reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

NataliaSe jak fajnie:-) Prezent jak nic, przyda Ci się:tak: Też mam jeszcze z ciąży z Marcelem, ale jeszcze nie wyczuwa:-( może za tydzień:-)
Kupiłam go w 17tc i było juz słychac więc czekam też z niecierpliwością aż będę mogła posłuchac serducha:-)

Z wątkiem zamkniętym czekamy aż więcej dziewczyn się wypowie:-)

reklama
Dziewczyny znalazłam dość intrygującą rzecz.... Temat już dość obyty....
To dotyczy mnie.... spójrzcie:

Prawdopodobna data poczęcia: 17 październik, 2008
Koniec pierwszego trymestru (12 tygodni): 26 grudzień, 2008
Koniec drugiego trymestru (27 tygodni): 10 kwiecień, 2009
Termin porodu (40 tygodni): 10 lipiec, 2009
W którym jesteś tygodniu ciąży: 10 tygodni, 4 dni

Dziś mamy 30.grudzień, 2008 czyli skończył mi się pierwszy trymestr ale jestem w 10 tygodniu, 4 dniu ciąży. Na szczęście data porodu jest prawidłowa.

Sylwia jesteś torpeda :-) ja jestem za zamkniętym wątkiem ale co z tymi dostępami to nie wiem, jestem w podobnej sytuacji jak robaczek, pisze z wami od paru dni (choć intensywnie to krótko) i w sumie to propozycja wyszła ode mnie więc rzecz jasna że chciałabym mieć dostęp. Ale tez rozumiem że dla was jestem obcą babą co dużo gada a czy jest prawdziwa to hmmm ? [jestem :)] może ustalmy wspólnie pewną regułę. Np. ile miałby trwać okres tzw karencji dla świeżynek zanim dostąpią do watku ze zdjęciami, kto będzie zgłaszał prośby o dodanie osób do admina? A może na początek po prostu musimy sobie zaufać? Ja tak samo muszę zaufać Wam i wierzyć że nikt nie będzie mnie nękał w nocy głuchymi telefonami ;-)

Anika masz rację:tak:
Ja sobie myślę tak.... teraz powinny dostac dostęp wszytskie, które się udzielają. Ale już w przyszłości to będziemy czekac aż nowa osoba da nam sie poznac i wtedy wspólnie będziemy ustalały czy juz przyszedł czas na dołączenie do naszej "sekty" czy nie:-D:-D:-D
No i jeśli ktoś przez długi, długi czas nie będzie się udzielał to będziemy tej osobie dostęp odbierac:tak:
takie zasady mamy na gródniówkach'07 i mi one bardzo odpowidają:-) Ale nie chcę nikomu nic narzucac, to tylko moja proozycja:-)

Dziewczynki ja tylko na chwilkę teraz wieczorkiem jutro napiszę trochę więcej...

Sylwia.m jesli chodzi o zamknięty wątek jestem za opcja drugą jak najbardziej...

NataliaSe to Ci sie prezent trafił, w sam raz :-)
Iwon3004 to jakiś kalkulator tak? A masz może link do tej stronki? Zawsze można poklikac i sie pobawić, zobaczymy co pokaże;-)

miłego wieczorku

iwon3004
W dwóch pierwszych przypadkach kalkulator podaje wiek ciążowy
"Koniec pierwszego trymestru (12 tygodni): 26 grudzień, 2008" - czyli 10 tygodni od zapłodnienia,
"Termin porodu (40 tygodni): 10 lipiec, 2009" - czyli 38 tygodni od zapłodnienia
A w ostatnim przypadku nie wiadomo dlaczego podaje wiek zapłodnieniowy.

reklama
Witam wszystkie mamusie poświątecznie :-).

Te, które sa na forum od dłuższego czasu, i te, które dołączyły na dniach - a widzę, że sproro dziewczyn się tu pojawiło :-).

Duuuuużo postów naprodukowałyście. Ja myślałam, ze odpocznę troszkę w święta, a tu kicha ;-) Świąteczna bieganina - kolendowanie po rodzince ;-).

Widzę, ze pojawiła się propozycja zamknietego wątku - jestem za :-).

Co do listy lipcówek, którą obiecałam zrobić, zrobię, ale dajcie mi jeszcze troszkę czasu. Jutro sylwester i wybywam 200 km za moje miasteczko. 2-go niestety do pracy :dry:. W każdym razie mam nadzieję, ze w weekend lista ruszy :-D.

Przy okazji życzę Wam szampańskiego :-D :-D :-D sylwestra :rofl2:. Ja dziś dokonałam zakupu Picolo brzoskwiniowego ;-).

Do góry