reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Mnie za to wychowano ze nie to nie i koniec. I tak samo robie z nim zeby nie miec scen w sklepach itp. Ale z charakterku to czysty tatus uparty i nie ma mocnych na niego..potrafil krzyczec, marudzic i plakac ze chce na race..a tu nic, ja tez jestem zawzieta...niestety koniec terroryzmu..:-p
ja niestety nie jestem taka zawzieta:zawstydzona/y: czesto ulegam:-p ale za to maz nie da sie szantazowac;-) dobrze ze chociaz on, bo ja jak widze oczka smutne to serce mieknie:rofl2:

reklama
Czesc moje kochane :-)

Moich facetow uspalam, mam wiec chwilke dla siebie.

Przede wszystkim WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI MINI URODZINEK I DLA JUSTYSI TEZ :-)

Ja tez jak kupilam z Early days to bylam zadowolona. Niestety tu nie mam dostepu i najczesciej kupuje w C&A wlasnie dlatego ze lubie tamtejsza bawelne i nic sie z nimi nie dzieje.

Mnie tez wzielo na wspominanie po tych waszych opowiesciach :) Staralismy sie juz od paru miesiecy (tylko w pierwszym kupilam test bo bylam przekonana ze napewno jestem a tu nic) i od 24 pazdziernika chodzilam przeszczesliwa bo drugi raz bylam przekonana ze zaszlam. 25 kupilam test, ale ze bylo troche wczesnie to postanowilam przeczekac niedziele i zrobic 27 rano w nasza pierwsza rocznice slubu. Z moim mezem kupilismy sobie wczesniej aparat na rocznice wiec prezentow mialo juz nie byc. Od 4 rano nie spalam z podniecenia chociaz bylam pewna ze jestem ale myslalam co bedzie jesli jednak nie... O 6 pobieglam do lazienki i dwie kreski :-) Potem meza budze i mu mowie ze mam dla niego jeszcze jeden prezent. A on zaspany 'ale mialo juz nie byc'. 'Jestem w ciazy' Hihi godzine mu zabralo obudzenie i dojscie do siebie mimo tego ze bardzo sie cieszyl :-) A na nasza druga rocznice slubu Thomas mial chrzciny. Nie musze wysilac sie, rocznice same sie ustawiaja jak powinny (kolejny raz po urodzinach taty i synka w jednym dniu):-D

Moj maly tez jest jakis nie swoj. Aha no i nieaktualne ze chlopaki spia bo maly juz lezy przy mnie na macie... W nosku mu swiszczy i chyba przez to sie obudzil. Nawet pojesc sobie biedak nie umial Zakropilam woda morska polozylam na macie na brzuszku i spi :eek: On nigdy nie zasypial na brzuchu chyba ze na mnie, musialo mu to strasznie przeszkadzac. Polozylam jeszcze mokra pieluche na grzejnik, co jeszcze moge zrobic? Bo widze ze sie meczy :-(

witam sie z samego rana, chyba jestem dziś pierwsza,
moja mała obudzila sie dzis pare minuy po 4 i niestety spac nie mogła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kurcze jak się człowiek przyzwyczai że dziecko nocke przesypia mniej więcej do 6 to taka pobudka o 4 jest niezbyt przyjemna:no::no::no: dziecko poszło teraz ponownie spać a mama jakoś już zasnąć nie może i bb odwiedza, lece poczytać inne wątki, mam nadzieje, że wy będziecie bardziej wyspane niz ja :-p:-p:-p

WITAM SIE I JA!!!:-)
DZIĘKUJE ZA ŻYCZONKA WSZYSTKIM MAMUSIĄ !!!!
NA[EWNO WAS NIE ZOSTAWIE!!!
A WCZORAJSZM I DZIESIEJSZYM MASZLUSZKOM Z OKAZJI MALEŃKICH URODZINEK ŻYCZĘ 100LAT ZDRÓWKA!!!

Noc u nas ok.,obudził sie dwa razy na mleko i teraz przed siódmą nie chce spać ,paczy namietnie w ekran laptopa i sie cieszy.Macha gołymi kulaskami i cos opowiada:laugh2:zaraz z tego peplania obudzi KAROLKA:rofl2:!!!
My dzsiaj jedziemy na 2 badanie bioder,a w czwartek szczepienie juz sie boję!!!
Wczoraj dzień na pół zryty jakiś,mały marudził jak nigdy:rofl2:,podejżewam sprawce tego jego stanu te zęby,których nie ma!!!
No i wizyte w N-owie ,przez cały czas go nosili ,a na drugi dzien sie domagał ciekawe jak bedzie dziś.Nie lubie jak go nosza bede musiała chyba wprowadzic zakaz!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Julek ślini sie okropnie wczoraj w ciagu dnia 5razy zmieniałam mu bluzeczki :szok::szok::szok:,długo nie trw:szok:ało i znowu trzebabyło prze:szok:bierać!

Dobra lece WAS dalej poczytać i cosik skrobnąć!!!;-)
BAEATKO jak JULKA taka silna to nic nie poradzisz.Przeciesz jej nie przykleisz,u mnie też paczeć jak mały bedzie siedział!!!

A tak niedawno jeszcze dzień w dzień czekałyśmy kiedy odejdą te przysłowiowe''wody''!!

widzę, że mamuśki jeszcze śpią smacznie ;-);-);-)
dobrze, że choć ktoś się pojawił:tak::tak::tak:
Justysia dzień dobry:cool2::cool2::cool2:
moja mała dalej śpi a mama ma już dwie kawy wypite i dalej pół tomna chodzi, nic się nie chce, i chyba zapowiada się drugi bardzo leniwy dzionek:sorry::sorry::sorry:

co do ślinienia się to u nas też ślinotok straszny, co chwilkę zmieniamy śliniak na suchy :tak::tak::tak:
a co do podnoszenia się to ja też już zauwżyłam, że jak siedzi w leżaczku na pół leżąco to tak się do przodu wygina i próbuje nóżek sięgać, ale jeszcze troszkę jej brakuje:laugh2::laugh2::laugh2:

Hej dziewczyny, chciałabym was prosic o pomoc.

25 grudnia bede chrzcila moja coreczke, zastanawiam sie (bo zdania sa podzielone) co nalezy do obowiazku chrzestnej, a co chrzestnego?

Pozdrawiam,

P.

25 grudnia bede chrzcila moja coreczke, zastanawiam sie (bo zdania sa podzielone) co nalezy do obowiazku chrzestnej, a co chrzestnego?Pozdrawiam,P.

Zależy jak się dogadasz z chrzestnymi bo ja np. kupiłam wszystko sama (ubranko,gromnicę,i krzyżmo) a może być tak że chrzestna ubiera dziecko i kupuje krzyżmo a chrzestny kupuje gromnice to tylko zależy od ciebie jak się do gadasz:)

25 grudnia bede chrzcila moja coreczke, zastanawiam sie (bo zdania sa podzielone) co nalezy do obowiazku chrzestnej, a co chrzestnego?

Pozdrawiam,

P.

do obowiązku to należy pomoc w wychowaniu córeczki,;-);-);-)
a co do chrzcin to wydaje mi się, że to różnie bywa, u nas ojciec chrzestny kupował świece, a matka chrzestna szatkę, moja mama to mówiła, że matka chrzestna to powinna jeszcze ubierać dziecię do chrztu, ale u nas to jakoś przegapiliśmy ;-);-);-)i ubierała mamusia :-p:-p:-p

reklama
jA też sobie właśnie zrobiłam kawke rozpuszczlke i popijam,no i ogladam micky z Karolkiem !!!:-)
A wogóle to niechce mi już 4 dzień strony z naszza klasa zalogować:wściekła/y:!!
Mam mobilny internet z iplusa i tu mamy mały sygnał bo 2 kreski ,czasem 3 wskoczy.No i sie rozłańcza czasami:wściekła/y:!

A mój na macie poleży krótko nie chce zabardzo!
Tak wogóle to czasem sobie odkaszlnie,:no:wiem czy to gardełko czy od tego ślinotoku.W czwartek szczepienie to sie okarze,niechce do wirusów go brac bo mi zachoruje!Jak nic mu nie jest!

Do góry