reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

maylah nie było drzemki. Umyłam to okno w łazience - jutro będą piękne smugi :-D
Potem przeczytałam co pisałyście i Adasiek się zbudził, więc poszłam do niego na górę, zobaczyłam, że pranie się skończyło więc z Adaśkiem powiesiliśmy ładnie spodenki Tomeczka.... no a potem trzeba było obudzić Tomcia coby za długo nie spał, bo w nocy będzie problem...

A teraz muszę coś wykombinować dla Tomcia, bo marudny jakiś i chce "na jąćki" :cool:

reklama
Vercik jak ja Ci zazdroszcze a ile robisz malemu tej kaszki jakiej i w jakich proporcjach ???
u mnie dzis, ok tylko gdy rano sie obudzilam podchodze do łozeczka a tu kacper cały pod kołdrą nogi tam gdzie poduszka w ogole byl w takiej nie naturalnej pozycji w ksztalcie litery S tak sie wystraszylam, do tego gryzł ochraniacz na szcebelki :-pptasi mózdzek mogł sie udusić, a najgorsze jest to,że zrobił to tak cicho, a przeciez zawsze jak sie wierci to ja słysze... ohhh
W ogole od dziś zaczyna podnosić głowkę do góry, zobaczymy jak mu dalej pójdzie.
W ogole zastanawiam się co bedziemy robić z moim na swieta bo wymyslilismy ze z wigili od tesciów szybko sie zbierzemy wykąpiemy maluszka i zrobimy sobie taka kolacje przy swiecach :happy:i zrobimy jakies super dania na swieta, nie takie ttradycyjne :tak:

adddaaa daje mu mniej mleka..a kaszki to stopniowo coraz wiecej..zaczynalam od jednej lyzki stolowej kaszki i dolewlam po trochu wody, zeby nie byla za rzadka ani zbyt gesta...teraz zjada juz 3 takie lyzki..heh wczoraj probowal 1 raz jedzenie ze sloiczkow..ale mu nie wchodzi...woli jak mama mu cos ugotuje..

Vercik super że jesteś z nami, my też tęskniłyśmy za Tobą!!!:-):-):-)
Adaaa gratulacje dla Kacperka:-)
Mój Filip zasnął, próbowałam go przetrzymać jak najdłużej, ale się nie udało, jak się obudzi, to oczywiście nie będzie światła, ani śmiania się, zobaczymy czy zaśnie.

A ja mam pytanko, w jakich fotelikach wozicie, bo mój Filip się nie mieści w foteliku,l nogi mu wystają , mamy fotelik do 9 kilo a on ma ponad 8 już. Te co oglądałam od 9 kg. są z bazą, ale tylko do 18, a te do 36 z kolei dziecko już musi siedzieć, nie wiem co kupić, bo my dużo jeździmy samochodem __________________

maylah Po pierwsze wystające nogi w niczym nie przeszkadzają. Ważne coby głowa nie wystawała ponad fotelik.
A tak wogóle to kto Wam doradził fotelik do 9kg a nie do 13kg??
Są foteliki powyżej 9kg montowane tyłem do kierunku jazdy?
Ja widziałam jedynie 0-18kg montowane tyłem do kierunku jazdy (ewentualnie 0-25kg, ale te w testach wychodzą najgorzej).

A jeśli chodzi o wagę 18 kg, to wydaje mi się, że mało który 3-latek tyle waży, także na pewno nie kupowałabym tych do 36kg (głównie ze względu na bezpieczeństwo i to, że dziecko faktycznie nie tyle, że musi siedzieć, ale stabilnie trzymać głowę).

Bardzo polecam stronę fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci

Maylah ja mam fotelik 0-13kg ale wczoraj kupilam nowy 0-18 firmy Graco bo ten do 13kg mialam firmy Hauck, jest strasznie nie wygodny, wogole masz tylko naciagniety material nieprzemakalny w ktorym mala sie strasznie poci, nawet najcienszej gabeczki nie ma wiec kupilam inny, znalazlam promocje na Graco obnizka o 350zl wiec sie oplacalo. U nas tez nozki wystaja w Haucku ale jak Ewa mowi to normalne:tak:

Witam się wieczorkiem,

Ale miałam straszny dzień... Nerwów się najadałam:-( Musiałam jechać na uczelnie pozałatwiać ostatnie rzeczy przed obroną. Z Matim został mój M. Byłam spokojna, bo bywały takie sytuacje i było ok. A dzisiaj Mati nie chciał pić mleka z butli! :szok: Jeszcze niedawno na którymś wątku pisałam, że ja nie mam z tym problemu... A tu taka niespodzianka. Nie było mnie 8 godzin, a Mati w tym czasie zjadł słoiczek jabłuszka z marchewką! Ja mam kawałek drogi na uczelnie, więc trochę to trwało. M. próbował go karmić łyżeczką, ale wypluwał. Nie wiem czemu, bo z tej samej łyżeczki zjadł jabłuszko z marchewką:confused2:
Jak wróciłam, to tak się do mnie przyssał, że oba cycki były potem puste. Tak mi go żal było:-( Martwiłam się strasznie.
Chyba muszę go przyzwyczajać do butli, może jakiś soczek albo herbatkę będę mu dawać.

A tak poza tym, to stresuję się przed obroną :-(

Czytam Was na bieżąco, ale jakoś czasu albo weny mi brakuje:no:

Już nie mogę się doczekać aż będę miała tą obronę za sobą, to w końcu zabiorę się za porządki i może też coś ładnego upiekę. Aż wyrzuty sumienia mam jak czytam i oglądam jakie cuda dziewczyny szykują;-)
Ewa ach, te pierniczki! Cudo.
Dziewczyny - Karteczki też niesamowite. Jeszcze jestem ciekawa aniołków :tak:

SKŁADAM ŻYCZONKA DLA MALUSZKÓW, OBCHODZĄCYCH MINI URODZINKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W WAM WSZYSTKIM ZDRÓWKA, ZDRÓWKA I ZDRÓWKA:tak:

Czesc dziewczyny
w koncu moge z wami chwilke popisac..kurcze ale sie stesknilam za wami. Raczej juz nie nadrobie tych 10 dni bo widze ze produkcja idzie pelna para..a tyle czasu nie mam..hehe
Malemu przeszlo a za to teraz mnie dopadlo...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tak w skrucie to nus wszystko ok, maly chodzi spac o 21 a budzi sie dopiero o kolo 9 rano..kaszka na noc dziala cuda..:D:D:D:D juz od dawna sie tak nie wyspalam...
kobitko nie załamuj mnie:-( Julcia zasypia ok 20, potem pobudka ok 21, 22, o 23 mleko, a o 20 zjada kaszki ok 160-180. Na długo jej to nie starcza jak widać. Poźniej je ok 6 i spimy do 8:30. Jak ja bym chciała tak jak Ty się wyspać, ehh:-(
Poczytalam Was , ale nie mam weny na pisanie. Idę spać. Dobranoc kochane koleżanki :-)

reklama
Beata Ty i tak masz dobrze jak JULA CI zasnie o 23.00 i dopiero o 6.00 je mleczko.
Mi mały je o23.00 ,2.00.4.00,6.00:eek:.
Nieraz i czesciej ,ale rzadko kiedy tak do rana !!
Prawie nigdy ehhh....!!!:rofl2::crazy:

Do góry