reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Witam mamuśki!
My dzisiaj cały dzień w trasie! Tu w kościele , potem u teściowej na obiedzie, po obiedzie pojechaliśmy na małe zakupy , po zakupach do cioci no i dobiliśmy w końcu do domu!
Odważyłam się wejść na czerwcówki i jestem w szoku:szok: Całą noc nie spałam!
Teraz idę zrobic coś do jedzenia więc się żegnam!

Witam się popoludniowo :):-):-):-)

piszecie, że wiosnę w kosciach czujecie a u nas tylko ranek był ładny potem zrobiło się wietrznie i nawet przez chwilkę było widać padający śnieg :angry::angry::angry:

dzionek jakoś nam minął, mała ogólnie była grzeczna;-);-);-) nawet zrobiła sobie drzemkę:tak::tak::tak: popoludniową co ostatnio jej się bardzo rzadko zdarza, ale wiedziała, że mamusia chciała mecz siatkówki zobaczyć,:sorry::sorry::sorry: więc stwierdziła, że nie będzie przeszkadzać,:-p:-p:-p obudziła się akurat po ostatnim secie, kochana córeczka :tak::tak::tak:

myślałam, że sobie gdzieś pojedziemy po obiadku a tu d...pa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mój M się rochorował i leży cały dzionek pod kołdrą i się wygrzewa aby jutro jakoś iść do pracy

teraz bawimy się z córeczką,:happy::happy::happy: no bo jeszcze z półtorej godzinki musimy się przemęczyć, aby ok 21 mogła iść spać, a mąż niestety lepiej niech się do niej nie zbliża, coby jej nie zaraził:angry::angry::angry:

miałam którejś z was coś napisać i nie pamiętam ani co to miało być ani do której, pamiętam tylko, aby życzyć Patrycji szybciutkiego powrotu do zdrówka i do nas - niech ci szybko tego laptopa naprawiają

wracam do zabawy z córcią bo właśnie chce pożreć swój śliniaczek :-p:-p:-p

zaglądam na sekundkę, bo padam na ryjek:-(

Jula ma jakieś cieżkie dni ostatnio. Podejrzewam ząbki, jest marudna tzn tylko wtedy gdy jest pora drzemki. Dzis miała tylko 2 a zawsze 3 robiła. Nie mowiąc o krzyku przy zasypianiu, noszeniu, bujaniu i nadal krzyku. Ja prawie z M z siebie wyszlismy żeby ją uspokoić a ta nadal płacz w koncu usneła z płaczu. Wiem wiem wyrodna jestem ale nie miałam już pomysłu jak ją uspokoic i uspic bo poprostu nic nie pomagało:-(

od 14 do teraz nie spała. Bylismy u znajomych wiec jakos sie bawiła i było super, tylko że oni mają 2 mczna córkę ktora ma niezłe kolki. Mała ryczała to i Jule brało :confused2:

tak wiec dziecko me kochane najedzone, właśnie usneło i mamusia też się kładzie bo nie wiem jaka będzie noc. Wczoraj spała od 20-4 potem do 7 ale od 4 sie niezle wierciła . A ja poszlam spać po 24 bo wiecie te rozmowy oralne z mężem :laugh2::laugh2::laugh2:

dobrej nocki kochane:-)
p.s. jakby która miała ochotę pogadać to podaję mój skype marekpik1 :rofl2:

:-):-);-)Cześć Kobietki :-)
Co do tych numerrów to Olcia dzięki ;-) zapisze sobie ;-) a co myślicie żebyście wszystkie chętne numery wysłały do mnie ja potem zrobie liste i Wam wyśle prywatną wiadomością? No ale to jak chcecie ;-)

Ja praktycznie cały dzień u rodziców ;-) teraz siedze sama bo mąż po nocce śpi i Jasiolek też ;-) oglądam sobie filmy na vod.onet :tak::tak::tak: nudzi mi się jakoś kurcze ...

Maylah najważniejsze że nic sie nie stało. Niestety pogoda póki co jest jeszcze troszke zdradliwa ... A co drzemek Filipa i krzuszenia się to nie mam pojecia i Ci niestety nie pomoge. A jak u teściów ? Tyy musisz być straszna kobietka :-) że teściowa się Ciebie boi i nie przyjeżdza :-):-) zazdroszcze ... :laugh2::laugh2:

Beatko i Ada co do drugiej ciąży to ja też się bałam zachodza w ciąże z Ewelinką jeszcze jestem niecały rok po cesarce i wogole ale uważam że Bóg czuwa nad nami i to on decyduje tak naprawde. Jeśli mamy donosić i urodzić zdrowe dzieciątka to tak się stanie a jeśli Bóg ma inny zamair wobec nas to nie mamy na to wpływu ;-) więc trzeba wierzyć że będzie dobrze :tak:

Ada ta pogoda może tak wpływa na nasze dzieci bo mój Jasiek też dzisiaj szczęśliwy i dzięki za polecenie filmu USTA USTA właśnie kończe oglądac i super jest :-)

Oj Stopi Stopi wklejaj bo my chyba naprawde Twojej Lenki nie widziałyśmy :-)

Niuta a Tyś po co tam wchodziła ... Wrrr... dziewczyny !!

Wilsonka już pewnie jesteś w domu ale mam nadzieje że odpoczełaś jak rodzice zajmowali się wnuczką :-) też tak dzisiaj miałam :-)

Patra no dzwoniłam i był "Abonent chwilowo niedostępny" ale mam Twój numer więc napewno się odezwe i Cię odwiedze. Teraz mam kaszel. Nie chce małego zarazić ;-) Trzymam kciuki żeby ten ból był tylko z przemęczenia od noszenia!! ;-)

Adudz to zdrówka dla męża i żeby nie zaraził małej :-) i ciesze się że mogłaś sobie meczyk zobaczyć. A warto chociaż było ?:-D

Ale się rozpisałam ... Ah szaleństwo :-) ale lubie Wam odpisywać jak mam wolne ! :-D

Aaaa i Ewa ma super pomysł ja specjalnie ściągłąm skypa i mój login to acincio

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Alusia coś w tym musi byc bo jak jest sloneczko to Kacper taki szczesliwy, a jak go nie ma to on tez taki ponury sie robi :-Dja juz sie nie moge doczekac wiosny i lata ogolnie od maja-wrzesnia maj moj ukochany miesiac, mam urodziny w maju, w ogoole zawsze troche wolnego i tak ladnie, kolorowo kwiatki kwitna :-D:-D:-D ahh rozmarzylam się,
jeszcze sobie zobacze na noc te szalone dziewice i ide spac
wiec zycze dobranoc, mam nadzieje ze maly da mi pospac bo tyle w dzien spał:szok:
DOBRANOC:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::elvis:

Czesc laski..
w koncu i ja sie witam z wieczora
Brak czasu dzisiaj bo co chwile ktos przyjezdza, zeby obejrzec to co mamy na sprzedarz..juz 3 osoby byly ogladac rzeczy dla bobaskow hehe..

Zaraz was podczytam i bede wiedziala co i jak..

Witamy się z rana dzis chyba pierwsi :)
My z kacperkiem mimo wczesnej pory mamy dobry humor i to tak juz od 5.40 ale nie narzekamy bedzie 8 i idziemy dalej pokimac :-D:-D
noc tez ok, tylko wczesnie zesmy wstali.
CZEKAMY NA MAMY :-)

Cześć kobietki!

Ale u nas słoneczko! Cudne!
Zaraz sie szykuje na spacerek:tak: Bedzie dłuuuuuuuuuuuuuuugi. SZkoda, ze samotny:-(

U nas nocki ostatnio całkiem fajne, tylko ta dzisiejsza była do kitu-czyzby drugi ząbek?
Jutro idziemy na szczepienie- juz sie boje, bo moje dziecko krzyczy straszliwie:no:.

Zastanawiam sie własnie co by tu dzis na obiad wymyslec i nie mam pomysłu. Któras z Was pizze robiła wiec moze i ja? Tylko,ze to duzo roboty...zobacze:tak:

Verciku- tu nigdy nie piszesz sama do siebie. Ja rano wszysciutko czytam:tak:Takze poprosze o więcej:tak:

Adudz- chyba miałas wczoraj dobry humorek, co? Fajnie:tak: W ogóle zauwazyłam, ze wesoła z Ciebie kobitka. A Twoja Monisia jest cudna-zdjecia ogladałam. Wczesniej chyba nigdy jej nie widziałam, albo nie pamietam:zawstydzona/y:.

Alusia - pisałas, ze nie umiesz przetrzymac płaczu Jasia. Zrobisz, jak chcesz, to Ty jestes jego mamusia, ale ja bym mu nie dawała tej butli w nocy. Sama piszesz, ze nie jest głodny, tylko chwilke possie i spi. Przyzwyczaił sie po prostu tak jak moja Zosia i dlatego sie budzi, gdy nie ma nic do ssania. Spróbuj tylko dwie noce poswiecic. Na pewno bedzie płakal, ale trzecia noc bedzie juz lepsza-zobaczysz:tak:
A jesli chodzi o numer telefonu-to mysle, ze nie jest to zły pomysł:-D Wysle Ci mój na priv.

Felu ja tez Cie pamietam:tak:Na serio.

Beatko 26 - mamy takie same marzenia:tak:Ja tez sie boje, kolejnych ciazy, szczególnie po poronieniu. Ale tak bardzo chce miec jeszcze dzieci, ze zdecyduje sie mimo strachu i to juz niedługo;-)

Ewo ja skypa nie posiadam. Tylko gg. Numer gg: 10413734 :-D Ale po co on Wam, to nie wiem:-D

Maylah nie mam pojecia co mogło być Filipkowi:no: Też bym sie matwiła na Twoim miejscu. A tej leśnej trasy nie zazdroszcze.
Bardzo ładny nowy suwaczek:-D

Patra- dobrze,ze wreszczie sie odezewałas:tak:Bo by lanie było! Oj, dupsko by było sine:-D Wracaj do nas prędko.

Adddaaa- fajnie, ze macie dobry humorek- my podobnie:tak::-D Własnie kawke pije i ciasto wpierdzielam, a Zosia obok mnie w wózeczku sie bawi i wydaje okrzyki zachwytu (bawi sie swoja ulubiona kaczka:-D i jest nadal niezmiennie nią zachwycona:-D- a to taka przyssawka antyposlizgowa do kabiny prysznicowej:-D)

Musze sie Wam pochwalic, ze moje dziecię ostatnio dzieli sie ze mna wszystkim- nawet gryzakiem. Gryzie, a za chwile mnie daje i tez koniecznie musze sobie pogryź:-D To samo z herbatka - musze tez spróbowac z butli- a ile radości, gdy jej mówie- pysza herbatka, dziękuje pani bardzo!:-D Z tatusiem tez sie dzieli ale tylko na prosbe:-D.
Bo to, ze paluszkiem pokazuje oko i nos to juz pisałam, prawda? W ogóle paluszek jest chyba najczesciej uzywana czescia ciała:-D Cudnie to wyglada, jak celuje nim we wszystko, co przykłuje jej uwage.:tak:

Dobra, to mówie Wam miłego dnia! Ale narazie cały czas tu zagladam:tak:

reklama
Witam się i ja z rana :tak:

My już po śniadanku, zasiadamy do kawki ;-) A Tomi do soczku "POJAJAŃCIOWEGO" :-D

U nas też słoneczko świeci, więc jak tylko wstawię zupkę, troszke się pogotuje to wyruszamy na spacerek :tak: Ostatnio wsadziłam Adama do spacerówy, bo spacer nie był w porze spania. Musze pwoiedzieć, że bardzo mu się podobało. Dzisiaj wyruszymy w porze spania, więc znó do gondoli go wsadzę, bo mi łatwiej go w niej znieść po schodach (sam stelaż stoi na dole).

No nic dziewuszki miłego dnia życzę!

Dmuchawcu mój małżonek ostatnio gdzies wyczyta ł ciekawy przepis na schabik, napszę na kulinarnym :tak:

Do góry