reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Może tak sprawnie potrafi wspinać się na drzewa? albo wisieć na ogonku na gałęzi :-D

Dmuchawiec tu chodzi o to, że gdyby nie te święta to ciężko było by otworzyć drzwi do mojego domku - taki zagruzowany :zawstydzona/y: Wstyd się przyznać, ale jak nie mam jakiegoś DEADLINE'a typu impreza, goście, święta to w domku bałagan nie z tej ziemi :no:
Odkąd jest z nami Adaś, chyba troszkę spoważniałam (na stare lata :-p) i jest lepiej, ale dalej nie za dobrze. Ostatnio zaczęłam kupować wszelkiego rodzaju pudła, pudełeczka, teczki, żeby wszystko miało swoje miejsce... może wtedy ten bałagan nie będzie się tak szybko robił :eek: bo porządkowa to ja nie jestem, już bardziej pożądana :-p (przez mojego męża oczywiście).

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam też wczoraj u fryzjera:tak:Scięłam włosy o 10cm i teraz ledwo ramion mi sięgają, mąż niezadowolony:-D, ale powiedział, ze bedzie wytrwale czekał aż odrosną.Mężczyźni jednak czasem są dziwni -zdaniem mojego powinnam miec włosy długie do pasa i zaplatać je w warkocz i tak byłoby najpiękniej na świecie:-D No nie wiem...Ale mówię mu , że zapuszczam:-D
U mnie jest tak samo jak trochę obetnę, to mąż mówi,że łądnie wygladam, ale wolałby żebm miała je do pasa, :laugh2::laugh2:
Patra super,że laptopika już masz, ja tam Cię lubię, :-):-) reszta pewnie też, a jak tam sprawy pracownicze, byłaś uprawnika?

Dziewczyny zawsze coś się znajdzie, więc zapraszam do mnie, to wybierzemy sie na spacerek (nie koniecznie na miotłach) w poszukiwaniu jakiejś góreczki :-D A później gorąca kawka/herbatka i szarlkotka na ciepło z bitą śmietaną i czekoladą... mmmm... ale się rozmarzyłam... zaraz zaślinie klawiaturę :-p
u nas tez na miotłach lataja, ojjjjj a ten desrek, to normalnie mniammmm:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
jejku jak sie naczytałam o waszych chorobach, to az ciarki mi przeszły
pisze lewa reka, filip caly czss dzis marudzi, zmeczony jak diabli, a juz 3 dzien nie ma zadnej drzemki w ciagu dnia, bo ryczy :no:

:angry:
a jak tam sprawy pracownicze, byłaś uprawnika?
Byłam i się wkurzyłam :crazy: Bo nie dość że zimno jak diabli to jeszcze usłyszałam, że mogą mnie przyjąć dopiero 7 stycznia, bo tyle chetnych osób do zasięgnięcia porady :wściekła/y: A ja w ten dzień to już wypowiedzenie w ręce mogę mieć :eek: Ale przynajmniej się dowiedziałam, że w kazdą środę wieczorem studenci prawa udzielają bezpłatnych porad w budynku mieszczącym się jakies 500 metrów od mojego bloku :rofl2: Dobry i student w tej sytuacji :-pWybieram sie tam w tą środę, mam nadzieję, że nie zrobią sobie przerwy świątecznej :eek: Bo jeśli tak to ... :angry::angry::angry::angry: Zdziele ich moją miotłą!

WITAM SIĘ!!
Muszę się pochwalić, obroniłam się wczoraj! I już jestem magistrem :-D Ale cieszę się, że mam to wreszcie za sobą. Ale stres był olbrzymi.

Mati ostatnio strasznie marudzi:szok: Wytrzymać się dzisiaj nie dało. Więc poszliśmy spać, obudziliśmy się po 2 godz.:tak: Ale czytając Was, widzę że Wasze maluszki też marudzą więcej... ale dlaczego? W nocy też gorzej, co chwilę się wierci i muszę smoka podawać:wściekła/y:
Przez to dalej nie zaczęłam porządków przedświątecznych... Dzisiaj miałam ruszyć z kopyta, bo w końcu mam obronę za sobą i mogę się skupić na innych rzeczach. Ale Mati nie pozwala odejść od siebie dalej niż na 2 metry.
A tyle roboty, że aż się boję- okna, podłogi, pościerać kurze, kuchnia, łazienka i wiele, wiele innych:wściekła/y:

Ale macie problemy z tymi chorobami:-( Ja nie wiem co to choroba... Ale przeraża mnie myśl, co by było gdyby:-( Nawet nie martwie się o siebie, ale o najbliższych. Nie wiem co bym zrobiła gdyby Mati albo M. byli poważnie chorzy.

Dziewczyny nie pamiętam co która pisała, więc kończę :tak:

Trzymajcie się cieplutko!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW!!!!!!!!!!!!!

Dzien doberek!
Te nasze dzieciaki to chyba sie zgadaly... Moj to tez taka maruda ze szok. A mi sie tez cos porobilo i nie mam na nic sily najchetniej bym spala. Ciagle jestem glodna a jak cos zjem to mi niedobrze. Ehh czuje sie dokladnie jak rok temu, ale chyba to niemozliwe ;-):-) Chyba to przesilenie zimowe plus niewyspanie....
Moj maly zrzedek wstal znow w zlymhumorze wiec fo napisania kiedys :tak:

olcia serdeczne gratulacje pani magister :tak:

Cześć,

ja wpadłam do was tylko na chwilkę dać znać że żyjemy
ostatnio trochę czasu mi na bb brakuje
my od kilku dni siedzimy w domku, bo mała ma dalej katarek, a poza tym u nas dziś cały dzień ok -11, -12 st więc wolę z nią nie wychodzić.

Olcia gratuluję tytułu

któraś z was pisała, że obcieła ok 10 cm włoski, ja poszłam w jej ślady i dziś u fryzjera zostawiłam ok 20 cm swoich, ciekawe jak na to mój M zareaguje bo jak ostatnio ściełam o tyle własy to ze mną przez 3 dni nie gadał:tak::tak::tak:, trudno będzie się musiał przyzwyczaić, bo ja już miałam dość zbierania ciągle włosów z podłogi i wyjmowania moich kudłów z rączek Moni, a ona ostatnio tak mnie ciągnęła, że jak raz złapała to cały pukiel mi wyrwała, aż mi z bólu łzy poleciały, mam nadzieję, że po tym ścięciu trochę mi się włoski wzmocnią i będą ładniejsze,

patra fajnie że będziesz tu częściej zaglądała, to przynajmniej będzie ktoś tu czuwał i w dzień, bo nocną straż już mamy,

miłego wieczorku życzę, a ja lecę jakąś obiadokolację przygotować, bo mój M dzisiaj będzie później z pracy.

dziewczyny mam pytanie: podałam małej soczek z jabła i malin (po 4 m-cu) w środę i od tamtej pory mała robi kupki zielone czy to możliwe żeby po soku tak długo kupka była tego koloru?? zaznacze jeszcze, że nic przez te dni prócz mleka nie dostawała, i nie wiem czy czekać dalej czy powinnam już zacząć się martwić, bo nigdy wcześniej tak nie miała. najgorsze jest to że ten soczek piła już wcześniej ale nie dużo bo po ok 30-40 ml, i nie zauważyłam żadnych zmian w kupce, a w środę wytrąbiła ponad 100 ml, no i właśnie kupka już była zielona, i w sumie to nie wiem czy to po tym soczku czy to coś innego, jak sądzicie powinnam z tym iść do lekarza?? czy jeszcze poczekać?? za wszelkie info będę wdzięczna

O Mój Filip ma właśnie pierwszą drzemkę tego dnia:-), narazie 10 minut, nie wytrzymałam i podałam mu ibum, poradziła mi koleżanka, mam nadzieje,ze go bedzie mniej boleć, bo mnie ręce bolą od noszenia go .
Faktycznie , chyba teeraz taki czas, że nasze maleństwa coraz boleśniej zaczynają przechodzić to ząbkowanie, dlatego takie marudne, u nas już dziąsło na dole , spuchnięte i grube i białe plamki są, ale one są już od dawan, więc nie wiem czy to to.
Buziole krejzole :-)

Nie chce nikomu psuc humoru.. ale musze to napisac.

Przed chwila mama mi powiedziala, ze w radio mowili...
Jakis 40latek ZGWALCIL 13miesieczne dziecko.

Pocytajcie same... http://www.efakt.pl/Zwyrodnialec-gwalcil-niemowle-Nowe-fakty,artykuly,59926,1.html

Az mnie aa wymioty bierze jak o tym pomysle. Ryczec mi sie chce i nie umiem sobie z tymi myslami poradzic. T
o dla mnie niepojete jak mozna tak krzywdzic. Takie malenstwo w taki sposob......
Chyba nie moge w to uwierzyc.
Zabilam bym takiego skur... wlasnymi rekami.

Podobno uznano/uznaja go za niepoczytalnego. A sasiedzi sie dziwia, ze on tego by nie zrobil, bo bardzo lubil dzieci....

Nieee.. nie potrafie sobie tego wyobrazic....
Gdzie w takich chwilach jest Bog? JEstem osoba wierzaca/praktykujaca... ale w takich momentach moja wiara jest zachwiana....

To tyle. Sorka

Ostatnia edycja:
reklama
olcia moje gratulacje Pani MAGISTER !!!
u nas dzionek spoko, nawet udało mi się z Julką pospać 2 h po obiadku co dla mnie jest :szok:
Teraz M z nią gaworzy a ja chwilka na bb i idę film na tvp 1 obejrzeć, ponoć dobry.
Tego skur... co to dziecko tak potraktował zatłukłabym , a M to aż sie za głowę złapał. On się wstydzi Julce pupcię wytrzeć a co dopiero .... masakra że takie potwory chodzą po tym świecie.
Czytałam dziś ze w wieku naszych dzieci mają one lęk separacyjny po raz pierwszy więc teraz rozumiem dlaczego od kilku dni Julcia płacze jak tylko jej zniknę z pola widzenia.
Wszystkim solenizantom (tym wczorajszym , dziesiejszym i przedwczorajszym) 100 latek i zdrówka, spokojnych nocek, lekkiego ząbkowania i dużo uśmiechów na buźkach:-)

Do góry