reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam z wieczorka. U nas dziś dzień sportowy. Rano byliśmy z małą na łyżwach, a po południu na sankach. Zmachałam się troszkę, ale w sumie dobrze mi taki ruch zrobił. Teraz siedzę jak kapeć;-).

E-mama mamy podobną sytuacja z tokso. Ja też nigdy nie chorowałam. Unikam kotów, myję bardzo dokładnie warzywa i owoce, nie jem surowego mięsa, ale przecież nie mogę unikać córki. Mam nadzieję jednak, że się nie zarażę:-).

Impersja przykro mi z powodu siostry:-(. Mam nadzieję, że za jakiś czas będzie się cieszyć zdrowym maluszkiem.

Dosia zdrówka dla Ciebie. Jak tam po wizycie?

Calla dzięki, myślę, że się wybiorę.

MamusiuM ja się przychylam do zdania większości. Właśnie może każda z nas wklei informacje o sobie, tak żeby było Ci łatwiej?

Robaczek czekam na pierwsze dzieło;-).

Betiinka współczuję, dobrze, że nie byłaś sama.

reklama
Ja biore witaminy od pierwszej wizyty u lekarza czyli od 6 tyg.Moj lekarz poleca ELEVIT i nie trzeba dodatkowo brac kwasu f.

Ja biorę jeszcze folik, ale moja lekarka mówiła, że mam brać do końca I trymestru. Zostało mi kilka tabletek w listku, więc je już wezmę. Dodatkowo biorę falvit M i wapno.

Mi lekarz kazała brać Falvit M ale nie mogłam go dostać bo podobno juz go nie produkują i zamiast tego pani w aptece dała mi PRENATAL CLASSIC ale boję sie sama decydować. czy może któraś z Was go bierze?

ja biore PRENATE ELITE, Kasia_P'85 jezeli masz jakies watpliwosci co do leku to lepiej zadzwon do gina i zapytaj bo jak widzisz kazda z nas ma cos innego przepisane

no to dziewczynki melduje sie. dziekuje za trzymanie kciuków, szczerze mowiac chyba pomogly. a wiec z dzidzia wszystko w porzadku. nie bardzo chcialo sie ruszac ale serduszko biło, to najwazniejsze. choc lekarz jak zobaczyl ze beta spadla to nie byl zadowolony. stwierdzil ze widocznie u mnie juz zaczyna spadac.
nie znam jakis szczególow, typu jakiej jest wielkosci i tak dalej. zdjecia tez nie dostalam, ale widzial je moj maz, bo byl ze mna.
a karte ciazy mam miec zalozona dopiero na nastepnej wizycie. wydaje mi sie ze troszke pozno, ale ufam swojemu ginowi.
wrazenia juz po malu opadaja, ale dzis jestem bardzo szczesliwa ze wszystko jest ok.
nawet przeziebienie dzis jakby troszeczke odpuscilo.

Dziewczyny, jesli chodzi o LISTĘ LIPCÓWEK, to faktycznie najlepiej będzie jesli dane przeslecie mi w prywatnej wiadomości.

Potrzebne informacje to:
- nick,
- przewidywany termin porodu (wg OM, i wg USG),
- płeć dziecka (jeśli któraś z nas już wie ;-)) i wybrane imię (jeśli znacie płeć i jesteście w miarę zdecydowane na jakies konkretne imię ;-)).

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

reklama
ja juz wyslalam:-D:-D
troche robotki kolezanka bedzie miala:-)

ja dzisiaj nagrode odebralami i sprawdzilam:-D:-D:-D
i slyszalam serduszko mojego malenstwaaa:tak::-):-D:-):-D
czyli jednak nie za wczesnie jest na takie zabawy;-)
jedyne co to sobie brzuszek wymeczylam co idzie w parze z czesta wizyta w toalecie na siusiu:baffled:
jaka jestem zadowolona:blink: hehe

Do góry