reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Cześć Kochane!
No dziś to nie miałam co czytac. A byłam ciekawa jaki temat poruszyłyście tym razem:tak::-D

Daisy mam nadzieje, że Adulcia szybko wyzdrowieje. Trzymam kciuki za Was mocno, mocno!

U nas kurcze podejrzewja koklusz w szkołach i truszke sie martwie. Ale tylko troszke;-)

Noc miałysmy straszną! Zosia budziła sie co godzine:no: O co znowu chodzi temu dziecku, to ni emam pojecia.

Jakos tak dziwnie mi sie pisze. Nie mam weny i humoru. Może to dlatego, ze mąż pojechał dziś do szkoły i wróci dopiero w niedzielę? Ja tak nie lubię bez niego zotawać, ze szok. Najlepszym na to sposobem jest sie czymś zająć, więc bedę projektowac kartki wielkanocne:tak::tak::tak: Już sie doczekac nie mogę:tak::tak::tak:

Nie będę Wam smecic, co? Trzymajcie sie cieplutko. Miłego dzionka!

reklama
Hej dziewczki ja żyje,tylko nie moge was nadgonic z czytaniem:-)
iza czy ty mozesz polecic dobrego pediatre w minsku,ja chodze do Centrum ale nie jestem zadowolona z pedjatry.A w ogóle to jak tak synós ,nie choruje?No i pochwal sie troszeczke czy raczkuje i jakie jeszcze ma zdolnosci?Pozdrawiam.
Kochane postaram sie cos naskrobac póżniej,jak was podgonie,bo teraz mnie synek wzywa a mi w brzuchu burczy,pa pa tki:-)
Miłego dzionka.:-):-)

Witam mamuśki , u nas nocka taka sobie , Maks juz o 6.00 skakał po mnie! Wstaliśmy z łóżka przed 7.00, zjadł kaszkę , przebrałam go i poszliśmy na zakupy! o 8.00 byliśmy już z powrotem, obudziliśmy pozostałą część rodzinki ! Teraz Maks śpi to mam chwilkę! Zaraz tatuś przyniesie bułeczki ( zapomniałam o nich) i robię śniadanie!

Co do świeczek , to na pewno przez nie nie płakał , bo one u nas to standard!
A co do wątku zamkniętego to jestem jak najbardziej za!

Cześć dziewczyny.

Noc minęła tak sobie :baffled: Już Kuba ładnie przesypiał od 19 do5-6 a ostatnio coś mu się pozmieniało i nie śpi dobrze. Apetyt też mu coś nie dopisuje dzisiaj. Jadł o 4 a potem nic nie chciał ani kaszki ani mleczka. Mam nadzieję że to ząbki:confused:

Beacia82 ja zapisałam małego do Melisy na Błoniu. Przyjmuje tam doktor Pogorzelska i powiem że jestem zadowolona. Ma fajne podejście i jest bardzo konkretna.
Kubuś nie raczkuje jeszcze:no: Bardziej fascynuje go stanie na nogach i robienie kroczków:-D Podciąga się do siadania i moment już na nogach jak sie ma za co chwycić. Duży chłopak z niego (ubranka na 80 a waga 10.200).
W Mińsku pod koniec marca rozpoczyna się nauka pływania na basenie da maluszków. Ogromnie mi się ten pomysł spodobał i mam ochotę zapisać tam Kubusia. Tylko jest jedno ale....woda jest chlorowana, a Kuba ma baaaaardzo delikatną prawie atopową skórę. Pani doktor powiedziała że możemy spróbować bo dla rozwoju ruchowego to świetna sprawa i jest szansa, że taka woda go jednak nie uczuli. Co o tym myślicie?? Czy któraś chodzi na takie wodne szaleństwo??

Pozdrawiam:-D

witam się kobitki, Jula śpi a ja na chwilkę i zmykam prysznic wziąć. Może uda sie na spacerek wyjść. Nocka może być, zasneła o 20:30, o 1 jedzonko, wstała o 7. Z małą przerwą o 5:50 i 6. Także mama jako tako pospała. Choć ostatnio stwierdziłam że ile bym nie spała to i tak mi mało:laugh2::laugh2::laugh2:

Ja jestem a raczej byłam tzw. pracownikiem socjalnym i pracowałam w ośrodku pomocy rodzinie:)
heh ja też pracowałam w MOPSie w dziale dodatków mieszkaniowych. Bardzo lubialam tą pracę ale odeszłam po roku i 2 mcach z powodu kolezanki z działu:-(

Teraz sobie kieruję ksiegarnią i też jest fajnie. Tyle że wolałabym jednam urzędową posadkę:laugh2:

maylah ja jestem ZA :tak:

no nic zmykam się szykować. Jak nie będzie padać (bo na dziś zapowiadają) to spacerek zaliczymy:rofl2:

Hej Dziewczyny, udało mi się właśnie Was doczytać ;-)

Muszę się Wam pochwalić , jestem dumna z Mojej Mani jak diabli :tak:
Od wczoraj Mania siedzi samodzielnie bez zadnej pomocy i jak obraca główkę w rózne strony to już się nie przewraca tylko pięknie siedzi :-D hhhhuuurrrraaa!!!!
A wczoraj to nawet już z pozycji siedzącej zaczęła podpierać się rączkami, myślę, że jest to dobry wstęp do przyjęcia pozycji do raczkowania :laugh2:

Hej

Dziewczyny pytanko. Jak to jest z rozliczeniem pitow i odliczaniem .. co mozna odliczyc na dziecko???... chyba juz ktoras z Was pisala o tym...

Co do watku zamknietego, to zaraz spytam Iwonke.

VERCIK wracaj do Polski!!! bo tam to Cie totalnie zasypie...:-D:-D

BEACIA , IZA o Wy widze blisko Warszawy.... Beacia to pamietam, bo chyba w Warszawie rodzilas..:tak:

IZA jak basen jest ok, czysty, oddzielny brodzik tylko na zajecia dla dzieci to ja jestem jak najbardziej za!!!! Tylko ja jest chlor to ja mam mieszane uczucia... Nie wiem moze sprobujcie pojsc z raz i zobaczycie...Sama czekam ja wrocimy na dluzej do Polski , to namierze jakis basenik i bede z mala chodzic na zajecia.

OLCIA ja sie boje dawac takie sklepowe owoce, bo one pryskane... a ja mam mieszane uczucia jesli chodzi o pryskana, czy genetycznie modyfikowana zywnosc... jakos lecimy na sloiczkach :-) Mandarynki sa mniam :-)

MAYLAH to jak bede brac kredyt to do Ciebie po info uderzac, jak Ty w banku pracujesz??? :-) :-) :-)

DMUCHAWIEC Ty bez humoru???????? Nie wierze :-) Koniecznie pokaz kartki wielkanocne jak zaprojektujesz!! Ty to mas ztalent dziewczyno !!!

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny, udało mi się właśnie Was doczytać ;-)

Muszę się Wam pochwalić , jestem dumna z Mojej Mani jak diabli :tak:
Od wczoraj Mania siedzi samodzielnie bez zadnej pomocy i jak obraca główkę w rózne strony to już się nie przewraca tylko pięknie siedzi :-D hhhhuuurrrraaa!!!!
A wczoraj to nawet już z pozycji siedzącej zaczęła podpierać się rączkami, myślę, że jest to dobry wstęp do przyjęcia pozycji do raczkowania :laugh2:
Gratki!!! To napewno dobry wstep do raczkowania... :-)

Ostatnia edycja:
marcia super!!! gratulacje dla maluszka:-)

Jula na kolanach przemierza łóżeczko i koło wersalki, zabawnie to wygląda, znudziło jej się leżenie, teraz tylko siada lub raczkuje . A od 2 dni wedrówki koło mebli. Boję się tylko bo już kilka razy uryła:-(

reklama
Hej

DMUCHAWIEC Ty bez humoru???????? Nie wierze :-) Koniecznie pokaz kartki wielkanocne jak zaprojektujesz!! Ty to mas ztalent dziewczyno !!!

No dobra...muszę przyznać, ze moje "bez humoru" to znaczy po prostu : ciut mniej entuzjazmu, energii i ekspresji niz zwykle :-pco sie objawia tym, ze jeszcze siedze w pizamie, nie uczesana, nie umalowana i znudzonym wzrokiem omiatam bałagan wokoło, myślac sobie, ze mam go głęboko w d....ie:tak:

A kartki pewnie, ze pokaze. Chyba zdarzyłyscie juz zauważyć, ze lubie sie chwalić?:-pOstatnio malowałam wazonik w słoneczniki farbami do szkła i ta nieszczesna tabliczke z nazwiskiem na drzwi rzeźbię, ale wkurzac mnie to zaczyna, bo bardzo sie pyli:wściekła/y: i poem masa sprzatania jest.

Marcia- grayulacje!! To juz ino patrzec jak bedzie śmigała!

Moje dziecko tez po dywanie juz zasuwa, otwiera mi szufady w komodach.

Zastanawiałam sie jak ja bede małą w chuscie nosić na poczatku wiosny, gdy jeszcze bedzie za chłodno, zeby chuste zakładac na wierzch. I wiecie co? Wymysliłam patent. Kupie sobie bluze polarową w moim rozmiarze, dokupie suwak taki, zeby pasował do tego z bluzy i uszyje z kawałka polaru taki klin, jak mam w zimowej kurtce. Co Wy na to? Bo w bluzie męża juz sie nie zasuwam z małą. Za gruba jest:-D

Ostatnia edycja:
Do góry