reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam Lipcóweczki
Życzę wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku ,:-)samych pomyślnych dni:-) U mnie Sylwester minął dobrze:) Z dnia na dzień czuję sie bardziej ociężała ale chociaż mdłości mi przeszły:-):-):-) Niedawno wróciliśmy od moich rodziców z Białegostoku u których spędziliśmy Sylwestra i jestem padnięta i zaraz wskakuje do wanny na dłuuuugą relaksującą kąpiel:-) Pozdrawiam was

reklama
Ja wlasnie weszlam w drugi trymestr.I jak wszedzie pisza w tym czasie ustepuja uciazliwe dolegliwosci.Ja praktycznie nie mialam takich i juz sie cieszylam,ze tak fajnie przechodze ciaze....az do dzisiaj.Poszlam na poczte zaplacic rachunek,kolejka byle spora wiec stalam cichutko w ogonku.Przyszla moja kolej i zrobilo mi sie slabo,mdlosci,na policzkach czulam zimne dreszcze zrbilo mi sie ciemno w oczach i po mnie,dobrze,ze byl za mna moj tata i reanimowal mnie,tragedia:no:

betiinka mnie sie podobnie robilo slablam i to w momencie, ciemno przed oczami uszy mi zatykalo cisnienie spadalo okropnie... najlepiej jak Ci slabo sobie kucnac no i nie chodzic samej, dobrze ze mialas tate za soba.

No wlasnie jak kompletnie nie wiedzialam co robic.Okropne uczucie.musze teraz powiedziec o tym lekarzowi.Jak bylam w grudniu na wizycie to mialam potwornie niskie csnienie 65/85 dopiero dzisiaj sie tego dopatrzylam.

no niestety ale zdarza sie, ja jeszcze nosze cukierki z kofeina kopiko w kieszeni w razie jak odplywam to zawsze mi troche pomaga, albo sobie wmowilam;-)

Bettinko współczuję sytuacji, mam nadzieję że już się więcej nie powtórzy. Taki jest ten nasz stan wyjątkowy, ja np źle reaguje na duszne miejsca typu środki komunikacji miejskiej :crazy: a że do pracy dowodzi mnie pociąg a potem tramwaj to o 7.30 rano jedzie masa ludzi, każdy gapi się za okno i nie widzi jak zielenieje na twarzy. Do tego zima - szaliki, kurtki i wsiadasz w ten zaduch. Okropieństwo.

W końcu po pracy i obowiązkach domowych, chwila relaksu przed komputerem
Dla mnie jak narazie przybył mi niecały kg ale mam już ładnie zaokrąglony brzuszek i jak tylko utworzy się wątek z brzuszkami to wstawięfotke, ale najpierw muszę poprosić męża aby mi pstrykną kilka fotek. Myślałam o tym aby robić sobie co miesiąc taka fajna pamiątka by była.
Czy nadal bierzecie tylko kwas foliow:confused::confused::confused: Ja dostałam pod choinkę od mojej mamy a raczej maluszek jak to powiedziłała witaminy, pisze na nich od 13 tyg więc wychodzi na to że mogę je już brać.

Witam was na wątku głównym, na powitaniach się już przedstawiłam :tak:

Kurcze ja i w tej w tamtej ciąży nie miałam praktycznie żadnych złych objawów na poczatku, żadnych nudności itp. Szkoda tylko, że taki brzuch to ja miałam z Filipem w 5 miesiącu! :angry: :-D Ale ciąża pojedyncza - potwierdzone ;-):-D

Ja biorę witamy od jakiś 3 tygodni + Folik.

reklama
A ja już kwasu nie biorę:baffled: Tutaj dają tylko na pierwszy trymestr:sorry2:

MamusiaM ja tez uważam, że lista może zostac na wątku otwartym:tak: No i jeżeli któraś z nas przez długi czas nie będzie sie udzielac to będzie usówana z listy:-)

Betiinka ale miałaś przeżycie:szok: dobrze, że tata był z Tobą:-) Musisz uważac na siebie bo widocznie masz skłonności do omdleń a to w ciąży niestety czasami się zdarza:-(

catherinka witaj:-)

Nas dzisiaj znajomi odwiedzili. Faceci pojechali na gokarty a my z koleżnaką ruszyłyśmy na podbój centrum handlowego:tak: Nic nie kupiłam ale samo szperanie po sklepach jest przyjemnością. Od jutra wracamy do rzeczywistości:-D Mąż do pracy a my z Marcelkiem sami w domu całymi dniami:baffled:
U nas dalej cisza, ale pewnie już nie długo bo mąż juz się czai jak tu zagadac:-D:-D Zaraz chyba mu wygłoszę jakąś reprymendę:-D

Do góry