reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Tak Ada chyba jest w szpitalu bo ja mam jej numer gadu ale nawet się nie pojawia więc niestety chyba szpital ich nie ominał ... :-:)-:)-(

Patra rzuć przepis na te proste pączki. Niech będzie że też zrobie :tak:

reklama
witam sie i ja
jednak dobre mialam przeczucie ze cos nie tak z moja corcia. wczoraj wieczorem dostala goraczki, dalam czopek, przeszlo i reszte nocy przespala z nami. Dzis od rana znow dziwna, zaczyna byc ciepla, strasznie apatyczna, lezy i wogole sie nawet na boki nie przekreci, tylko pojekuje, za kazdym razem gdy jak dotykam mam wrazenie ze ja boli.od 12 do 9 rano pampers prawie suchy. dawalam jej w nocy pic. nie wiem czy mam sie martwic. Dzwonilam juz do lekarza, idziemy po 17.
dziewuszki co jest bardziej skuteczniejsze czopek czy syropek?

Beata zależy jaki lek. Ja mam paracetamol w czopkach a w syropku nurofen. Nurofen/Ibum (ten sam lek) działa przeciwbólowo, zbija gorączkę ale ma również działanie przeciwzapalne. Paracetamol jest tylko lekiem przeciwbólowym i zbija gorączkę. Zdrówka dla małej. Mama jednak wszystko dojrzy jeszcze zanim na dobre się rozwinie ;-)

A o skuteczności może daisy się wypowie ;)

Moim zdaniem czopek jest o tyle dobry że go nie zwymiotuje... ale 'z drgiej strony' może z nim zrobić coś innego... sama nie wiem...

Ostatnia edycja:
Dzien doberek
No fakt Ewo nikt nie pelnil nocnej warty na bb, ale na naszej klasie pisze nocami z Malayha.

A noc tak sobie. Maly zasnal o 22.30 i obudzil sie o 2.30. Pitku i spalismy do 9 rano..:D:D

A co do paczkow to lipa bo tutaj nie ma. Ale za to w poniedzialek jest bullurdagar. Odpowiednik tylko ptysiowy hehe..

Ktoras sie przylaczy do kawki?

jeśli chodzi o czopek czy syropek to skuteczniejszy jest czopek poniewaz (pomijajac biegunke) całkowicie wchłonieta jest substancja czynna oraz ta droga najszybciej lek działa.... a jesli chodzi o syropy to wchłanianie z przewodu pokarmowego moze byc ograniczone bo np. podany lek jest po jedzeniu albo popity mlekiem w wyniku czego zachodzi reakcja .... i wiadomo dziecko moze wypluc.... ja jestem zwolennikiem czopów:-)

vercik ja się przyłączam do kawki
a co do leków do wydaje mi się że czopki działają szybciej, bo szybciej wchłaniają się niż syropy,a siła działania powinna być ta sama
no i kawka mi się skończyła:zawstydzona/y:
zmykam
do prasowania

Vercik ja chetnie sie przyłączę, ale ja herbatkę piję ;-) i zagryzam krówką :-p

Właśnie zadzwonił mój meżulek, że wszystkie meble właśnie przyjechały z fabryki :tak: już zapłacił i umówił się na transport na jutro między 15 a 20 :tak: część nam od razu wniosą, ale kanapy nei dadzą rady, bo jest za duża i nie przejdzie przez drzwi :no: trzeba rusztowania przy balkonie rozłożyć i zaprosić kilku rosłych mężczyzn coby pomogli ja wrzucić przez balkon :tak:

Ale fajnie... w sobotę już wszystko będzie stało na swoich miejscach :-) tylko te firanki :wściekła/y: musze się zmobilizowac i zaraz w poniedziałek cos znaleźć, bo teraz przed weekendem już na pewno nie znajdę chwili, żeby sie wyrwać :no:

Daisy to właśnie miałam napisać tylko z wysłowieniem się mam problem:-D
Ewa super, koniecznie zamieść jakieś zdjęcia, uwielbiam zmieniać coś w mieszkaniu:tak:

No mi tez sie juz skonczyla. A co do slodkosci to narazie sobie daruje bo jeszcze 5 kg zostalo mi do zrzucenia, zeby osiagnac wage z przed ciazy.

Co robicie dzisiaj na obiadek?

reklama
vercik ja schabowe, ziemniaki i kapusta kiszona.

A co z Dmuchawcem? Myślicie że wciągnęły ją pączki i faworki?

Do góry