reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witajcie!
Jesli chodzi o zamkniety watek, to ten drugi pomysl mi sie tez podoba, tylko gorzej bedzie z moja obecnoscia na forum...ale wtedy moze bede bardziej zmobilizowana:confused:,
Ja z tymi kalkulatorami tez wariuje... Od dluzszego czasu robilam wykresy na takiej stronce K@lendarzyk program dla Kobiet !!! :: Program Kalendarzyk !!! Możesz powierzyć nam Swoje sekrety !!!
i tam wychodzi mi, ze to juz koniec 13 tygodnia, czyli zaczal sie kolejny trymestr. Data porodu 12 lipca, a prawdopodobna data zaplodnienia 19 pazdziernika.

reklama
My idziemy wlasciwie pierwszy raz na taki prawdziwy bal, ale jakos tak lekko do tego podchodze, nawet nic nie przymierzylam, gorzej jak w zadna sukienke sie nie zmieszcze:zawstydzona/y:

Anika, moglabym Cie czytac bez ustanku, od razu nabieram checi do dzialania:-) Teraz sie troche rozleniwilam, wypadlam z rytmu, za duzo wolnego, ale juz niedlugo to sie zmieni i nabiore mam nadzieje wigoru:happy:

Tasior, tu w USA stosuja chyba podobne metody, ja tez jeszcze nie mialam zbyt wielu badan, wlasciwie to dopiero teraz dostalam skierowanie do szpitala na krew, ale pojade chyba dopiero w piatek, bo maz ma wolne, wiec bedzie mial okazje przesledzic droge do szpitala. Przy Madzi nie bylo Go z nami, wiec nawet chlopina by nie wiedzial gdzie mnie w razie czego wiezc;-)

Nastepna wizyte u lekarza mam dopiero 22 stycznia, do tego czasu bede czytac o osiagnieciach Waszych fasolek.

MamusiaM napilabym sie takiego szampanika, ciekawe czy tu taki dostane, moze sie wybiore do polskiego sklepu na poszukiwania.

jestem tu dopiero od wczoraj, ale bardzo bym chciała dołączyc do zamkniętego wątku, jeśli taki powstanie:tak: nie zamierzam wykonywac gluchych telefonow o żadnej godzinie:-) jutro witamy nowy roczek, szampańskiego sylwestra wam nie życzę, no chyba ze w wersji dla dzieci:-D ale mam nadzieję że wszystkim Lipcóweczkom 2009 rok przyniesie mnóstwo radości związanej z tymi małymi Istotkami, które zamieszkują nasze brzuszki:) ściskam mocno

Hej dziewczyny, no jutro Nowy Rok jakże ważny dla nas :-) życzę Wam wspaniałej zabawy sylwestrowej... tym które się bawią a tym które zostają w domku w łóżeczkach, życzę mega wygodnego posłania ehehehe a na Nowy Rok, wszystkiego co najlepsze, co sobie każda wymarzy i przede wszystkim ślicznych zdrowych dzieciaczków
d527801d46af7674.jpg

;-);-);-);-)

Co do zamkniętego wątku ja jestem jak najbardziej za
, na naszym wątku lutowym były dwie "oszukane mamusie", jedną wykryły dziewczyny na samym początku, jeszcze mnie nie było na forum, za to druga chyba do 6 miesiąca wklejała nie swoje zdjęcia, opowiadała o sobie płaczliwe historyjki itd, w końcu wyszło na jaw jak sobie zrobiła zdjęcie z poduszką pod bluzką i już było konkretnie widać że nas oszukuje. Myślę że można ten wątek już założyć ale najpierw zrobić listę mamusiek, niech się wpisują przez jakiś tydzień będzie mniej więcej wiadomo kto tu jest że tak powiem stałym bywalcem:-) a najwyżej jak kogoś dłużej nie będzie i bardzo będzie chciał udzielać się w galerii to się dopisze...chyba nie będzie z tym problemu? Przecież tak naprawdę dopiero się poznajemy jeszcze dużo czasu upłynie zanim będziemy o sobie więcej wiedziały.
Jeśli chodzi o te kalkulatory to ja już sobie dałam spokój, co jeden pokazuje coś innego hehe, chyba najlepiej wierzyć swojemu lekarzowi i już hehe
A jak tam dziewczynki z zakupami dla maluszków? Już coś Was kusi? Ja powiem szczerze obiecałam sobie że już dla córeczki nic nie będę kupować bo jak się później okaże że to chłopak to znów będzie śmiech że same różowości. Po kolejnym usg które będzie najprawdopodobniej za ok 2 miesiące (zrobimy to 4D) zobaczymy jak to będzie z tym moim postanowieniem hehe ale zaczynam zbierać wyprawkę:-);-)
No dobrze kochane kończę bo się rozpisałam jeszcze raz najlepszego na nadchodzący Rok i MAMUŚKI WSZYSTKIE KTÓRE TU DAWNO NIE BYWAŁY DAJCIE CHOCIAŻ ZNAKA ŻE WSZYSTKO Z WAMI OK!

Ja też jestem za zamkniętym wątkiem. Magduśka w życiu bym się nie spodziewała że ktoś może udawać ciążę żeby być na forum no to jest dla mnie kompletnie bez sensu:confused: a co do wyprawki to mnie już też kusi ale nie chcę jeszcze zapeszać a poza tym to jedna moja szwagierka urodziła 8.11. córeczkę a druga urodzi w marcu więc nie chcę dużo kupować żeby potem tego nawet nie założyć.

Sylwia
ja jestem za:tak:
mamusiaM
tylko nie szalej z tym szampanem:-D:-D
kinga
baw się dobrze:-)
Magduska
mam nadzieję że u nas nie trafi się żadna oszustka, ja mogę podać nawet swój pesel jesli trzeba;-)

ja jeszcze nic nie kupowałam, tak naprawdę czekam na usg jak na zbawienie bo tak bardzo się martwię czy jeszcze serduszko bije... a myślę że zacznę coś kupować koło kwietnia-maja, wcześniej chyba nie ma sensu, zresztą nie wiem moze się okazac że będę na zakupach i mnie jakies cudne śpioszki złapią za serce i nie będę mogła się opanować i kupię:-D

wszystkim mamusiom życzę udanego sylwestra i nie ważne czy to będzie bal prywatka czy ciepłe łóżeczko:-) i najlepsze życzenia na ten Nowy Rok abyśmy wszystkie mogły spotkac sie ze swoimi maleństwami już w lipcu:-)

Hej, muszę się więcej udzielać, żebyście mnie zapisały do wątku zamkniętego. Ja też jestem jak najbardziej za. Szczególnie jak czytam o takich sytuacjach o jakich napisała Magduska. Swoją drogą po co ludzie robią coś takiego:szok:.
NataliaSe gratuluję wygranej. Super, że będziesz mogła maluszka podsłuchiwać:-).

Magduska ja zakupów jeszcze nie robię, ale dostałam od szwagierki reklamówkę malutkich ciuszków, rozmiar 54. Patrzę na swoją córkę i nie mogę uwierzyć, że była kiedyś taka mała.

Również chciałam Wam wszystkim życzyć szampańskiej zabawy dziś i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Dzień dobry!

Dziś ostatni dzień Starego Roku, więc wszystkim Mamuśkom życzę, aby ten Nowy Rok był lepszy od poprzedniego, abyśmy wszystkie cieszyły się zdrowymi pociechami w odpowiednim czasie, abyśmy miały łatwe porody, aby wszystko układało się po naszej myśli i wspaniałej zabawy sylwestrowej :-):-D przy wspaniałej muzyce:elvis:

Jak część z Was nie mam ochoty na całonocne balety, więc spędzam tę noc rodzinnie i domowo, ale też będzie miło.:-)

Za zamkniętym wątkiem jestem jak najbardziej, pozwoli to na ukształtowanie stałej grupy;-)

Pozdrawaim

WITAM WSZYSTKIE LIPCOWE MAMUSKI:-):-D
Ja jestem z zamknietym watkiem i tez bym chciala do niego nalezec .Wczoraj strasznie bolal mnie dół brzucha ale caly wieczor przelezalam chyba juz dzidzia sie buntuje jak za duzo posiedzie i nia gniote .Ja sylwestra sprdzam na białej sali chyba jak wiekszosc wizyte u gin mam na 9 stycznia zobacze co on mi powie i czy wysle na USG.

Przyjemnego szumu w głowie, wygodnego miejsca w rowie. No i morze jeszcze potem, spokojnego snu pod płotem. Żeby pies z kulawą nogą, Cię nie olał idąc drogą. Dużo czadu i uroku w nadchodzącym Nowym Roku.wszystkiego naj naj naj....

reklama
Wszystkim mamusiom wszystkiego najlepszego w nowym roku udanych rozwiazań i milej zabawy sylwestrowej.
Ja w poniedzialek byłam na zakupach bo jak pisałam musze coś kupic na ślub bratowej a przy okazji kupilam cos dla naszego maluszka poprostu są takie wyprzedaze że nie mogłam sie oprzeć kupilam przesliczny sweterek a że biały to bedzie albo dla dziewczynki albo dla chłopca;-). Jeżeli chodzi o osoby podszywające sie pod ciężarne mamy to jestem w szoku na co to i po co to komu???????????Jestem w szoku!!!!!

Do góry