reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

No czy ja wiem. Sa jeszcze innego rodzaju dodatki typu na wychowawczym dostaje sie ok. na Polskie 950 zl misiesieczne (co starczy moze na pieluchy i na kilka opakowan mleka). No i jesli dziecko nie idzie ani do zlobka ani do przedszkola tez dostaje na nie pieniazki i raz na 6 miesiecy rodzinne. Ale teraz po nowym roku ma sie to wszystko zmienic na gorsze i trzeba i tak robic stad wyjazd.

A tak nawiasem spadl u nas snieg.

reklama
widze, że i tu swiateczny nastrój sie dobija:)...ja tez lubie te swięta, ale w tym roku uświadomiłam sobie, że nie będziemy mieli gdzie postawic choinki!..tam gdzie zawsze stała stoi kołyska, w drugim kącie chuśtawka i zonk. Chyba postawie tylko małą na meblach a za rok tę wielką. My ze strojeniem choinki czekamy do wigili. Chłopaki ubieraja a ja cos pichce. Co jakis czas ide tylko ze zmiatka jak potrzaskaja kolejna bombke. Kurcze...a teraz uświadomiłam sobie, że za rok Arturek będzie już dreptał i może nam tych bombek zabraknąć:)

...dziś strasznie jestem niewyspana...policzyłam, że wstawałam do małego od 20.00- 6.45 - 14 razy!!...ale i tak go kocham:)

Ja krzesełko juz mam, mały dostał na chrzest. Mam tez chodak z którego korzystał starszy jak musiałam coś zrobić a chciałąm mieć go w zasięgu wzroku bo na czworakach tak zapindalał, że ciężko go było dogonić. Chciałabym żey Artur też raczkował. Uwielbiam widok znikającej za zakrętem kiwającej sie dupci:)

witam ja tylko na sekunde :-(bylam z malym dzis u l;ekarza bo strasznie kaszlał a tu zapalenie oskrzelu i musi dostawac 2 razy dziennie zaszczyki przez 5 dni a jesli do nocy nie zacznie jesc to do szpitala bo od 3 w nocy nic nie jadł :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Witam prawie w weekend , ja dzisiaj sama z maluchami bo mój mężuś po pracy ma imprezkę , już sie boje jaki wróci i co znowu na wyczynia, bo on potem ma takie pomysły ,że szkoda słów, ostatnio w majtkach po osiedlu latał , a właściwie leciał blok obok do kolegi po watomierz , warto tu wspomnieć ,ze była już 1 .00! kolegi nie było w domu , za to była jego żona ,a żeby było śmieszniej to kolega wrócił w momencie jak mój M był u nich! Że tak mu się nie dostało to się dziwie, ale ponoć ten kolega go widział jak biegnie w tych majtach do jego bloku!
Najlepsze jest to ,ze on sam nie wie po co mu był ten watomierz!

A ja dzisiaj od rana ryczę , bo w telewizji tylko jakieś ludzkie nieszczęścia pokazują , a internet zresztą nie lepszy!
Nawet nie mam ochoty opisywać co mnie tak rozbroiło , bo znowu będę ryczeć!
Teraz zmykam zupkę dziecku ugotować, no a pranie też już czeka !

Witam prawie w weekend , ja dzisiaj sama z maluchami bo mój mężuś po pracy ma imprezkę , już sie boje jaki wróci i co znowu na wyczynia, bo on potem ma takie pomysły ,że szkoda słów, ostatnio w majtkach po osiedlu latał , a właściwie leciał blok obok do kolegi po watomierz , warto tu wspomnieć ,ze była już 1 .00! kolegi nie było w domu , za to była jego żona ,a żeby było śmieszniej to kolega wrócił w momencie jak mój M był u nich! Że tak mu się nie dostało to się dziwie, ale ponoć ten kolega go widział jak biegnie w tych majtach do jego bloku!
Najlepsze jest to ,ze on sam nie wie po co mu był ten watomierz!

Ale sie usmialam hehe:-D:-D:-D

adddaaa to nie dobrze. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i ze nie trzeba bedzie jechac do szpitala.

DZIEŃ DOBEREK NA RONDELEK ,MAMUŚKI!!!

Mąż mi zwiał do pracy ,jeszcze jutro :-(też ucieknie.
I taki zasrany weekend!!!Ale cóż zrobić.
Mały sie budzi o 5.00 i juz spać:no:chce.Wkładam go do bujaczka to zasnie,tylko dzis nie bardzo chciał,a wszystko dlatego,że mądra matka nie pomyślała,że dziecko może mieć mokra pieluche.:-p:-p
No ,ale jak już go oporzadziłam to zasnął,a pozniej tatus sie nim zajął.To pokimałam do w półdo dziesiatej!!!:-)

maylah-warzne,że KOCHA!!:tak::tak::tak:
vercik -wcale sie nie dziwie,że CI sie tęskni!!

IWON , NIUTA TO WY też takie płaczki jak ja!!!:-)
Dobrze ,że nie mieszkamy w tej samej miejscowości bo byśmy beczeniem całą okolice zalały!!!!

A ja nie mam jak wstawić prania bo szwagier złowił ryby i nie ma kto ich teraz zrobić!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A mam chyba z trzy pralki ,jak nie wiecej!!!:szok::szok::szok::wściekła/y:
Wszyscy sobie siedza.:wściekła/y::crazy:
A wszedzie syf ,ja pierd.... :no:bede za nich robić!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ADUŚ DUŻO ZDRÓWKA DLA MALUSZKA NO I APETYTU!!!
NIECH CHORUBSKO PUJDZIE W CHOLERE!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja się witam również, dziś okropna noc, tak jak u Feli, Filip zasnął o 1 w nocy, potem się wioercił cały czas, a o 5 dałam mu mleczka , rozbudzial się uśmiechał, co chwilę wkładałm mu smoczka i do łóżka, a on plum wypluwał i od nowa, w końcu wziełam go do łóżka imożzasnął ok 7 i spał do 11, oczywiście i ja bym pospała , gdyby nie mój durny pies, któy szczekał dziś co 5 minut, bo ja mieszkam na wsi, i jak jakis samochód się zatrzymie, albo coś, to ona wyje, wrrrrrr
Adaaa, jejku bieactwo Twoje:-(, niech szybko wyzdrowieje, i te zastrzyki, eh, a jakie miał objawy tego zapalenia oskrzeli?
Vercik, Beatka ale fanjnie już zaniedługo wyjazd do Polski, pamietam jak byłam na studiach we Francji, to się nie mogłam doczekać wyjazdu, ehhhh:rofl2::rofl2:

Niutka nie płacz, bo wszytskie będziemy ryczeć!! Pomyśl sobie jakie masz wspanniałe, zdolne dzieciatka, jakie ogromne szczęscie i podziękuj za nie temu z góry i będzie CI lzej:-):rofl2:
Willsonka super ze małgorzatka zdrowa, :-):-)a Ty jak się czujesz?
Justysi jeszcze nie ma??
lecę bo mój mały zrobił własnie MEGA KUPĘ, ale smórd:laugh2::laugh2::laugh2:

JESTEM ,JESTEM ,CHYBA ,ŻEŚMY SIE MINĘŁY!!!
A CO TĘSKNISZ ZA MNĄ??!!!!!:-):-):-):-p:-p:-p;-)

Czytałam ten artykół to jest poprostu straszne!!!!!!
Jakby ludzie zaregowali to by tak :no:było.

To mnie najbardziej wkurza,że szukaja problemu tam gdzie nie ma,a tam gdzie jest naprawde potrzebna pomoc to nie widzą,jub nie chca widzieć!!!:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Niuta jak tez w domku sama (bez meza)o 21.00 wróci,dzis troszke wczesniej!!
A tak swoją droga to masz męża na luzie.
tERAZ CHYBA NIE BEDZIE GANIAŁ W GACIACH BO ZIMNO,PEWNIE SKARPETKI UBIERZE!!!:-D:-D:-D;-)
Śmiesznie masz ,ale sie uśmiałam!!!
Dobrze ,że kolega widział,bo by było gorzej jakby nie widział.
A pamieta ,że biegł w majtochach??

czesc dziewczyny
jejku jak ja nie lubie zblizajacego sie weekendu, u mnie zawsze w soboty jest dzien sprzatania i az mnie przeraza jak jutro musze sprzatnac nie tylko u siebie ale odkad mama wyjechala do siostry na 2 miesiace to rowniez u ojca, teraz sprzatanie zajmuje mi ponad 4 godziny. ale sie pocieszam ze juz wsomie niedlugo zostalo do 16 stycznia.

adddaaa- szybkiego powrotu zdrówka dla maleństwa
iwon, niuta i justysia85 równiez zapisuje sie do klubu placzek, ja przynajmiej raz lub 2 musze oczyścić sobie oczy
willsonka- super ze mala zdrowa

chcialam sie pochwalić, ze moj Oskarek kończy dzisiaj 4 miesiące:-):-):-)

reklama
No Justysia chyba się minęłyśmy :-) pewnie że sie za Tobą stęskniłam, od Ciebie bije taka radość, że na BB od razu słońce wychodzi jak piszesz:-):-):-):-):-):-)
Basieńka, a ja uwielbiam sprzątać:tak::tak: Jak jest sobota, to malym zajmuje się tatuś, a ja szaleje ze ściera:-D:-D zawsze to coś innego
STO LAT DLA OSKARKA!!!!!!!!!!!!!!

A co do tego artykułu, to tez czytałam, i nie mogę w to uwierzyć, jak ta matka mogła tak postępować, że nikt tego nie widział, przecież to nie jest normalne ,żeby 2 letnie dziecko ważyło 5,5 kg, to mój Filip ma prawie 8:szok: A swoją drogą, zastanawiam sie jaki błąd popełnili rodzice, ze w ten sposób wychowali córkę???

Moj Filip na podwórku odsypia teraz noc:rofl2::rofl2: ma nianię, więc cały czas nadsłu****e, chociaż stoi wózek pod moim oknem, tylko ten mój pies lata i lata i szczeka co chwilę, i caly czas jego słyszę w głośniku;-)

Do góry