reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Cześc cioteczki
U mnie źle, bardzo źle :-( Byłam dzisiaj na tej okropnej rozmowie z prezesami. Niestety był tylko zastępca. I co usłyszałam? Że w styczniu będzie redukcja etatów. I że jestem na pierwszej linii do odstrzału. Jestem załamana. I wściekła. Wiecie co mi jeszcze powiedział? że on nie jest instytucją charytatywną, żeby tyle etatów trzymać :wściekła/y: A podstawą do zwolnienia ma być to, że gdy wróce z urlopu wypoczynkowego to po roku przerwy nie będe w stanie wszystkiego nadrobić i nauczyć się tego co powstało w czasie mojej nieobecności :wściekła/y: A wiecie jakie było najwieksze jego chamstwo? To już szczyt szczytów. Gdy powiedziałam, że chcę napisac wniosek o zmiane etatu to usłyszałam "Przeciez Ty dzisiaj jesteś na urlopie,więc nie mam podstawy aby ten wniosek przyjąć" I wyparł się tego, że na dzisiaj zaprosili mnie na rozmowę :wściekła/y: "On nic na ten temat nie wie" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem tak cholernie wściekła.. I bezsilna.. Nie zarabiam tam duzo, bo tylko 1300 na rękę, ale dla mnie i dla męża to majątek :-( Nie wiem co robić. Na przyszły czwartek jestem umówiona z prawnikiem. mam zamiar walczyć. Może nie o stanowisko, bo po dzisiejszej rozmowie straciłam całą swoja miłośc do tego zakładu, ale przynajmniej o satysfakcję. Tak na marginesie mam nagraną całą rozmowe na dyktafonie ;-).. Musimy tylko popracowac z bratem nad jego jakością, bo kiepsko słychać. A zaraz mam zamiar napisac ten cholerny wniosek o zmianę etatu i wysłac listem poleconym. Jak myslicie bedą musieli mi go uznać? Chcę mi sie płakać :sad:

Patra spróbuj skorzystać z art 186 u góry pkt 7. tam piszę ze mozesz złozyc wniosek o prace w zmniejszonym wymiarze pracy, najmniej na pol etatu. Wtedy rezygnujesz z wychowawczego. A PRZEZ 12 MIESIECY NIE MOGA CIE ZWOLNIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
to ja witam się z rana,
córcia wyspana,:-):-) bo jak zasnęła o 20,00 to obudziłam ją ok 24 zmieniłam pampersa, dałam butlę i poszła dalej spać, i tak słodko spała do 7.00 wziełam ja do siebie i do 8.00 gaworzyłyśmy, zjadła znowu butlę, pobawiłą się i teraz znowu ją coś po mału muli - i chyba zrobi sobie standardową drzemkę ok 45min,

tatuś jak zasnął o 24 to śpi dalej, kurcze ten to potrafi spać:tak::tak::tak:

a ja oczywiście nie wyspana, tak mnie kręgosłup boli, że :szok::szok::szok: nawet dwa razy po tabletki wstawałam i nawet paracetamol nie pomógł, muszę się w coś innego zaopatrzyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

idę zrobić sobie drugą kawkę, miłego weekendu życzę bo nie wiem czy potem będę miała czas do was zajrzeć, bo dziś jedna imprezka-urodziny szwagra, jutro druga imprezka, a jeszcze i mikołajki i trzeba dzieciaczki w rodzinie poodwiedzać i drobiazgi do butów powrzucać:-p:-p:-p

rany kobitki jak Wy możecie tak długo siedziec na bb???:szok::szok::szok: ja siedze tylko wtedy jak mała nie chce spać, ale tak to padan o 22 i korzystam bo Julka budzi sie co 2-3 h na "podaj mamo smoka". Wczoraj zjadła o 22 i spała do 3 zjadła i od tej pory nic nie chce jeść:eek: wstała o 8, podaje butle a ta wypluwa, o 9 powtórka, o 10 padła spać. Mam nadzieję ze jak wstanie to coś zje, bo trochę mnie martwi to jej niejedzenie. Wczoraj cały dzien jadła po 40-60, tylko marchewki z ziemniakiem i jabłka po poł słoiczka wciągnęła.
adudz mnie kręgosłup całą ciążę nie bolał wogóle, a od czasu jak urodzilam i spie z małą od ok 3 nad ranem to mam takie bole całą dobę ze nic nie pomaga.
no i mam plan na ten weekend, chcę się wyspać więc........
powiedziałam mężowi "wybierz sobie jedną noc weekendową i spędzisz ją sam na sam z córcią, a ja ide sie wyspać do drugiego pokoju." o rany ale miał minkę:laugh2: teraz czekam na tą noc :-D:-D
spadam na allegro chce kupić małej jakiś kostiumik śnieżynki albo mikołajowej:-)

I ja też jestem .Noc była spoko raz sie obudziła moja dzidzia, pózniej juz o 5.00 i zostala w łózeczku .TAta w pracy,wogóle to ma przerab dzisiaj ,niee podaruje mu tego.
Wczoraj wrócili z tym autem,no i opijali siory samochód z tesciem.Ciekawe bo bez niej,heehee.No i w nocy co gadał pól przez sen po nietrzezwemu:crazy:.
Cos,ze swiat jest zryty,a ja sie pytam czego,a on ,ze ja tez jestem zryta i coś,że niechce kogoś skrzywdzić,no i już nie mogłam spać i myślałam,o co mu chodzi,może teściu coś mu nagadał!!:wściekła/y::wściekła/y::szok::szok:
JA DAM MU ZRYTA.

DZIS RANO MNIE PRZEPRASZAŁ,heehee.
ALE I tak focha zrobie:cool2:!!
Zaraz mu esa napisze ,że już do żony zrytej nie chce napisać,heeehee!!!

maylah-jak tam cz€wanie nocne na bb??;-)
no i noc napewno niie przespana co??:tak:;-);-):-)

beatko ta nasza nocna przypadłość to bezsennosc!!
Jak mnie wczoraj mąż ta zrytą zdeneerwował, to odechciało mi siespac znowu,ale jakos przemeczyłam.

Abudz miłych imrezek ŻYCZĘ!!!:tak::tak::tak::-)

SPADAM WAS POCZYTAĆ I DO ROBOTY ,KUPE PRASOWANIA MAM!!

I WSZYSTKIM MIŁEGO WEEECKENDU ŻYCZĘĘĘĘĘ!!!!

Patra z tego co sie orientuje, to p powrocie z macierzynskiego tak jak pisze Wilsonka nie moga Cie zwolnic przez12msc. Tylko nie wiem jak to sie ma do likwidacji etatow??? I wniosek chyba powinni Ci przyjac nawet jak jestes na urlopie.
mam nadzieje,ze uda Ci sie wszystko zalatwic po Twojej mysli!!!!!!! A jesli nie to pomysl mzoe nad takim rozwiazaniem (o ile jest to mozliwe): isc na wychowawczy aby miec wszystkie swiadczenie i pracowac gdzies indziej np. na umowe o dzielo. Pracodawcy chetniej zatrudniaja osoby na umowe o dzielo , bo malo to ich kosztuje.

ale tu dziś pustki:szok:
my dziś lipa, Julki jedzonko dzisiejsze to :
3 w nocy - 120 mleka
11:30 - zupka 60 ml i 30 ml mleczka
15:00 - 80 mleka
15:30 - jabłuszko
19:00 - 100 mleka
masakra jakaś, nie wiem czy się martwić takim jedzeniem czy nie. W sumie niemowle podobno sobie krzywdy zrobić nie da, ale ja i tak się denerwuję.
Na allegro nic ciekawego nie znalazłam, za to w PEPCO kupiłam śliniaczek z napisem Merry Christmas i czapeczkę mikołaja za 6.99
Teraz Julcia zasypia, bujana przez tatusia, to mam chwilkę dla siebie, ale padam na twarz także marzę żeby mała usneła na noc i ja też chcę iść. Tylko znając mojego pecha to uśnie na 40 min i wstanie radosna skora do zabawy i zasnie ok 23.
Coś jeszcze miałam napisać, aaaa już wiem, wczoraj Julka o mało a połknęła by smoczek:szok::szok::szok: wpakowała sobie plastikiem do buźki tak głęboko ze tylko sama guma z buzi wystawała, tak się rozpłakała masakra a ja z nią. Przeraziłam się nie na żarty, musialam go jej w buźce przekręcic (z zablokował sie między dziąsęłkami) zeby wyjąć. Smok tt, uspkajający bez uchwytu ale chyba w pon pójdę kupić jakiś z uchwytem.
Tatuś ma jutro w nocy pełnić wartę przy Julce, ciekawe jak mu pójdzie:-D

PUSTKI ,ŻE SZOK:szok::szok::szok::szok::szok:!!!

BEATKO TO NAPRAWDE NIE BYŁO CIEKAWIE!!!:szok:
I w końcu sie doczekałaś męża warty,heehee!!Jeszcze lepiej nie wywoływac wilka z lasu ,bo zdanie zmieni!!:cool:

A MAYLAH teraz przez tydz. nie siadzie na bb.,bo musi z mężem nadrobic zaległości!!

Wiecie co piekłam babke i piekarnik na sprale mamy,i jak ona urosła to mi w ciasto weszła.Popsułam tesciom piekarnik,teraz spirrale musze kupić,ehhh!!!
Nienawidze tych piekarników niedosć,że byle jakie to jeszcze wiecznie problem z nimi!!!:wściekła/y::crazy::crazy::crazy:

łomatko,ale produkcja. Nie było mnie pare dni, bo pisałam łosiowi prace na uczelnie a pozatym zmarła moja sąsiadka, która była moja nianią w dzieciństwie i nie miałam weny do kompa. No ale wracam, będę starała się nadrobić zaległości, obiecuje. Mój młody skapnął się, ze stópki można wsadzać co buzi i przy każdym przebieraniu siłuje się, zeby mu je z paszczy wyrwać i wszadzic rajtuzki. Ciotki dopadł szał prezedntów i już dzisiaj dostał pierwszy Mikołajowy prezent. Dwa bączki ze światełkami. Gapił się jak zachipnotyzowany.No i prześliczne pielucho majteczki z raczkiem (jego znak zodiaku) na pupie. Zrobie zdięcie to wkleje...no a teraz spadam nadrobić zaległości:)

reklama
Hej.. włąśnie oglądam na TVN'ie tą komedię "Starsza pani musi odejść"... jakie to głupie :-D ale jakoś nie mogę się zebrać do łóżka. Mam nadzieję, że Adaś dzisiaj będzie dobrze spał, choć dzisiaj duuużo wrażeń, ludzi i prezentów :tak:

Dobrej nocki życzę :-) i mnóstwa prezentów od św. Mikołaja :cool2: lub jak ktoś woli od Gwaizdora :elvis:

Do góry