reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Szaregowa Dmuchawiec melduje się na rozkaz:-D
Wróciliśmy, padam na pysk.
Mała znów całą drogę spała, dopiero 10 minut przed Grajewem zaczęła płakać (pewnie nie chciała wracać do tego dziurewa!:tak:).
Za to, gdy weszliśmy do mieszkania, płacz ucichł nagle i na buźce wieeeeeeelkie szczęście:-D Aż nie mogłam uwierzyć, że takie maleństwo zapamiętało, że to DOM.
Ogólnie - ulga. Teraz nie boję się podróży świątecznej do moich z kolei rodziców (6 godzin jazdy).

Niestety nie do konca do Was wracam jeszcze, bo mam w weekend kurs pedagogiki zabawy u siebie w szkole, wiec pewnie nie bedzie kiedy pisać, ale po niedzieli obiecuje, ze będę trzymać wartę:tak:

Daisy mam nadzieję, że ciasteczka smakowały.
Patra trzymam kciuki- nie daj się.
Cała reszta ściskam Was mocno i życzę spokojnej nocki,pa!

Dokładnie Niuta kiedy wszystkie mamy śpią, straż nocna czuwa by nic złego na forum się nie działo:laugh2:
Dmuchawiec - odmaszerować do łóżka, a po weekendzie Cię już nie wypuścimy na tak długo!!!:rofl2::rofl2:
Antkowa, zdrowiej , zdrowiej, mi angina puściła dopiero chyba po czterech dniach antybiotyku
A z moim pęchrzem juz lepiej, tzn kupiłam urino coś, i już prawie bólu nie ma. DZIĘKUJĘ ZA POMOC Jesteście kochane,niezastąpione:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:
Jest godz. 23.54 czy któraś mama też ma taki problem z zasypianiem maluszków, bo Filip to chyba po mnie odziedziczył te nocne markowanie, :baffled::baffled: powiedzmy że zasnął choć pewności nie mam na jak długo, oby do rana bo wypił 180 mleczka. Czy Wasze dzieciaczki tez rzadziej teraz piją mleczko, jak dostają obiadek? Bo nam jedno karmienie wypada:confused:
Coś miałam napisać, aaaa o tej grypie normalnie jak ja dziś usłyszałam o tym chłopcu, to się przeraziłam, co to by było, jakby Filipkowi się coś stało, nieeee to jest nie do pomyślenia. A takie nasze maluszki mozna szczepić przeciwko grypie,bo mi w przychodni nikt nie proponował,a teraz to się już zaczynam bać. U nas w naszej m-cowosci narazie wykryto dwa zachorowania latem, ale pielęgniarki w przychodniach w maskach chodza, nie ma odwiedzić w szpitalach, masakra jakaś:oo2::oo2:
00.03 już 2 razy wkładałm małemu smoka:no::no: bo się rozbudzał.

Ostatnia edycja:
Ewa dzięki za podpowiedzi roczkowe:-)
Patra walcz!!! Możesz też pójść na macierzyński i zmniejszyć etat i wtedy nie mogą Cię wylać. Poza tym doradzam zadzwonić do PIP-u i oni może coś podpowiedzą. Podrzucam stronkę, ja sie wszystkiego dowiedziałam co mi było potrzeba:tak: pip.gov.pl - Pytania i porady prawne Najlepiej dzwonić z rana, przynajmniej do Olsztyna bo wtedy chyba jeszcze nie ma ludzi.
Maylah u mnie ez czasami tak bywa, budzi się postęka i muszę ją przytulić. Nie wiem od czego to zależy. Mam wrażenie że księżyc tak na nią wpływa bo ostatnio była pełnia i jasno na dworze było jak nad ranem. Ale dziś już zanęła w miarę spokojnie i tylko dwa przebudzenia i już śpi twardo:-)
Dmuchawiec miło, że powróciłaś. A jak kurteczka jak masz to się chwał:-D

Dobranoc kobietki, zmykam, bo jutro na ploty się umówiłam z koleżanką i rano trzeba wstać bez wylegiwania i ruszyć tyłek. Poza tym jeszcze jutro nalot na sklepy w celu zakupienia prezentów:-D:-D:-D

No od mojego ostatniego posta mały śpi .:-D Ja sobie popisałam troszkę, poczytałam i powoli zmykam, narazie na forum cisza, więc chyba mogę straż zawiesić, czy ktoś chce przejąć??:cool2:
Justysia a propos Twojego pytania o płatności na allegro,mam nadzieje,że coś Ci wyjaśni, Pomoc
Buziaki Mamuśki!!!!!!!!!! Do juterka , a raczej do dziś:laugh2::laugh2::laugh2:
Muaaa :****

No i się melduje!!
Mały obudził sie w nocy i neicgcial spać cieżko go było ululać,pózniej obudził sie drugi raz miał gorące czułku ,dałam mu czopka i herbatki ,bo niby pić mu sie chciało,ale pomlaskał i tyle.
Tatuś sobie z nim urzadził w nocy ploty,no a za chwile poszedł spać,ehhh:eek:!!
Dałam mu nawet swoja poduszke do łóżeczka i na chwile pomogło ,obudził sie o piątej no i został u nas!

A w nocy stękał,kwilił,machał niee wiem o co kaman??!!
Ja też mam wrażenie ,że księżyc działa na maluchy.

Karol nawet sie obudził w nocy i szukał autka niebieskiego.:eek:
Dałam mu ,ale to :no:było niebieskie,tylko chyba :no:zaóważył bo ciemno i je wziąl.uffff,bo jakby zobaczył ,że nie niebieskie to by była awantura:eek::eek::eek::shocked2:!!!
Przyszedł do nas i po chwianych zakupóli mówi ,że idzie tam na łóżko,a mi sie tak fajnie lezało i jeszcze ''przyklyj mnie'':rofl2:!

JUlek zasnał u mnie,Karolek słodko lula,ja chyba wskocze jeszcze do wyrka.
Ma w niedziele przyjechać JULA chrzestna ciekawe,czy przyjedzie !!!:crazy:

BUZIAKI KOCHANE !!!!

GABIAZKU udanych zakupów,dużo fajnych rzeczy za mała kase!!!:tak::tak::tak:;-)

WIECIE CO ,takich małych maluszków nie mozna szczepić jeszcze.
Pytałam sie o to,Karolek został zaszczepiony.
Zreszta on mi nigdy poważnie nie chorował ,jakaś sraczka i wymioty.Grypa jelitowa,jak mi to załapał to pózniej trzy mies. z rzedu wirus sie trzymał!!!
I raz miał krtań od ryku!!!:rofl2::rofl2::rofl2::crazy:

Witam się z smego rana
ja już piję drugą kawkę:-):-)
Monia przysnęła jakieś 15 min temu, pewnie pośpi jeszcze z 0,5 godzinki więc ja mam czas na was, trochę was podczytałam i :
z tego co wiem (nie jestem tego 100% pewna)w ciagu roku od powrotu do pracy w kazdej chwili mozesz zlozyc wniosek o zmniejszenie etatu. Nawet gdybys wrocila po macierzynskim na np. 2 miesiace do pracy to po tych dwoch miesiacach mozesz poprosic o zmniejszenie etatu, wiec argumentacja prezesa ze jestes teraz na urlopie jest smieszna. mam tylko nadzieje ze nie podpisalas dzisiaj zadnego wypowiedzenia. pogodaj z prawnikiem dokladnie co i jak. i powodzenia zycze.
ja bym proponowała pogadać z jakimś prawnikiem bo nie wiem czy będąc na urlopie możesz złożyć wniosek o zmniejszenie etatu, czy dopiero jak wrócisz z urlopu, no chyba, ze składałaś wniosek o zmniejszenie etatu ad dnia zakończenia urlopu, a co do wypowiedzenia to też chyba będąc na L4 i na urlopie to nie mogą ci go chyba wręczyć, ale pewna na 100% nie jestem.
KOBITKI mam pytanie ?!!
Jak sie wystawia przedmiot na allegro to jest tam groszowa opłata, i jak to się płaci.????...
Szukam ,szukam i nie moge znaleść!!Jakaś nie kumata jestem!!:no::no::no:
z tą opłatą to jest chyba tak, że płaci się to raz na jakiś czas, oni chyba naliczają raz na miesiąc czy nawet raz na dwa miesiące, ja nie wystawiam, ale wiem że mój M wystawia i nie płaci się od razu tylko później.

No i się melduje!!
Mały obudził sie w nocy i neicgcial spać cieżko go było ululać,pózniej obudził sie drugi raz miał gorące czułku ,dałam mu czopka i herbatki ,bo niby pić mu sie chciało,ale pomlaskał i tyle.
...
A w nocy stękał,kwilił,machał niee wiem o co kaman??!!
Ja też mam wrażenie ,że księżyc działa na maluchy.
:rofl2::rofl2::rofl2::crazy:

u nas też nocka jakaś dziwna, mała zasnęła o 22 i do 2 było ok, a później jak się obudziła to nie chciala zasnąć w łózeczku, jak ją wzięłam do nas do łóżka to zasnęła szybciutko, ale jak ją przenosiłam to znowu sie budziła i w płacz, więc znowu biorę ją do siebie, i zasypia , no to ja podejmuję kolejną próbę położenia jej w łóżeczku i niestety próba się nie udała, po trzech czy czterech nieudanych próbach(już sama nie pamiętam) poddałam się i mała spała z nami aż do rana, mam tylko nadzieję, ze to tylko taki jednonocny jej wybryk, i że dzisiaj już normalnie będzie spała u siebie.

ja byłam wczoraj w pracy i dowiedziałam się, że mnie nie zwolnią, ale raczej nie będę mogła wrócić na swoje stanowisko, tylko na inne (niestety też chyba z inną stawką), w sumie to nic dokładnie się nie dowiedziałam, bo było jakieś wielkie zamieszanie, będę musiała jeszcze raz tam podejść, złożyłam wzoraj wniosek o dwa dni opieki nad małą, i o zaległy urlop, no i do 15 stycznia jeszcze jestem w domu, a co dalej to sama nie wiem, czy powrót do pracy czy moze wychowawczy

miłego dzionka życzę,

reklama
No i położyłam sie z chłopakami i teraz nie mo sie obudzić,jesstem jak lunatyk ide kawe zrobić,tylko mam brak rozpuszczalki ,ale moze na jedna starczy:-(!!
Juluś leży w wyrku i opowiada do sufitu ,a KArolek z konstuje mu samolot !!!:-):-):-D:-D

DZIĘKI KOCHANE JUŻ SIE DOWIEDZIAŁAM JAK TO JEST Z TYM ALLEGRO!!!!
MĄŻ TO CZYTAŁ A NIE UMIAŁ ZAJAŻYĆ, A JA NA TO NIE ZAGLADAŁAM .
DZIĘKI MADZIUUUU!!!!!!:tak:;-)

Do góry