero od jakiś dwóch miesięcy także pewnie niedługo będziecie sie musiały przerzucic na coś innego a ja rzeczywiście poczekam narazie będę brała dalej Folik. Mi juz chyba też powoli mdłości przechodzą to znaczy kilka dni nie mam potem znowu mam i tak na okrągło ale to chyba znak że niedługo znikną - mam nadzieję;-)

Hej. Ja biorę Feminatal 400 + DHA, ale 30 tab.x 2 kosztuje prawie 50 zł! A ile kosztuje ten Prenatal? Zauważyłam, ze w tych tabletkach nie ma magnezu, a mi go chyba brakuje bo mam skurcze w łydkach.
Dosia - ja też nie mam jeszcze karty ciąży i morfologię + mocz też dopiero teraz kazał mi zrobić!
Dziewczyny, ile płaciłyście za oznaczenie grupy krwi?

Anyżówka grupa krwi kosztuje chyba ok 40 zł ale nie jestem pewna bo sama robiłam na kasę chorych tak tylko słyszałam. A PRENATAL CLASSIC 30 tabletek kosztowało mnie 18 zł także ja bym się na Twoim miejscu przerzuciła;-). tylko wiecie co może to głupio zabrzmi ale ja tak naprawdę nie wiem od którego tygodnia zaczyna się II trymestr bo jedni mówią że od 13 (czyli u mnie już by był) a inni że dopiero od 16 i już cała głupia jestem:sorry2:

reklama
Witam wszystkie mamuśki po kilkudniowej przerwie spowodowanej wyjazdem w góry, w okolice Białki. :-) Dziewczyny chyba powinnam się tam przeprowadzić, zero jakichkolwiek dolegliwości, po prostu żyć nie umierać. Dawno tak dobrze się nie czułam. A zaraz na drugi dzień po powrocie zaliczyłam wymioty :wściekła/y:ehh
Bałam się jechać ze względu na róznicę ciśnień, bo podobno nie jest to wskazane w I trymestrze, ale na prawdę czuję że ten wyjazd wpłynął dobrze na mnie i na dzidzię:tak: i nawet w noc sylwestrową wytrzymałam do 2 w nocy a nie padłam jak zwykle o 22;-)
Już w piątek kolejna wizyta i wtedy też moja gin zaanalizuje wyniki badań, już nie mogę się doczekać. Szkoda tylko że mężol w pracy będzie i nie da rady iść:-( Może następnym razem.
Izabell mi mężol robi fotki średnio co tydzień, choć na razie nie ma to sensu bo aż takiej różnicy nie widać. No ale on chce:-) Jedyne z czego się cieszę to to, że brzuszek przez ten wyjazd troche przyspieszył:happy:

Do góry