reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
nikolleczka
tez bym to chciała wiedzieć i mam nadzieję że we wtorek się przekonam ostatnie usg miałam 10 grudnia to był koniec 7 tygodnia i zarodek miał 9 mm, mam nadzieję że teraz będzie dużo większy i zobaczę coś więcej niż tylko małą plamkę;-)

Witam Noworocznie wszystkie przyszłe mamusie:tak: Jak tam minal Sylwester bo u mnie dobrze potańcowalm przy dźwiekach muzy z tv pobujałam sie troche z męzusiem i o 1 w nocy zaległam w łóżeczku:-D Ja własnie zaczęłam 10 tydz a wizyte mam 13 stycznia mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze .Pozdrawiam jeszcze raz i całuje wszystkie lipcówki:)

dziewczyny!
ja również na ten Nowy Rok życze nam wszystkim i naszym dzidziusiom przede wszystkim zdrowia, życzę też siły w pokonywaniu wszelkich mniejszych i większych trudności i problemów, wytrwałości, cierpliwości (bo pewnie też się przyda ;-)), miłości (bo ta pomaga we wszystkim) no i ... miejmy jak najwięcej powodów do uśmiechu.
Niech ten rok będzie cudowny!

A u nas noc sylwestrowa spokojna choć z nieoczekiwanymi atrakcjami. O północy napiliśmy się truskawkowego szampana Piccolo :-D później oglądaliśmy fajerwerki i ....pożar starego drewnianego domu który zapalił się od sztucznych ogni tym ogniem prawdziwym. Stres miałam ogromny tym bardziej że obok zaparkowany był mój samochód. Ze stresu aż zaczęło mnie zatykać :baffled: mam nadzieję, że ten nerwowy początek roku nie zaszkodził w żaden sposób dzieciątku :confused:

a odnośnie USG to ja już 9 stycznia dowiem się jak duży jest nasz maluszek i ile urósł od 15 grudnia (wtedy miał od głowy do pupci 58 mm). No i może w końcu swoją płeć ukaże naszym oczom?!?! bo na razie wersje są sprzeczne.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie Mamusie i prawie-Mamusie w Nowym Roku! :) Mam nadzieje, ze Sylwester byl udany :) U mnie niestety pierwsza polowa przebiegla z wielkim bolem glowy (dobrze, ze nigdzie nie wychodzilismy). Nie chcialam brac zadnych prochow, wiec wypilam szklanke coli ... no moze dwie :) i nie wiem czy to zdrowsze niz paracetamol (pewnie nie), ale pomoglo:)
Na kolejna wizyte ide 15 stycznia (dopiero!) i mam nadzieje, ze znowu bedzie usg i zobacze swojego wielkiego maluszka :) Chociaz slyszalam, ze nie jest dobrze tak czesto robic usg - ja mam robione co miesiac i maluch ma juz 3 zdjecia - czy wiecie cos na ten temat?
Pozdrawiam noworocznie!

matylda
niby nie powinno się często robić usg ale nie ma żadnych badań które by wykazały że usg szkodzi
zresztą często jest tak że często usg jest konieczne
ja miałam robione 4 razy, raz gdy poszłam zaraz po terminie @ sprawdzić czy jestem w ciąży i czy jest ok, a potem 3 razy w szpitalu teraz nie będę mieć już za często bo chodzę do lekarza na nfz więc pewnie jeszcze z 3 razy i tyle chyba że znowu coś będzie że trafię do szpitala

teraz mam mieć bo to będzie koniec 11 tygodnia i można już sprawdzić co nieco ale potem dopiero za kilka ładnych tygodni

prywatnie robią na kazdej wizycie i nie spotkałam się z tym aby to było szkodliwe

Witam w Nowym Roku.
Noc Sylwestrowa minęła baardzo spokojnie, napiliśmy się o północy szampana bezalkoholowego, pooglądaliśmy fajerwerki i poszliśmy spać. Stwierdziłam dzisiaj rano, że pierwszy raz od bardzo dawna 1 stycznia dobrze się czuję...:-)
Ja 5 stycznia mam test Papp-a, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Lekarz sam mi dał skierowanie, żebym była spokojniejsza...

Ja również witam się z Wami w nowym roku:-):-):-)

Cieszę się, że jesteśmy takie zgodne co do wątku zamkniętego:tak: Wogóle stwierdziłam, że panuje tu miła atmosfera. Nie ma kłótni i wytykania błędów, jak to bywa na innych wątkach. Wszystkie się wspieramy a przy tym nie narzucamy sobie niczego:-):-) Fajno:tak::tak:

Założę nowy wątek z listą osób na zamknięty. Myślę, że teraz dostęp dostaniemy wszytskie a już z kolejnymi osobami zrobimy tak jak ustaliłyśmy wczesniej, czyli trochę popisze z nami na ogólnym, da nam się poznac a potem po naradzie i za zgodą wszystkich będziemy dopuszczały kolejne osoby:-)

Witam się z Wami kochane dziewczyny w tym jakże pięknym słonecznym dniu Nowego Roczku:-):-):-)

Wczoraj przeżyłam najpiękniejszego sylwestra w życiu a to za sprawa bardzo oczekiwanej wizyty u ginki. :-D Zdjęcie i dokładne opisy zamieszczę na właściwym wątku ale powiem Wam, ze Nasze dzidzia ma już 6,15 cm. Rany jak ja się już doczekać nie mogłam tej wizyty:zawstydzona/y: Wczoraj miałam równy 13 tydzień i szczerze mówią smolę już te wszystkie kalendarze i inne dziwne strony z wyliczaniem dat i tygodni ciąży. Dla mnie liczy się to co widzę na usg!
Acha, w końcu doczekałam się tego, że moja pani ginekolog kupiła sobie nowe lepsze usg w formacie 3 i 4D.

Jestem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
WITAM w Nowym Roku.

Ja sylwestra spędziłam w łóżeczku oglądając Just dance - polecam fajny film. Obudziły mnie sztuczne ognie, gdyby nie one to pewnie bym wszystko przespała. Nowy rok zaczęłam od sprzeczki telefonicznej z mężem. Jest celnikiem i miał służbę w sylwestra a po pracy mieli z chłopakami wypić symbolicznie za nowy rok i do domu. Miał być o 10 niestety gdy wyjeżdzałam z domu przed 12 jeszcze go nie było. Teraz dam mu nauczkę i dzisiejszy dzień i noc spędzi sam bo nie mam zamiaru wrócić do domu.
Wczoraj przez przypadek zobaczyłam że w dniu gdy mam gina (a chciał iść ze mną zobaczyć maleństwo) ma być w sądzie oddalonym od mojej miejscowości o godzinę i zeznawać jako świadek no i nie wyrobi się by zdążyć pójść ze mną. Boże jak ci faceci potrafią wkurzyć pewnie do ostatniej chwili czekał by mi powiedzieć,. że nie będzie mógł pójść.
Sorki że tak w nowym roku wam smucę, ale musiałam się wygadać.

Do góry