reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

NataliaSe jak fajnie:-) Prezent jak nic, przyda Ci się:tak: Też mam jeszcze z ciąży z Marcelem, ale jeszcze nie wyczuwa:-( może za tydzień:-)
Kupiłam go w 17tc i było juz słychac więc czekam też z niecierpliwością aż będę mogła posłuchac serducha:-)

Z wątkiem zamkniętym czekamy aż więcej dziewczyn się wypowie:-)

reklama
Dziewczyny znalazłam dość intrygującą rzecz.... Temat już dość obyty....
To dotyczy mnie.... spójrzcie:

Prawdopodobna data poczęcia: 17 październik, 2008
Koniec pierwszego trymestru (12 tygodni): 26 grudzień, 2008
Koniec drugiego trymestru (27 tygodni): 10 kwiecień, 2009
Termin porodu (40 tygodni): 10 lipiec, 2009
W którym jesteś tygodniu ciąży: 10 tygodni, 4 dni

Dziś mamy 30.grudzień, 2008 czyli skończył mi się pierwszy trymestr ale jestem w 10 tygodniu, 4 dniu ciąży. Na szczęście data porodu jest prawidłowa.

Sylwia jesteś torpeda :-) ja jestem za zamkniętym wątkiem ale co z tymi dostępami to nie wiem, jestem w podobnej sytuacji jak robaczek, pisze z wami od paru dni (choć intensywnie to krótko) i w sumie to propozycja wyszła ode mnie więc rzecz jasna że chciałabym mieć dostęp. Ale tez rozumiem że dla was jestem obcą babą co dużo gada a czy jest prawdziwa to hmmm ? [jestem :)] może ustalmy wspólnie pewną regułę. Np. ile miałby trwać okres tzw karencji dla świeżynek zanim dostąpią do watku ze zdjęciami, kto będzie zgłaszał prośby o dodanie osób do admina? A może na początek po prostu musimy sobie zaufać? Ja tak samo muszę zaufać Wam i wierzyć że nikt nie będzie mnie nękał w nocy głuchymi telefonami ;-)

Anika masz rację:tak:
Ja sobie myślę tak.... teraz powinny dostac dostęp wszytskie, które się udzielają. Ale już w przyszłości to będziemy czekac aż nowa osoba da nam sie poznac i wtedy wspólnie będziemy ustalały czy juz przyszedł czas na dołączenie do naszej "sekty" czy nie:-D:-D:-D
No i jeśli ktoś przez długi, długi czas nie będzie się udzielał to będziemy tej osobie dostęp odbierac:tak:
takie zasady mamy na gródniówkach'07 i mi one bardzo odpowidają:-) Ale nie chcę nikomu nic narzucac, to tylko moja proozycja:-)

Dziewczynki ja tylko na chwilkę teraz wieczorkiem jutro napiszę trochę więcej...

Sylwia.m jesli chodzi o zamknięty wątek jestem za opcja drugą jak najbardziej...

NataliaSe to Ci sie prezent trafił, w sam raz :-)
Iwon3004 to jakiś kalkulator tak? A masz może link do tej stronki? Zawsze można poklikac i sie pobawić, zobaczymy co pokaże;-)

miłego wieczorku

iwon3004
W dwóch pierwszych przypadkach kalkulator podaje wiek ciążowy
"Koniec pierwszego trymestru (12 tygodni): 26 grudzień, 2008" - czyli 10 tygodni od zapłodnienia,
"Termin porodu (40 tygodni): 10 lipiec, 2009" - czyli 38 tygodni od zapłodnienia
A w ostatnim przypadku nie wiadomo dlaczego podaje wiek zapłodnieniowy.

reklama
Witam wszystkie mamusie poświątecznie :-).

Te, które sa na forum od dłuższego czasu, i te, które dołączyły na dniach - a widzę, że sproro dziewczyn się tu pojawiło :-).

Duuuuużo postów naprodukowałyście. Ja myślałam, ze odpocznę troszkę w święta, a tu kicha ;-) Świąteczna bieganina - kolendowanie po rodzince ;-).

Widzę, ze pojawiła się propozycja zamknietego wątku - jestem za :-).

Co do listy lipcówek, którą obiecałam zrobić, zrobię, ale dajcie mi jeszcze troszkę czasu. Jutro sylwester i wybywam 200 km za moje miasteczko. 2-go niestety do pracy :dry:. W każdym razie mam nadzieję, ze w weekend lista ruszy :-D.

Przy okazji życzę Wam szampańskiego :-D :-D :-D sylwestra :rofl2:. Ja dziś dokonałam zakupu Picolo brzoskwiniowego ;-).

Do góry