reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

No Ala gratuluje bedzie parka, teraz czekamy co tam ma w brzuszku nasza Justyna:-)
Kurde u nas juz się zaczyna Kacper sie co chwile budzi, dostal leki ale,pewnie jeszcze nie dzialają.
Ewa- aby rury nie zamarzały jak jest tak zimno jest tylko 1 sposob, tzn pozwolic takim małym ciurkiem leciec z kranu wodzie, woda wtedy nie zamarza,
Maylah- a jakie macie te piece, takie od centralnych tzw kocioł?> czy kaflowe?

Jak mnie wszystko dziś wkurza.normalnie w depresje jakas wpadne...
przyszla dzis taka ciotka i mowi(bo gadalysmy o nocach nie przespanych) ze ona to miala gorzej bo musiala mieć jak mąz wroci wszystko super posprzatane obiad ladnie podany z 2 dań, bo jak nie to maz darł jape, a tu 2 malutkich dzieci itd.. co mnie to kurw.. obchodzi takiego faceta se wybrala to miala za swoje, ale teraz wielkie wyrzuty, i cho0dzby aluzja do mnie ze ja to nic nie robie, nie w ogole wiecznie sprzatam, obiady gotuje, nawet po wegiel chodze, tyle ze mieszkam u mamy, to ona mysli ze mi wszyscy z malym siedzą na pewno. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze na koniec a moja synowa to nie dość ze w nocy nie spi bo mala (2lata) chce sie bawic to do pracy jeszcze musi isc i to do takiej bardzo odpowiedzialnej... hmmm babka jest prokuratorem i ją stac zeby zaplacic niance tyle kasy, a mi sie po prostu nie oplaca bo bym wszystko musiala oddac, i to ze nie chodze do pracy to jestem gorsza... poza tym dwa latka dziecko ma to trzeba nauczyc kiedy się spi, skaczą nad tą mała jak nad jajkiem i takie efekty rozpiescili jak... niewiem czy zrozumiecie to co napisalam bo pisalam z takimki nerwami:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam się wieczornie

wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się że
nasza córcia Monia skończyła dziś 6 miesięcy

lecę teraz was poczytać bo jeszcze nie zdążyłam nadrobić, no a widzę, że jest co czytać od wczoraj, w dzien znowu niestety nie miałam czasu do was zajrzeć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

adudz82

A to Kubusiek i kwiatki dla Monisi

Załączniki

• puchatek_duzy.jpg
    puchatek_duzy.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 38
hej wpadam i ja na chwilke
zdarzylam tylko doczytac ze Monisia konczy 6 miesiecy!!!! duzo zdrowka! buziaki! i oczywiscie gratul;acje dla innych cudnych maluszkow ktore dzis koncza pol roczku!:-)
a i gratulacje Alusia!!!! super! zdrowka dla waszej rodzinki, ladne imie Ewelinka:-):tak:
bylam dzis z mala na wazeniu, 7600 i 68 dluga wiec oki. Teraz smacznie spi moje slonce bo dzis wogole nie spala w dzien bo niestety musialam ja ciagac caly dzien wszedzie ze soba i miala popsuty caly plan dnia. u nas zimno, znaczy chyba -2:-D nie to co u was.... ale i tak mam dosc zimy, chce wiosne jak wy!!!!!
ktoras pisala ze musi ujedrnic brzuch...ja tez chce i nie wiem czy moze sa jakies dobre kremy bo zwykle balsamy ujedrniajace nie pomagaja:no:
Adaa nie denerwuj sie ja tez to uslyszlam od tesciowej, jej corka urodzila tego samego dnia co ja i 2 tyg temu wrocila do pracy i tesciowa dala mi do zrozumienia ze ze mnie len i jestem gorsza bo ja nie chce isc do pracy z wyboru, wole miec mniej kasy a byc z mala a ta "malpa" -tesciowka powiedziala ze lepiej by Mariske jakas niania nauczyla wszystkiego bo ja mam dziwne podejscie do dzieci i zle ja wychowuje! czujecie to! normalnie brak slow! A ja wiem ze jestem najlepsza matka na swiecie dla swojej corci i nikt nie bedzie gadal inaczej! i tak poklocilam sie z tesciowa....
Maylah szok:szok: dobrze ze tak sie to skonczylo...
Cos mialam napisac do Beatki...hmmm aaaa Caluski dla Julci, spryciara jedna:tak: oby tak dalej...
do tej drugiej Beaci...nie pomoge z tym indykiem....:-D buziaki dla Alanka
wroce za chwilke bo mala chce znow jesc....
zaraz wracam
________________________-
juz jestem ...Seb sie zajmie Mari

zanim zapomne to Justys uwazaj na siebie! troszke brakuje twoich postow...jestes ale tak cie za malo:(
Ada ma nadzieje ze malego wreszcie opuszcza chorubska! zdrowka i jeszcze raz zdrowka!

musze sie wam pochwalic ze kupilam tort dla Mariski na pol roczku ktory konczy w czwartek:) takiego fajnego misia, no super i przy okazji bedzie to tez moj tort bo mam urodzinki w srode....
co do prania ktore czeka na wyprasowanie to sie nie wypowiadam....u mnie masakra
a o innych rzeczach do zrobienia nie wspomne...

Ostatnia edycja:
No w końcu was nadrobiłam, a więc:

1. Kamlotka i Beatka za życzenia dziękujemy:-):-):-)
2. Alusia gratuluję córeczki - będzie miał się Jasiek kim opiekować:tak::tak::tak:
3. Maylah nie zazdroszczę sytuacji z piecem, ale na szczęście Wam się nic nie stało, a to najważniejsze;-);-);-)
4. taką mi ochotę narobiłyście tymi adwokatami i baileysikami że nim skończyłam was czytać to już lampkę swojego ulubionego martini wypiłam teraz właśnie mężulek drugą leje:-p:-p:-p
5. Ewa tych twoich pomysłów w kuchni to ci zazdroszczę, ja jakoś nie mam takiego polotu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
6. Adddaaa mam nadzieję, ze to zapalenie ucha szybko wam minie, i w sumie dałaś mi do myślenia bo moja też często się za lewe ucho trzyma, a też jeszcze ząbków nie ma, tylko jakoś nie zauważyłam, żeby jakoś nadmiernie marudziła czy płakała, więc moze to jednak nic takiego, no ale pewnie zwrócę na to większą uwagę, :dry::dry::dry:

coż jeszcze miałam napisać:confused::confused::confused: ale juz nie pamiętam co:baffled::baffled::baffled:

u nas dalej zimno, teraz jest -18st, :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:więc w nocy pewnie poniżej -20 będzie, a gdzieś słyszałam, ze cały luty ma być mroźny,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale czy to prawda to się jeszcze okarze, oby wiosna przyszła jak najszybciej

spokojnej i przespanej nocki życzę zarówno dzieciaczkom jak i mamuśkom

Ostatnia edycja:
Alusia Gratulacje!!!!! Ale fajnie,że będzie dziewczynka, Jasio będzie miał z kim na imprezki chodzić :-)
Adaaa, no wyobrażam sobie jak musiałaś się zdenerwować, mnie też wkurzają takie głupie aluzje, moja ciotka dziś też powiedziała,że jej koelżanka trzy miesięcznej córce dawała ziemniaka z sosem od mięsa i teraz jest mistrzynia Polski w pływaniu, a ja to nawet chleba Filipwoi nie daję, no bo mam narazie mu glutenu nie podawac, ze wzgl,. na ewentualna alergie, no i ze w ogóle się cackam, ale ja mam to w dupie, bo ona tak wychowała syna, ze ma 40 lat i nic nie umie, nawet zarówki zmienić, po to woła mojego męza.:no:
Beatko, a teściowej nie słuchaj, bo Twoja córeczka na pewno będzie bardziej z Tobą związana,przez to ze jesteście razem , oczywiście jak mus to mus i trzeba iść do pracy, ale jak można być w domu z dzieckiem, to dlaczego nie?
No i chętnie bym skubnęła twojego torcika, nosz tak za mną chodzi słodkie że szok, a to dopiero poniedziałek..:baffled::baffled::baffled::baffled:..
GRATKI DLA MONISI Z OKAZJI MINI URODZINEK

Kochane!

Witamy sie z ranka.

Nocka znosna - tylko dwa razy wstawałam i na krótko, wiec w miare se pospałam:tak:

Maylah masakra z ta łazienka:szok: Dobrze, ze nic Wam sie nie stało, Kochana...

Adddaaa duzo zdrówka dla Kacperka. Oby szybciutko wyzdrowiał.

Alusia gratulacje ogromne!!!:tak::tak::tak: Super wiadomosc:tak::tak::tak:

A ja z alkoholi nalbardziej mam ochote na piwo:-D bo je uwielbiam.

Daisy odezwij sie, Stokrotko:-D. Ja tu czekam az mi cos wiecej o tym Piotrusiu opowiesz:tak:.

Nie mam pojecia co by tu dzis na obiad wyczarowac:no:
Szpinak wczorajszy wyszedł całkiem smaczny. Dodałam serek-mezus kupil, wracajac z pracy.

Dzieciaczkom obchodzacym mini-urodzinki wczoraj i dzis zyczymy duzo zdrówka i rozesmianych buziek:tak:

A to dla Ciebie Beatko Z. -100 lat!!!
http://www.avatary.moje.pl/images/emotikony/emotikony_3d/emoty_avatary_moje_pl04455.gif

Ostatnia edycja:
dzień doberek:-D:-D:-D:-D:-D
widze,ze jestem dziś pierwsza.
u nas noc super po tych lekach Kacper obudził sie dopiero o 4 wypił mleczko i wstał dopiero po7:-D wiec nie ma zle, i ja o wiele lepiej się czuje.
Jak by tak zawsze było byłabym zadowolona,
Beata- wkoncu do nas zajrzalas, zawsze bylas taka aktywna mam nadzieje ze bedzie jak dawniej, aa na torta to sie chyba musze wprosić :-Dmniam mniam:-D
Mi by tesciowa nigdy tak nie powiedziala, bo wiadomo,że mama to jest mama, a ja nigdzie nie zarobie tyle zeby pokryc nianie i jeszcze coś z tego mieć, tymbardziej,że nie mam nawet stażu....
W ogole dowiedzialam się że moja sasiadka ktora mieszka na przeciw moich drzwi jest w ciazy, a ona powiedziala w tamtym roku mojej mamie, ze miala opercaje i wszystko jej tam wyczyscili, znaczy macicie i jajniki.... :confused: ahhh
BeataZ mam jeszcze jedno pytanie, powiedz mi ile mniej wiecej w funtach wydajeciie na Marisse, bo moja siostra mieszka w Londynie i się ze mną kłocila,że tam to się tak duzo pieniedzy wydaje na dziecko, wiecej niz w Polsce itd.I powiedz mi jak n.p Cię coś boli to jak masz z lekarzem bo ona musiala czekać długo na badania ginekologiczne, kilku badan jej odmowili...:baffled:

STO LAT DLA SOLENIZANTÓW!!!!

reklama
:-):-)Cześć Mamuśki :-) Wy naprawde jesteście szalone :-D
Nie było mnie wczoraj cały dzień a nadrabiania 6 stron :-D:-D

Najważniejsze to dziękuje za gratulacje :-):-) jestem mega szczęśliwa :-):-)

Dyskusja o teściowych hmm moja mi działa strasznie na nerwy bo ona twierdzi że moj Jaś jest cały czas głodny ... wrr ... i tylko chodzi i slysze że mam mu dać jeśc i tam takie a druga sprawa to mieszkamy z nią ale żeby zostać z Jasiem chociaż na 2 godziny ja bym sobie zakupy zrobila to nie ... nigdy nie ma czasu a potem dzwoni do swoich kuzynek ciotek siostry i gada ile ona to musi się Jasiem zajmować że ciągle jej dziecko zostawiamy , że ona z weekendu nic nie ma bo siedzi z dzieckiem <Szok> wogole nie wiem o co chodzi :no::no: już nie pamiętam kiedy zostala z nim na wiecej niż 15 minut (brałąm szybki prysznic) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ada niech już to głupie choróbsko opuści tego Kacperka bo się biedny tylko męczy ///

Malyah straszne z tą łazienką. Najważniejsze że Wam się nic nie stało bo tyle się słyszy o zatruciu tlenkiem węgla :no:

Dmuchawiec a może dzisiaj na obiadek naleśniki? Zaraz na odpowiednim wątku zamieszcze przepis :-)

Ewa Tobie już kiedyś pisałam że Cię podziwiam :-) wspaniała musi być z Ciebie mama i żona ( mężowi zazdroszcze tych dobroci na obiadek)

Aaaaa Dziewczyny ja mam pytanie. Bo chce wyskoczyć z moim do Szczyrku na narty no i tam jest teść i zaproponował żę mamy zabrać Jasia i on z nim cały dzień będzie tylko teraz pytanie ... Czy jeśli ja go ubiore cieplutko , posmaruje buzie to będzie mógł być chociaż 2/3 h na dworze czy raczej nie ryzykowac i zostawić go z babcią(prababcią Jasia) w domu ? ;-)

Najlepszego dla naszych mini solenizantów :-p:-p:-p Dajcie maluchy przespać rodzicom noc :-):-):-):-)

Do góry