reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dziuuula to zazdroszcze takiego spiocha:tak: Wyczytałam o tym w ksiazce " Kazde dziecko moze nauczyc sie spac":-) I sadze, ze cos w tym jest. Dziecko 5-miesieczne (wg ksiazki) powinno miec 2 lub 3 drzemki w ciagu dnia i łaczny ich czas ma nie przekraczac 3 godzin.To jest pewnie wazne wtedy, gdy sa kłopoty ze snem nocnym. Bo jak nie ma, to tylko pozazdroscic. Moja mała spi 3 albo 4 razy zwykle po 30-45minut i w nocy budzi sie dwa razy na karmienie

Niuta, Maylah duzo uśmiechu dla Maksia i Filipka!
Daisy, a moze małej zabki wychodza i boli ja przy ssaniu?

A ja zauwazyłam taka prawidłowosc:odkad mniej sie z Zosia bawie(ostatnio mam mało czasu-sprzatam:tak:)ona lepiej sypia. Co o tym myslicie?
A sadze tak dlatego, ze cały poprzedni tydzien bardzo ładnie spała, a przez weekend maz z nia duzo szalał i spała po 15, 20 minut w ciagu dnia i zasypiała pózno na noc. A dzis- drzemki po 45 minut, jedna nawet godzinna i mniej płaczliwa jest. Sama nie wiem...

Wróciłysmy z zakupów, kupiłam, co chciałam i uciekam mmalowac anioły.
Justysia w koncu wypiekałam w piekarniku. Jak skoncze, to sie pochwale.
Pa!

Ostatnia edycja:
reklama
witam w śnierzny dzionek
wszystkiego najlepszego dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantow i solenizantek miniurodzinek
mimo iz troche zlapal mroz to sie ciesze bo przynajmiej troche te chorubska wygna. alusia8989 dla Ciebie kochana to ja moge posprzatac bo Ty oczekujesz maluszka i musisz sie oszczedzac teraz.
wiecie dziewczyny wczoraj pobilam rekord w kupywaniu butow-30 min obskoczylam w alfie u nas w olsztynie wszystkie sklepy. niestety musialam sobie kupic nowe kozaki bo ktos z domownikow moje "stare" spalil w piecu i w sobote przyszedl mroz a ja dopiero zaczelam szukac kozakow i musialam w adidasach chodzic:-)kazdy schodzil mi przez caly dzien z drogi takiego mialam nerwa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
maylah ja tez mam dzisiaj lenia i na obiad beda ziemniaki z cebula i sadzone i tez leze :-)

Dziecka mi posnęły, mąż na spotkanie i korepetycje wybył, a ja nie wiem w co ręce wsadzić (chociaż tyle jest do zrobienia)...

Najchętniej zrobiłabym aniołki z masy solnej :tak: ale po pierwsze nie mam drobnej soli, a po drugie Tomcio też by chciał polepić :-p

A najchętniej to położyła bym się spać... ale może zdążę jeszcze przemyć okno w łazience zanim się całkiem ściemni.

<ziew> a może jednak pójdę spać :-D

Basienka w pelni Cie rozumiem. ja kiedys zostawilam u mojej mamy w domu martensy ktore uwielbialam (uznajac ze przydadza mi sie tam do chodzenia po gorach) a mama uznala ze pewnie juz ich nie chce skoro je zostawilam i je wyrzucila. a kurtke na narty komus oddala;) Teraz zostalam z plaszczykiem i butami na obcasie - swietny stroj na gorskie przechadzki:cool2:

daisy. ja kiedys mialam problem, ze mala nie chciala jesc z piersi (ale u Ciebie chyba nie chodzi tylko o piers?). i pozniej polapalam sie ze zmienilam mydlo i malej to nowe widocznie smierdzialo, bo jak sciagalam pokarm to jadla, przy cycu plakala okropnie a jak wrocilam do starego mydla to problem zniknal.

ewa jestem pod takim samym wrazeniem pierniczkow jak i kartek dmuchawca:happy: macie talent dziewczyny.a ja dziaj czekam na to zamowienie ze str. swiatpasji:)

my dzisiaj po szczepieniach. zosia mega dzielna, tylko sobie steknela pare razy:)a dla tych dziewczyn ktore sie troszke martwily tym ze ich dzieci sie nie przekrecaja. pytalam o to pediatre bo zosia tez sie nie przekreca i powiedziala ze to zaden powod do zmartwien. jeszcze nie musi.

wszystkiego najlepszego dla malych solenizantow!!!

Dzien doberek!

Wszystkiego najlepszego dla naszych Solenizantow, Dominika, Maksia i Filipa!!! Duzo usmieszkow i malo placzu :)

BeataZ kula jest super :tak:
Ewa ty juz ludzi nie dobijaj, wczoraj upieklam pierniczki ale napewnie nie beda takie piekne jak twoje :-)
I pochwalcie sie aniolkami zebym znowu mogla zzieleniec z zazdrosci :-)

Moj maly pokazuje charakterek a ja probuje sobie z nim radzic... Teraz chwilowo spi a ja zamiast zrobic cos w domku to znowu z ciotkami pisze. Ehh to juz jest nalog :-D

DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA I PRZY OKAZJI SKŁADAMY GORĄCE ŻYCZENIA DLA MAKSIA!!!!!:-):-):-)
BeataZ ta kula jest cudowna , wspaniały prezent dla najblizszych a Marisska wygląda bosko jak zwykle
Dmuchawcu jak ja Cię podziwiam za te aniołki, że Wam się chce, naprawdę, rodzina musi być z Was dumna, i cieszyć się ogromnie jak otrzymuje takie piękne kartki i upominki, ja sobie obiecuję, ze jak Filipek bedzie większy, to też z nim będe robić różne upominki dla najbliższych,bo takie liczą się najbardziej
Kamlotka, no to powodzenia w realizacji planów!!!!
Ewuniu, i jak była drzemka?
Dominika Gratki dla Zosienki , no widzisz nie masz się czego martwić, jeszcze bedziesz miała dość, tych przewrotów
Annie no coś jest z tym nałogiem, BB wciąga:rofl2::rofl2:

Mylah dziekuje za dobre słówko. To taka forma samorealizacji-dlatego sie chce.Mam z tego dzika radosc:-D Zawsze to cos innego niz pranie, sprzatanie itd. I w dodatku ktos to doceni:tak::-D

Dominika, a co zamawiałas?:-) Ja zamówiłam sobie farby do malowania na tkaninach, bo chce pomalowac mezowi poszewke na poduszke. Tylko nie wiem jeszcze co namaluje. Moze Wy macie pomysł?:-)

BB to na bank u mnie nałóg:-D:-D Mam cały czas właczony komputer i co jakiś czas sprawdzam czy któras napisała:-D Masakra!
Ale to wszystko dlatego, ze jestescie takie fajne. Buziak!

dmuchawcu zamowilam materialy do wytlaczania czyli dluta i kilka blaszek (to bedzie tez prezent dla chrzesnicy mojego meza). Na swieta kartek juz pewnie nie zrobie ale w styczniu mam dwa wesela:)
A i jeszcze 2 dziurkacze o wymyslnych ksztaltach i narożniki do wklejania zdjec w albumach (od dawna tego szukalam i nie mialam pojecia gdzie to moge kupic)
bedziesz malowac poduszke? Kiedy Ty znajdujesz na to wszystko czas? Mezus musi byc po uszy zakochany w takiej artystce:)
Ja pamietam, ze mojemu to zawsze bardzo imponowalo jak zrobilam specjalnie dla niego jakas karteczke, album itp.
Uciekam bo zoska sie obudzila i sie do mnie smieje.i jak tu nie kochac takiego slodziaka.

reklama
Czesc dziewczyny
w koncu moge z wami chwilke popisac..kurcze ale sie stesknilam za wami. Raczej juz nie nadrobie tych 10 dni bo widze ze produkcja idzie pelna para..a tyle czasu nie mam..hehe
Malemu przeszlo a za to teraz mnie dopadlo...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tak w skrucie to nus wszystko ok, maly chodzi spac o 21 a budzi sie dopiero o kolo 9 rano..kaszka na noc dziala cuda..:D:D:D:D juz od dawna sie tak nie wyspalam...

Do góry